Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Image compress pro J!2.5 – jak na to?
20. dub 2021 18:07 #144226
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Dík, bohužel to nevyzkouším, jelikož IrfanView neexistuje pro moji platformu.
Bong napsal: Dávky pracují se soubory včetně podsložek (pokud je povoleno), k jediným změnám, ke kterým dojde jsou ty, které povolíte....
tedy alespoň co znám o IrfanView.
--- -- -
20. dub 2021 18:10 #144227
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
U mě se jedná asi o 80 tisíc souborů, teď zabírají cca 9 GB, myslím, že by trošku zmáčknout měly jít. Zkusím tedy pohledat nějakou alternativu k IrfanView.
Cony napsal:
Je to o nastavení, ale oba ty programy to umí bez změn v názvech i v podadresářích.MaK. napsal: ... jen si nejsem jist, zda by nedošlo k nějaké změně souborů (kromě velikosti) a taky – jestli by se to zvládlo zrealizovat dávkově komplet, tedy zase správně poskládat s cestou zpět – adresář/podadresář/poadresář/soubor.jpg
XnView mi přijde uživatelsky příjemnější, při puštění konverze na hodně souborech (tím myslím desetitisíce) mu ale docházel dech.
IrfanView má možnost spustit konverzi z příkazové řádky a je pak rychlejší - chce si to ale odzkoušet, že jsou parametry ok.
Taky se mně jeden zákazník ptal, jaktože se mu nedělají náhledy obrázků, když tam nahrál ty obrázky ve formátu Photoshop (1 soubor cca 30-50MB)Rudolf napsal: U nás mají na eshopech klienti velikosti kolem 50-80 GB
--- -- -
20. dub 2021 18:30 #144228
Odpověď od Cony
Moderátor
XnView / XnConvert
je multiplatformní (Windows / Mac / Linux)
Poděkovali: MaK.
25. dub 2021 14:59 #144250
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Díky všem za tipy, něco jsem otestoval a nakonec zvolil aplikaci ImageOptim –
imageoptim.iluoxiao.com
(nějaká čína), je úplně jednoduchá, dá se použít za feečko cca 39 Kč na měsíc nebo cca za 379 Kč doživotně. 9 GB fotek rozházených různě v adresářích zmáčkla na asi 2 GB a je to v pohodě koukatelné. Funguje on-line, kdy se fotky odesílají kamsi a tam je algoritmus zmenší, anebo i off-line (to jsem zvolil já), kdy se to děje na počítači. Nevím, zda existuje i verze pro Windows.
--- -- -
25. dub 2021 17:42 - 25. dub 2021 17:45 #144251
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Zvláštní, já ji mám na macu zadarmo,
super :woohoo:
P.S.
Tak kecám, pro verzi pro je třeba zaplatit
super :woohoo:
P.S.
Tak kecám, pro verzi pro je třeba zaplatit
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
25. dub 2021 20:22 #144253
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Narazil jsem ještě na jmenovce a je to asi OpenSource
imageoptim.com/mac
Nevím, jestli mají obě aplikace něco společného nebo je to úplně odlišný projekt.
--- -- -