Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Image compress pro J!2.5 – jak na to?
19. dub 2021 23:01 #144220
--- -- -
Ahoj, poradíte prosím nějaký kompresor na obrázky pro J!2.5? V extensions už asi nic nenajdu, vše je pro J!3+. Potřebuju trochu zmáčknout fotogalerku, aktuálně mi Phocagallery na jednom webu zabírá asi 8,5 GB.
Používáte / používali jste něco?
Dík, MaK.
Používáte / používali jste něco?
Dík, MaK.
--- -- -
20. dub 2021 15:05 #144221
Odpověď od Cony
Moderátor
Nebude nejjednodušší vše stáhnout a prohnat nějakou dávkovou konverzí (XnView, Irfanview)?
20. dub 2021 15:53 #144222
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Díky za tip, Cony, to jsem taky zvažoval, jen si nejsem jist, zda by nedošlo k nějaké změně souborů (kromě velikosti) a taky – jestli by se to zvládlo zrealizovat dávkově komplet, tedy zase správně poskládat s cestou zpět – adresář/podadresář/poadresář/soubor.jpg
Cony napsal: Nebude nejjednodušší vše stáhnout a prohnat nějakou dávkovou konverzí (XnView, Irfanview)?
--- -- -
20. dub 2021 16:44 #144223
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Dávky pracují se soubory včetně podsložek (pokud je povoleno), k jediným změnám, ke kterým dojde jsou ty, které povolíte....
tedy alespoň co znám o IrfanView.
tedy alespoň co znám o IrfanView.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: MaK.
20. dub 2021 17:13 #144224
Tak to je ještě dobré
U nás mají na eshopech klienti velikosti kolem 50-80 GB
Používám na to Adobe PhotoLight a naprogramovaný script
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
aktuálně mi Phocagallery na jednom webu zabírá asi 8,5 GB
Tak to je ještě dobré
U nás mají na eshopech klienti velikosti kolem 50-80 GB
Používám na to Adobe PhotoLight a naprogramovaný script
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
20. dub 2021 18:02 #144225
XnView mi přijde uživatelsky příjemnější, při puštění konverze na hodně souborech (tím myslím desetitisíce) mu ale docházel dech.
IrfanView má možnost spustit konverzi z příkazové řádky a je pak rychlejší - chce si to ale odzkoušet, že jsou parametry ok.
Odpověď od Cony
Moderátor
Je to o nastavení, ale oba ty programy to umí bez změn v názvech i v podadresářích.MaK. napsal: ... jen si nejsem jist, zda by nedošlo k nějaké změně souborů (kromě velikosti) a taky – jestli by se to zvládlo zrealizovat dávkově komplet, tedy zase správně poskládat s cestou zpět – adresář/podadresář/poadresář/soubor.jpg
XnView mi přijde uživatelsky příjemnější, při puštění konverze na hodně souborech (tím myslím desetitisíce) mu ale docházel dech.
IrfanView má možnost spustit konverzi z příkazové řádky a je pak rychlejší - chce si to ale odzkoušet, že jsou parametry ok.
Taky se mně jeden zákazník ptal, jaktože se mu nedělají náhledy obrázků, když tam nahrál ty obrázky ve formátu Photoshop (1 soubor cca 30-50MB)Rudolf napsal: U nás mají na eshopech klienti velikosti kolem 50-80 GB