Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

SSL pro externi URL

15. bře 2012 12:34 #91228
Odpověď od Mirek
Uživatel
Ano, na ten A záznam jsem se díval, i jsem si to své jméno zjistil, ale přiznám se, že nechápu jak si tím doménovým jménem pomůžu. Je přece úplně jedno, jestli zadám jméno nebo ip-čko, ne? Navíc, pokud budu přistupovat z vnitřní sítě, tak tam mám jenom ip-čko.

15. bře 2012 14:12 - 15. bře 2012 14:13 #91231
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
To právě není jedno jestli použijete ip či jméno. Nevím jak máte strukturu vnitřní sítě, ale v podstatě jde o to, že ve Vaší vnitřní síti budete mít A záznam nastaven pro stejné jméno jinou ip adresu. Pokud nepoužíváte ve vnitřní síti DNS server tak použijte soubor "hosts".

:: bývalý člen Joomlaportalu ::

15. bře 2012 14:52 #91232
Odpověď od Mirek
Uživatel
Rozumím, ale to už je na mě moc vysoká škola. Celý svůj server mám nakonfigurovaný přes webmin (to jediné bylo pro mě schůdné) a svého času jsem se tam pokoušel rozchodit i DNS BIND Server. Ale nefungovalo mi to, resp. moc jsem to nechápal, tak jsem to vzdal.
Ještě si zkusím něco vygooglit o tom souboru hosts, jestli z toho budu moudrý.
Zatím děkuji za Váš čas.

15. bře 2012 15:11 #91233
Odpověď od Mirek
Uživatel
Tak to googlení netrvalo dlouho, napsal jsem to do toho hosts-u a funguje to.
Děkuji za pomoc.

10. srp 2012 15:55 #96185
Odpověď od mixall11
Uživatel
dobrý deň
môžete mi poradiť vysunul som ssl ale chcel by som to nastaviť iba na registráciu a prihlasovanie pripadne aj na odosielanie emailu...
ale samozrejme musím nastaviť aj certifikát cez mod_ssl apache no ale to už je na mna dosť vysoký level a ssl mám vypnuté ale stále sa to zobrazuje ako https tak by som to rád dotiahol do konca
dakujem moc
jednoducho neviem ako postupovať krok po kroku