Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Kam zmizely sekce ?

18. úno 2012 00:09 #89616
Odpověď od Draho
Začátečník
Slideshow - animace (automatické přepínání obrázků)

Mám Phoca Gallery 3.1.4 na Joomle 2.5.1. Když kliknu na Detail obrázku, tak se správně zobrazí náhled a pak můžu ručně listovat. Když pak ale kliknu na tlačítko Začít animaci, tak se zobrazí prázdné okno a animace stojí. Mám dvě identické instalace, jednu doma na lokálním PC, druhou hostuji u Wedosu. Doma to funguje bez problémů. Zpočátku to šlo i u Wedosu a já jsem si nevšiml kdy se to změnilo.

www.skubna.eu/fotogalerie/category/3-josef-skubna

18. úno 2012 00:19 #89617
Odpověď od Draho
Začátečník

radek178 napsal: Zobrazi se subkategorie pripadne kategorie v URL? Jde to z URL dostat (vypnout)? Nechce se mne to ted instalovat na tu 2.5.

Kategorie i podkategorie fungují bez problémů. Jen mi sekce připadají přehlednější a tak mne zajímalo proč v nové verzi nejsou.
Díky.

18. úno 2012 00:40 - 18. úno 2012 00:45 #89618
Odpověď od H13
Admin

Kategorie i podkategorie fungují bez problémů. Jen mi sekce připadají přehlednější a tak mne zajímalo proč v nové verzi nejsou.

:: sekce byly limitující - nemožnost vytvoření více úrovní pro sekce
:: sekce přidávají duplicitu - jednak se musí spravovat sekce a druhak kategorie - zbytečné rozdvojení administrace :-(
:: sekce brzdí možnosti stromu úrovní - zatímco vytvoření stromu neomezeného počtu kategorií se jakžtakž dá zvládnout (pomocí tree traversal nebo rekurzivní funkce - nyní tree traversal), tak vytvoření toho samého v relaci sekce - kategorie by bylo hodně výkonově náročné
:: atd. určitě by se těch negativ našlo mnohem víc. :-(

Typickej příklad uživatelský nepřívětivosti: člověk se dostane do kategorií, chce si vytvořit kategorii, začne plnit data a příjde na to, že ještě nemá sekci, takže vše zahodit (protože ho to nepustí data uložit) a dostat se do manažeru sekcí a vše znovu ... :-( :-(

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: Draho

23. led 2013 14:48 #102713
Odpověď od Tomáš Procházka
Uživatel
Jojo, kategorie a vnořené kategorie jsou fajn, ale mám problém - mám na stránkách hromadu sekcí a v každé hromadu kategorií. Dřív při vkládání článku jsem vybral sekci (řekněme ze 12) a pak pouze kategorie této sekce (zase max. 12 kusů, i když v jedné sekci mám už cca 100 kategorií - archiv článků po měsících). Teď když chci najít správnou kategorii, tak abych proroloval 200 kategorií a našel tu správnou. Nebylo by možné, aby některý editor pro vkládání článku měl pole kategorie (nejvyšší úrovně), pak pole vnořené kategorie? Vím, že to asi nebude problém většiny, ale pro pohodlnější práci by to bylo přínosné...

23. led 2013 14:51 #102714
Odpověď od Cony
Moderátor
To se obavám editor pořešit neumí, jedině snad nějaký plugin by to mohl zvládnout.
Pokud již ale máte nějakou sekci předvolenou ze seznamu naskočí Vám v novém článku automaticky ta.

23. led 2013 14:59 #102718
Odpověď od Tomáš Procházka
Uživatel
To je těžké - do redakce přispívají 4 školky, každá do svých několika kategorií, naše škola (kategorie po měsících a letech pro zpravodajství z dění školy, kategorie pro projekty EU, kategorie pro úřední části atd.). Takže pokaždé je třeba jiná kategorie. Mě to jenom trochu zlobí, ale méně zběhlé přispěvatele z řad laiků to rozhodí víc.
Všechna negativa sekcí chápu, ale jak půjde čas a bude nám kategorií zákonitě přibývat, tak se urolujeme kolečkem myši k smrti :)
U adresářů v průzkumníkovi nebo v Totalu mám taky napřed nadřazené adresáře (složky), v rozbalovacím menu taktéž (proto je také rozbalovací, že ano?). Tady je to jenom trochu graficky strukturovaný dloooouhatánský seznam
:(