Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

PhocaGallery - jak udělat kategorii veřejnou?

12. lis 2014 19:20 #118877
PhocaGallery - jak udělat kategorii veřejnou? od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Ahoj,

používám na webu PhocaGallery. Potřebuju z frontendu přidávat fotky do kategorií a aby si lidi mohli editovat i jejich pořadí. Pokud ale vytvořím kategorii nemůžu pořadí fotek v ní měnit nikdo krom mne. Když vytvořím kategorie v backendu, tak potom nejsou vidět ve frontendu.

Řešil to někdo?

12. lis 2014 23:39 #118882
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, v UCP (frontend) je možné fotky řadit. Pokud uživatel je přihlášen do UCP, pak si fotky řádí sám.

Když vytvoříš kategorie v backendu, kde přesně nejde vidět?

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

13. lis 2014 19:59 #118890
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
No, jasně, může je řadit v UCP, nicméně může řadit jen své fotky a vidí jen kategorie které sám vytvoří. Takže pokud vytvořím kategorii jako admin, nikdo další kategorie nevidí a nemůže do nich přidávat fotky ani řadit jejich pořadí. Samozřejmě, můžu vytvořit kategorie já a přiřadit jim konkrétní vlastníky, kteří je můžou spravovat, ale není to ideální, bohužel.

13. lis 2014 22:06 #118891
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, ano, tak to prostě je, řadit kategorie může jen jejich vlastník - nikdo jiný. Stejně tak spravovat kategorie, subkategorie a fotky může jen jejich vlastník. Pokud vytvoříš kategorii v administraci a je to hlavní kategorie, pak ji můžeš přiřadit vlastnictví nějakého uživatele a ten ji pak může spravovat v administraci.

Tedy v UCP: může spravovat fotky, kategorie a subkategorie jen vlastník - kategorii může vytvořit i administrátor v administraci a přiřadit ji vlastníka
V "Category View" může kdokoliv kdo má práva fotky nahrávat.

nicméně může řadit jen své fotky a vidí jen kategorie které sám vytvoří

Tomu přesně nerozumím: ostatní uživatelé by neměli mít právo spravovat fotky, kategorie a subkategorie ostatních uživatelů. :idea:

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

14. lis 2014 08:43 #118895
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Takže je to vlastnost a jako veřejné se to nastavit nedá, škoda...
Asi můj problém plyne z nepochopení, že se jedná striktně o uživatelské fotogalerie.

Chtěl jsem tři kategorie, kam by mohli přidávat fotky libovolně uživatelé a konkrétní uživatel mohl fotky v konkrétní kategorii fotky ještě třídit.

Ale ok, zkusím to vyřešit tak, že si každý založí tu kategorii co potřebuje a tím se stane jejím správcem.