Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak vložit správný link
11. lis 2015 12:03 #124500
Jak prosím vložit správný link do textu v článku, aby se mi to provázalo s prezentací v pdf uloženou ve složce správce médií? Kde dělám chybu? Kliknu a označím text v článku, u kterého chci, aby se mi na stránkách otevřela v novém okně prezentace v pdfku, tu mám uloženou ve složce správce médií, link (jeho cestu) vyťukám ručně...např. images/Konference/Hute2015/Prezentace/Toman.pdf a když pak dám vložit link něco to udělá, ale když se pak podívám na stránky tak mi do nenajde.....prosím o pomoc, verzi jommly mám 2.5.28
Děkuji moc za odpověď.
Děkuji moc za odpověď.
11. lis 2015 14:08 - 11. lis 2015 14:09 #124504
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Při vytváření složek a názvů souborů používejte vždy malé písmena, ušetříte si starosti. V odkazu můžete použít relativní cestu, například:
nebo absolutní:
Ta absolutní bude fungovat vždy (pokud je správná, soubor je přístupný a existuje). U relativní to tak být nemusí, záleží jak jste "zahrabaná" ve struktuře. Třeba stačí na začátek umístit zpětné lomítko / nebo s tečkami ../, atd.
Případně dejte odkaz na stránku s chybou.
Code:
images/Konference/Hute2015/Prezentace/Toman.pdf
Code:
http://www.vasedomena.cz/images/Konference/Hute2015/Prezentace/Toman.pdf
Ta absolutní bude fungovat vždy (pokud je správná, soubor je přístupný a existuje). U relativní to tak být nemusí, záleží jak jste "zahrabaná" ve struktuře. Třeba stačí na začátek umístit zpětné lomítko / nebo s tečkami ../, atd.
Případně dejte odkaz na stránku s chybou.
12. lis 2015 09:12 #124519
Odpověď od Radka
Uživatel
Děkuji moc, ale stále mne to zlobí i když jsem zadala adresu absolutní tak mě to nechce fungovat....posílám odkaz na stránku.....
rceia.cz/cs/images/Konference/Hute2015/P...0_prezentace_ppt.pdf
Děkuji za radu, ještě dělám možná chybu v tom že označím celou větu nebo je to v pořádku?
Děkuji za radu, ještě dělám možná chybu v tom že označím celou větu nebo je to v pořádku?
12. lis 2015 10:46 #124520
Odpověď od Bong
Moderátor
Ono to nezlobí, ono to hlásí chybu 440. Tedy tam nic takového nemáte. Podívejte se, že například odkaz na DOC soubor funguje:
Ale vaše PDF ne. Buď tam soubor nemáte, nebo má jiný název, nebo je tam nějak "blbě" nahrán.
Upravte složitý název Toman_Trojanovice_20150910_prezentace_ppt.pdf na něco jednoduchého, třeba test.pdf, nahrajte na web do složky images/Konference/Hute2015/ a zkuste odkaz:
www.rceia.cz/images/Konference/Hute2015/test.pdf
PS.: jak vůbec pracujete se soubory a složkami? Nahráváte a vytváříte pomocí Joomly, nebo se v tom vrtáte přes FTP?
Code:
http://www.rceia.cz/images/Konference/Hute2015/cirkular_cervenec_2015.doc
Ale vaše PDF ne. Buď tam soubor nemáte, nebo má jiný název, nebo je tam nějak "blbě" nahrán.
Upravte složitý název Toman_Trojanovice_20150910_prezentace_ppt.pdf na něco jednoduchého, třeba test.pdf, nahrajte na web do složky images/Konference/Hute2015/ a zkuste odkaz:
www.rceia.cz/images/Konference/Hute2015/test.pdf
PS.: jak vůbec pracujete se soubory a složkami? Nahráváte a vytváříte pomocí Joomly, nebo se v tom vrtáte přes FTP?
12. lis 2015 11:04 #124521
Odpověď od Radka
Uživatel
Děkuji moc, upravím složité názvy pdf souborů na jednodušší a znovu je tam navkládán přes joomlu pře správce médií do správné složky médiíí a uvidím jak se mi podaří, jinak se ještě ozvu,děkuji moc
12. lis 2015 11:22 #124522
Odpověď od Radka
Uživatel
A ještě dotaz je dobré dělat v joomle v prohlížeci mozzila nebo v internet explorer nebo na to nemá vliv?