Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
multilanguage - hlásí 404 nenalezeno
13. dub 2015 09:37 #121315
Zdravím,
snažím se vytvořit multilanguage site, po zapnutí pluginu (a přiřazení menu, kategoriií atd...) se mi začne zobrazovat adresa podle prohlížeče ( www.gcma.cz/en , nebo www.gcma.cz/cz ), ale uz CZ verze vidím 404 u EN verze něco vidím (ale moduly nejsou úplně v pořádku.
EN verzi si myslím, že doupravím, ale jak spravit CZ verzi??? prošel jsem několik postupů a všechny dělají to samé.. EN verze OK, CZ verze 404...
máte někdo zkušenost?
snažím se vytvořit multilanguage site, po zapnutí pluginu (a přiřazení menu, kategoriií atd...) se mi začne zobrazovat adresa podle prohlížeče ( www.gcma.cz/en , nebo www.gcma.cz/cz ), ale uz CZ verze vidím 404 u EN verze něco vidím (ale moduly nejsou úplně v pořádku.
EN verzi si myslím, že doupravím, ale jak spravit CZ verzi??? prošel jsem několik postupů a všechny dělají to samé.. EN verze OK, CZ verze 404...
máte někdo zkušenost?
13. dub 2015 16:18 - 13. dub 2015 16:23 #121322
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Vypněte si vytváření SEF URL, vyčistěte cache a podívejte se na to znovu.
www.joomlista.cz/navody/item/79-vicejazy...stranky-v-joomla-2-5
www.joomlista.cz/navody/item/79-vicejazy...stranky-v-joomla-2-5
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
15. dub 2015 12:26 #121369
Odpověď od Dusan
Uživatel
Zdravím,
díky za radu ale moc to nepomohlo...
respektive uz nedostavam 404, ALE...
zkoušel jsem víc možností a vždy byl problém podobný.
Mám (snad) nastaveno vše podle návodů.
Zpobrazuje se mi dlouhá url ( www.gcma.cz/index.php?lang=cs ) ale modul s menu, který se mi zobrazí je Main ALL, ne Main CZ
u modulu s galerií se mi zobrazí GALERIE CZ i GALERIE ALL
tuším zradu s nastavením výchozí položky, ale fakt nevím kde...
Zkusí prosím ještě někdo nějaký nápad?
DuŠan
díky za radu ale moc to nepomohlo...
respektive uz nedostavam 404, ALE...
zkoušel jsem víc možností a vždy byl problém podobný.
Mám (snad) nastaveno vše podle návodů.
Zpobrazuje se mi dlouhá url ( www.gcma.cz/index.php?lang=cs ) ale modul s menu, který se mi zobrazí je Main ALL, ne Main CZ
u modulu s galerií se mi zobrazí GALERIE CZ i GALERIE ALL
tuším zradu s nastavením výchozí položky, ale fakt nevím kde...
Zkusí prosím ještě někdo nějaký nápad?
DuŠan
16. dub 2015 09:22 #121391
Odpověď od Dusan
Uživatel
Zdravím, tak mám po nočním testování nový poznatek:
Mám opět vše nastaveno podle návodů (snad)
A co se děje:
V přepínačích mám pouze jednu vlajku (EN) (u menu CZ v administraci mám českou vlajku)
Pokud si zapnu češtinu (změnou kódu v adrese), tak vidím pouze moduly u kterých je nastaven stav jazyka "Vše" (tzn i hlavní nabídku pouze "Hlavní ALL"
Pokud se přepínačem přehodím do EN, tak vidím pouze modul "Vlastní HTML" s jazykem "Vše", přepínač jazyků (pouze s EN vlajkou) ale vidím všechny 3 "Home Menu" (CZ, EN i ALL).
Chvilku to nechám v nefunkčním stavu, pokud se chete někdo podívat a vyzkoušet.
Můžeme se na to podívat společně i do back-endu pokud budete chtít.
skype na mne: dusan.libo
Díky moc za jakýkoliv nápad
Dušan
Mám opět vše nastaveno podle návodů (snad)
- vytvořeny 3 speciální nabídky (EN, CZ a ALL)
- vytvořeny 3 moduly s nabídkou (Hlavní ALL, Hlavní CZ, Hlavní EN) (kde je u všech nastaven příslušný jazyk příslušná nabídka s jediným odkazem a to na "Hlavní články"
- Zapnutý přepínač jazyků
- vyčištěná cache a vypnuty jakékoliv SEO optimalizace
A co se děje:
V přepínačích mám pouze jednu vlajku (EN) (u menu CZ v administraci mám českou vlajku)
Pokud si zapnu češtinu (změnou kódu v adrese), tak vidím pouze moduly u kterých je nastaven stav jazyka "Vše" (tzn i hlavní nabídku pouze "Hlavní ALL"
Pokud se přepínačem přehodím do EN, tak vidím pouze modul "Vlastní HTML" s jazykem "Vše", přepínač jazyků (pouze s EN vlajkou) ale vidím všechny 3 "Home Menu" (CZ, EN i ALL).
Chvilku to nechám v nefunkčním stavu, pokud se chete někdo podívat a vyzkoušet.
Můžeme se na to podívat společně i do back-endu pokud budete chtít.
skype na mne: dusan.libo
Díky moc za jakýkoliv nápad
Dušan