Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
SSL pro externi URL
15. bře 2012 12:34 #91228
Odpověď od Mirek
Uživatel
Ano, na ten A záznam jsem se díval, i jsem si to své jméno zjistil, ale přiznám se, že nechápu jak si tím doménovým jménem pomůžu. Je přece úplně jedno, jestli zadám jméno nebo ip-čko, ne? Navíc, pokud budu přistupovat z vnitřní sítě, tak tam mám jenom ip-čko.
15. bře 2012 14:12 - 15. bře 2012 14:13 #91231
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
To právě není jedno jestli použijete ip či jméno. Nevím jak máte strukturu vnitřní sítě, ale v podstatě jde o to, že ve Vaší vnitřní síti budete mít A záznam nastaven pro stejné jméno jinou ip adresu. Pokud nepoužíváte ve vnitřní síti DNS server tak použijte soubor "hosts".
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
15. bře 2012 14:52 #91232
Odpověď od Mirek
Uživatel
Rozumím, ale to už je na mě moc vysoká škola. Celý svůj server mám nakonfigurovaný přes webmin (to jediné bylo pro mě schůdné) a svého času jsem se tam pokoušel rozchodit i DNS BIND Server. Ale nefungovalo mi to, resp. moc jsem to nechápal, tak jsem to vzdal.
Ještě si zkusím něco vygooglit o tom souboru hosts, jestli z toho budu moudrý.
Zatím děkuji za Váš čas.
Ještě si zkusím něco vygooglit o tom souboru hosts, jestli z toho budu moudrý.
Zatím děkuji za Váš čas.
15. bře 2012 15:11 #91233
Odpověď od Mirek
Uživatel
Tak to googlení netrvalo dlouho, napsal jsem to do toho hosts-u a funguje to.
Děkuji za pomoc.
Děkuji za pomoc.
10. srp 2012 15:55 #96185
Odpověď od mixall11
Uživatel
dobrý deň
môžete mi poradiť vysunul som ssl ale chcel by som to nastaviť iba na registráciu a prihlasovanie pripadne aj na odosielanie emailu...
ale samozrejme musím nastaviť aj certifikát cez mod_ssl apache no ale to už je na mna dosť vysoký level a ssl mám vypnuté ale stále sa to zobrazuje ako https tak by som to rád dotiahol do konca
dakujem moc
jednoducho neviem ako postupovať krok po kroku
môžete mi poradiť vysunul som ssl ale chcel by som to nastaviť iba na registráciu a prihlasovanie pripadne aj na odosielanie emailu...
ale samozrejme musím nastaviť aj certifikát cez mod_ssl apache no ale to už je na mna dosť vysoký level a ssl mám vypnuté ale stále sa to zobrazuje ako https tak by som to rád dotiahol do konca
dakujem moc
jednoducho neviem ako postupovať krok po kroku