Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Poradíte ztracenému začátečníkovi?

30. čvn 2014 18:48 #116819
Poradíte ztracenému začátečníkovi? od Jan Vozábal
Uživatel
Dobrý podvečer vespolek vinšuju,

stala se mi taková nemilá věc. Nainstaloval jsem Joomlu dvěapůl, stáhnul pár šablon, vybral použitelnou a chtěl začít přidávat vlastní obsah. Jenomže (zřejmě s těmi šablonami) mi tam nalezlo tolika balastu (sekce, kategorie, články) že nejsem sto se v tom už vyznat a nevím jak se s čím zachází, hlavně by to chtělo odstranit ty prefabrikované články a kategorie a tak, doufám že to vysvětluji správně.

no a tak jsem se chtěl zeptat, jaký je správný postup pro zelenáče? jak vybrat vhodnou šablonu, jak s zbavit předdefinovaných článků a kategorií a jak tam nandat vlastní?

Nebo neexistuje nějaký modul který by z běžné správcovské části joomly, ve které se nevyznám, udělal joomlu pro blbce, něco jako je např. vytváření stránek na www.estranky.cz ?

Děkuji každému, kdo se ztraceným zelenáčem bude ochoten strávit svůj čas ;-)

30. čvn 2014 22:19 #116820
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
A co vám brání smazat všechny články (ve správci článků) a popř. i kategorie, pokud je nechcete mít?

Pokud chcete začít používat Joomlu, musíte si na ni udělat čas. Bohužel na "tři kliknutí" web v Joomle neuděláte.

30. čvn 2014 22:32 #116823
Odpověď od Cony
Moderátor
Už při instalaci Joomly (používáte-li oficiální instalační balíček a ne Quick starter nějaké šablony) si volíte zda chcete instalovat ukázková data. Pokud je nenainstalujete získáte téměř prázdnou Joomlu (až na jednu kategorii, jednu položku menu a tuším 3 moduly v základu).

30. čvn 2014 23:56 #116824
Odpověď od Jan Vozábal
Uživatel
hmm, mít tu joomlu čistou mě samozřejmě taky napadlo, ale to bych v tu chvíli neměl v ruce už vůbec nic, od čeho bych se mohl jako začátečník odpíchnout, ne?

Vypadá to na začarovaný kruh, je vidět, že si budu muset o joomle toho dost přečíst. Doporučili byste mi něco pro zelenáče? Nebo skočím do knihovny pro nějakou naučnou literaturu a ponořím se do ní? Na výběr mám z titulů "333 tipů a triků pro systém joomla!" od M. Žmijovského nebo "Joomla! podrobný průvodce tvorbou a správou webů" od D. Rahmela. Můžete mi některou doporučit?

01. čvc 2014 02:29 #116825
Odpověď od Cony
Moderátor
Z vlastní zkušenosti - nejlepší učení je zkoušením - a to nejlépe na reálném projektu, na testovacím budete mít snahu to ošidit ;)
A pokud něco pokazíte - zálohovat pomocí Akeeba Backup.

01. čvc 2014 09:10 #116826
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
333 tipu je dle me nanic
Joomla - podrobny pruvodce ... vam k necemu bude, i ikdyz je to pro joomlu 1.5, ale zakladni principy na pochopeni jsou stejne

Joomla! pro každého