Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Vicejazycne stranky prehazovani jazyku

28. úno 2012 16:06 #90546
Vicejazycne stranky prehazovani jazyku od Jiri Prochazka
Uživatel
Dobry den, je nejaka moznost, aby vicejazycna joomla prehazovala jazyky do aktualni podstranky a ne vzdy pri kliknuti na vlajecku vratila na homepage?

Diky moc

28. úno 2012 16:34 #90548
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Tohle co popisujete se dit nema. Chapu to spravne, ze kdyz jste na nejakem clanku (mimo HP) a kliknete pro preklad, tak vas to presmeruje na HP?

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

28. úno 2012 16:45 #90549
Odpověď od Jiri Prochazka
Uživatel
jj, presne tak, melo by to prehodit stavajici stranku, je to i tak nastaveny v pluginu, jenze me to vzdycky prehodi na index. stranku.

28. úno 2012 16:50 #90550
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Link na web by byl?

Mate v joomle nainstalovane jazyky, do kterych delate preklady? (cs, en, etc...)

28. úno 2012 16:52 #90551
Uživatel
eshop.boop.cz/

Snad by melo vsechno byt ok, Joomla 1.7.4 a virtue 2.0

28. úno 2012 17:04 #90552
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Tenhle navod by vas mel nasmerovat spravnym smerem

28. úno 2012 17:20 #90553
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Jo a malem jsem zapomel, o instalaci potrebnych jazyku mluvime jak pro Joomla tak pro VM2!!! Takze pokud budete chtit mit na webu CS, EN, DE tak potrebujete mit nainstalovane tyto jazyky v joomla a TAKY cs, en, de ve VM2!

28. úno 2012 20:15 #90556
Uživatel
Jo diky, podle toho navodu jsem to udelal, jen jsem nepriradil Asociaci ke kazdemu odkazu v menu v parametrech. Diky.
Přílohy:

29. úno 2012 08:26 #90560
Odpověď od ma®vays
Uživatel
Ahoj. Tak taky mám tu čest a poprvé můžu vyzkoušet tyto možnosti joomly 2.5
Bohužel se mi nedaří zobrazit menu s vlaječkami. Přesněji se zobrazí, ale prázdné .-. . . . buď bez vlaječek, nebo prázdný rozbalovací seznam. Co mi chybí?

Mám kompletně udělaný web. Nainstaloval jsem německý jazyk. Ve správci jazyků jsem je zavedl do záložky obsah a vyhodil už po instalaci vloženou angličtinu. Aktivoval jsem plugin. Vytvořil jsem modul, zveřejnil, dal zobrazit na všech stránkách a ve všech jazycích a nefunguje to :(

29. úno 2012 08:43 #90561
Odpověď od David
Nováček
Ještě Vám zřejmě chybí vytvořit nabídku v menu. Tady jsem vytvořil návod, tak by to mělo pomoci www.graph.cz/magazin/joomla/79-vice-jazycne-stranky-v-joomla-25

www.joomlista.cz - blog o CMS Joomla!
www.joomlaskoleni.cz - Joomla! školení
www.grapharts.cz/
www.grapharts.cz/cs/hosting - Hosting pro Joomla!

29. úno 2012 08:47 #90562
Odpověď od Mirek Adamec
Začátečník
Přesně tak, je to popsáno i v tom návodu výše . Přesněji bod 5.
Tam to někde najdeš.

29. úno 2012 09:44 #90565
Odpověď od ma®vays
Uživatel
snažím se to pochopit. ale uniká mi proč musí být menu i pro všechny jazyky? a navíc jedna vstupní stránka pro všechny?

Takže když budu předpokládat, že mám českou a německou verzi. obsahově uplně stejná, jen přeložená. tak musím mít tři varianty menu. českou odkazující an české články. německou odkazující na německé články a "ALL" odkazující na? třeba taky české články?

Chápu to správně tak, že menu pro "ALL" je z toho důvodu, když si někdo nastaví web, aby rozpoznal jazyk dle prohlížeče, který bude třeba rus a vtom případě mu zobrazí menu "all"? Když bude němec tak německé menu a když čech tak české menu? Čili když chcu celému světu zobrazit jen české strányk pouze němcům německé, tak musím českou verzi článků a všecho nalinkovat na české a all menu? a "all" menu bude jedno že odkazuje na český článek? Nebo i články pak musím mít ve třech jazycích (česky, německy a all)???

sem otravný že :)

01. bře 2012 12:16 #90631
Odpověď od Mirek Adamec
Začátečník
Já mám all menu jen jednu položku a to homepage, prostě výchozí stránku která se zobrazí všem. A pak menu už s jednotlivýma jazykama.
Neřikám že to mám dobře jak by mělo být, ale mám to tak jak se mi líbí.
Vlastní menu pro jednotlivé jazyky se mi líbí, protože pro jiný jazyky můžu mít třeba něco navíc v menu a hlavně taky pojmenované v jazyku té země. Automatické rozpoznávání jazyka jsem netestoval, Ale předpokládám, že když někdo nebude rozumět a uvidí vlaječky, tak si přepne.
Na začátku je to lehce složitější na nastavení všech menu a kategorií, ale pak už se jednoduše přidávají články do jednotlivých mutací. Jen tím, že se zvolí jazyk a kategorie.