Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Číst dál...
02. bře 2012 16:24 #90720
Dobrý den,
když mám články zobrazené například v bloku, lze nastavit libovolný text před "číst dál..."?
Abyste tomu rozuměli, chtěl bych vynechat nebo nejlépe si vybrat text co se bude zobrazovat jako ukázka z článku aniž by ten text byl začátkem článku.
Příklad:
Mám článek, v něm třeba nějaký obrázek na začátku, tabulku, a pak nějaký popis až. Toto uspořádání nechci nijak měnit.
Chci však aby když mám přehled článků v kateogrii - blok před "číst dál..." byl jen ten text, ne obrázek, ani ne tabulka. Jde toto nějak vymezit?
když mám články zobrazené například v bloku, lze nastavit libovolný text před "číst dál..."?
Abyste tomu rozuměli, chtěl bych vynechat nebo nejlépe si vybrat text co se bude zobrazovat jako ukázka z článku aniž by ten text byl začátkem článku.
Příklad:
Mám článek, v něm třeba nějaký obrázek na začátku, tabulku, a pak nějaký popis až. Toto uspořádání nechci nijak měnit.
Chci však aby když mám přehled článků v kateogrii - blok před "číst dál..." byl jen ten text, ne obrázek, ani ne tabulka. Jde toto nějak vymezit?
02. bře 2012 16:38 #90721
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Značku číst dál, si vkládáte do článku vy osobně. Tedy vy ovlivňujete co bude IntroText a co zbytek článku. Pokud bude obrázek a tabulka za rozdělením, nebude se tedy zobrazovat.
Ale tuto funkci můžete využít i jinak. Napsat si úvod přesně jak chcete a celý článek dát až za rozdělení. Následně v Joomle třeba nastavíte, aby úvod při zobrazení samotného článku už nezobrazovala. Pak můžete mít v blogu introTexty naprosto odlišné od obsahu článku...
Ale tuto funkci můžete využít i jinak. Napsat si úvod přesně jak chcete a celý článek dát až za rozdělení. Následně v Joomle třeba nastavíte, aby úvod při zobrazení samotného článku už nezobrazovala. Pak můžete mít v blogu introTexty naprosto odlišné od obsahu článku...
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
02. bře 2012 17:26 #90722
Odpověď od Nikishek
Začátečník
Díky za odpověď, nevěděl jsem přesně jak to pojmenovat a bál se, že to těžko pochopíte. IntroText je to správné. A teď jsem to tedy našel i v Joomle. Tady sice jako "Zobrazit úvodník" (při cz 2.5.1), ale hlavně, že jsem to vyřešil, takže ještě jednou díky.