Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
U nově instalované J 2.5 nelze instalovat balíčkem
19. úno 2012 19:56 #90036
Nainstaloval jsem novou Joomlu 2.5 a zatím se nepodařilo provést instalaci dalších potřebných věcí způsobem instalace balíčku. Jde to ale nahráním obsahu balíčku (zip) to adresáře TEMT.
Při pokusu o instalaci se vypíše: "Nemohu nalézt instalační balíček".
Když si otevřu složku "Varování", mám v ní tuto zprávu: "Dočasná složka PHP není pro instanci Joomla! zapisovatelná nebo neexistuje, což může způsobit potíže při snaze o nahrávání Joomla! rozšíření. Máte-li tedy potíže s nahráváním rozšíření, zkontrolujte '/var/www/web5/xxxxxxx.cz/tmp' a nastavte ji jako zapisovatelnou. Uvidíme, jestli to vaše potíže vyřeší."
Zkontroloval jsem tedy atributy složky TEMP. Instalací byly nastaveny na 755. To je myslím normální. Přesto jsem atributy zkusil krátkodobě zvýšit na 777, ale to nepomohlo. Hlášení jsou stále stejná.
Instalovat z TEMP jde normálně.
Zkntroloval jsem v Joomle "práva složek". Do všechn jde zapisovat, kromě "configuration.php". Což je opět normální.
Taže "přástroje pracují normálné" (jak jsme dříve slýchávali od našich přátel z východu), ale něco není v pořádku.
Nebylo by lépe instalaci zopakovat? Je to můj "cvičný" server, na kterém byly 1,5, 1,7 a teď 2,5. Databázi jsem před instalací vymazal. Avšak pouze všechna data data z již používané databíze. Možná jsem ji měl smazat celou a vytvořit novou. Třeba pod jiným jménem.
Při pokusu o instalaci se vypíše: "Nemohu nalézt instalační balíček".
Když si otevřu složku "Varování", mám v ní tuto zprávu: "Dočasná složka PHP není pro instanci Joomla! zapisovatelná nebo neexistuje, což může způsobit potíže při snaze o nahrávání Joomla! rozšíření. Máte-li tedy potíže s nahráváním rozšíření, zkontrolujte '/var/www/web5/xxxxxxx.cz/tmp' a nastavte ji jako zapisovatelnou. Uvidíme, jestli to vaše potíže vyřeší."
Zkontroloval jsem tedy atributy složky TEMP. Instalací byly nastaveny na 755. To je myslím normální. Přesto jsem atributy zkusil krátkodobě zvýšit na 777, ale to nepomohlo. Hlášení jsou stále stejná.
Instalovat z TEMP jde normálně.
Zkntroloval jsem v Joomle "práva složek". Do všechn jde zapisovat, kromě "configuration.php". Což je opět normální.
Taže "přástroje pracují normálné" (jak jsme dříve slýchávali od našich přátel z východu), ale něco není v pořádku.
Nebylo by lépe instalaci zopakovat? Je to můj "cvičný" server, na kterém byly 1,5, 1,7 a teď 2,5. Databázi jsem před instalací vymazal. Avšak pouze všechna data data z již používané databíze. Možná jsem ji měl smazat celou a vytvořit novou. Třeba pod jiným jménem.
19. úno 2012 20:05 #90037
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
A co konkretne vam nejde nainstalovat? Neni ten zip urcen prvne k rozbaleni a to podstatne je az uvnitr?
Neni potreba instalovat novou databazi, kdyz jste obsah te stavajici vymazal. Problem bude nekde jinde.
Neni potreba instalovat novou databazi, kdyz jste obsah te stavajici vymazal. Problem bude nekde jinde.
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
19. úno 2012 20:29 #90038
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Je to čistá instalace, nebo jste upgradoval? Nejde instalovat a někdy jindy se nějaké hlášky neobjeví? Kde hostujete?
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
19. úno 2012 22:25 #90040
Odpověď od dakadam
Návštěvník
Ano. V některých ZIPech bývá adresář. To pak nejde instalovat. To kontroluji. V ZIPech, kterí jsem chtěl instalovat jsou už soubory i soubor *.xml.
Jak jsem psal, Když to, co je v ZIPu, přámo nahraji do TEMPu, tak to z něj instalovat jde.
Bude to ještě něco jiného.
Jak jsem psal, Když to, co je v ZIPu, přámo nahraji do TEMPu, tak to z něj instalovat jde.
Bude to ještě něco jiného.
20. úno 2012 08:25 #90056
Odpověď od dakadam
Návštěvník
Jinak jsem zjistil, že v "mezičase" hledání závady a čekání na každou dobrou radu je dobré si číst Bogovo stránky (
www.bongovo.cz
). Člověk se tam hodně dozví o své milé Joomle a možná že, ještě než dočtu do konce, najdu i příčinu mé závady!
Doporučuji!
dakadam
Doporučuji!
dakadam
20. úno 2012 13:58 #90076
Odpověď od dakadam
Návštěvník
Hlásím, že jsem komunikoval s hostingem na
www.gigasever.cz
. ten se brání, že má vše v pořádku, že je chybya v instalačním balíčku Joomly.
Vše jsem tedy smazal, včetně databáze avytvořil jsem novou. Nainstaloval jsem J 2.5.1 s balíčku nahráním na server a pak jsem provedl instalaci. Instalace bez problémů. Ale závada stejná. Nelze instalovat z balíčku. Pouze když balíček rozbalím do TEMPu na serveru. Zkusil jsem takto češtinu a JCE.
Napsal jsem jim to znovu. Bude se snad musete přestěhovat.
Co doporučujete?
Vše jsem tedy smazal, včetně databáze avytvořil jsem novou. Nainstaloval jsem J 2.5.1 s balíčku nahráním na server a pak jsem provedl instalaci. Instalace bez problémů. Ale závada stejná. Nelze instalovat z balíčku. Pouze když balíček rozbalím do TEMPu na serveru. Zkusil jsem takto češtinu a JCE.
Napsal jsem jim to znovu. Bude se snad musete přestěhovat.
Co doporučujete?