Virtuemart a Alias
13. čvn 2014 19:31 #116570
Dobrý den,
rád bych se zeptal jestli je možné nějak nastavit ve Virtuemart 2.6.6, aby se aliasy v url negenerovaly s diakritikou. Přijde mi dost zvláštní, když nazvu produkt např. první produkt, abych měl v url první-produkt a ne prvni-produkt. Zadávat to ručně mi přijde hodně neefektivní, určitě to musí jít nějak nastavit.
Děkuji moc předem za odpověď.
rád bych se zeptal jestli je možné nějak nastavit ve Virtuemart 2.6.6, aby se aliasy v url negenerovaly s diakritikou. Přijde mi dost zvláštní, když nazvu produkt např. první produkt, abych měl v url první-produkt a ne prvni-produkt. Zadávat to ručně mi přijde hodně neefektivní, určitě to musí jít nějak nastavit.
Děkuji moc předem za odpověď.
13. čvn 2014 20:08 #116571
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik

Zkušený uživatel
Prozradite nam proc takový nesmysl chcete? Uz chci videt jak pak sem budete psat, ze zapasite s kompatibilitou ci odkazy. Mimochodem, do URL diakritika nepatri. A pokud si myslite, ze vam to pomuze u vyhledavacu, tak vezte, ze NE.
13. čvn 2014 20:19 #116572
Odpověď od Zdeněk Štěpánek
Uživatel
Asi jste si špatně přečetl co jsem napsal. Já NECHCI diakritiku v url, ale když uložím produkt ve Virtuemart 2.6.6, tak se mi nesmyslně vytvoří diakrtika v aliasu, který se přenesu do url adresy také s diakritikou.
Uložím produkt můj první produkt v url mám můj-první-produkt. To NECHCI.
Uložím produkt můj první produkt v url mám můj-první-produkt. To NECHCI.
13. čvn 2014 20:49 #116573
Odpověď od prontik

Zkušený uživatel
Ano spatne jsem si to precetl....
Dekuji za vasi PM zpravu.... Potesila me. Hodne stesti s resenim problemu.
Dekuji za vasi PM zpravu.... Potesila me. Hodne stesti s resenim problemu.
13. čvn 2014 20:56 #116574
Odpověď od Zdeněk Štěpánek
Uživatel
Už jsem to vyřešil prontíku. Naštěstí nejsem klikač v redakčním systému, který si nechá říkat Joomla expert

13. čvn 2014 21:05 #116575
Odpověď od prontik

Zkušený uživatel
No vidite jak jste sikovny.
13. čvn 2014 21:26 #116576
Odpověď od zpetr
Zkušený uživatel
Vyřešil, ale jediná informace pro komunitní forum je, že nejste klikač. :sick: :sick:
06. srp 2014 07:48 #117384
Odpověď od Martin Bartůněk |anBLOK|

Začátečník
Začátečníkovi bych to odpustil. Joomla expert by si už text mohl přečíst pořádně a místo plísnění začátečníka, napsat řešení, či jej k tomu vyzvat v PM, když už si tak hezky dopisují…

20. lis 2014 10:53 #118983
Odpověď od Filip Franěk
Uživatel
Jak jste to prosím vyřešili? Narazil jsem na stejný problém?
14. dub 2015 01:00 - 14. dub 2015 01:01 #121335
Odpověď od Cony

Moderátor
Aliasy z diakritikou jsou jen jednou z dalších, "výborných" a absolutně nezdokumentovaných možností VM :evil:
Virtuemart se rozhodl ignorovat základní nastavení Joomly a má na toto skryté nastavení. Pokud Vám aliasy z diakritikou vadí a postupujte následovně (ověřeno na VM 3.0.6.4):
1/ přes FTP si nejděte soubor /administrator/components/com_virtuemart/virtuemart.cfg
2/ Stáhněte jej a otecřete ve svém oblíbeném editoru
3/ doplňte do něj řádek
(nevím zda záleží na umístění, já jej doplnil na konec souboru do "sekce" nadepsané ## SEO včetně odsazení mezerami jako byly všechny hodnoty v této sekci v mém případě)
4/ Soubor nahrajte zpět na server (přepište původní soubor)
5/ V administraci přejděte do konfigurace VM a dejte Uložit, měla by se zobrazit poznámka Taking config from file
6/ Ve VM2 je místo bodu 5 potřeba použít nástroj Obnovit konfiguraci ze souboru (VM2 jsem nezkoušel)
Po těchto "jednoduchých" krocích se již aliasy generují bez diakritiky.
Virtuemart se rozhodl ignorovat základní nastavení Joomly a má na toto skryté nastavení. Pokud Vám aliasy z diakritikou vadí a postupujte následovně (ověřeno na VM 3.0.6.4):
1/ přes FTP si nejděte soubor /administrator/components/com_virtuemart/virtuemart.cfg
2/ Stáhněte jej a otecřete ve svém oblíbeném editoru
3/ doplňte do něj řádek
Code:
transliterateSlugs=1
4/ Soubor nahrajte zpět na server (přepište původní soubor)
5/ V administraci přejděte do konfigurace VM a dejte Uložit, měla by se zobrazit poznámka Taking config from file
6/ Ve VM2 je místo bodu 5 potřeba použít nástroj Obnovit konfiguraci ze souboru (VM2 jsem nezkoušel)
Po těchto "jednoduchých" krocích se již aliasy generují bez diakritiky.
04. dub 2016 19:09 #126484
Odpověď od Petr
Začátečník
A víte někdo jak to vyřešit u již uložených produktů?
Mám 3 eshopy po 4.000 položek. Ta diakritika vadí hlavně XML feedu pro zbozi a heureku.
Víte někdo jak na to?
Díky moc
Mám 3 eshopy po 4.000 položek. Ta diakritika vadí hlavně XML feedu pro zbozi a heureku.
Víte někdo jak na to?
Díky moc
04. dub 2016 21:35 #126485
Odpověď od Linelabcz

Admin
Zkuste pro každé jednotlivé diakritické písmeno spustit MySQL příkaz v tomto formátu:
samozřejmě s prefixem konkrétní databáze.
Code:
UPDATE `xx_virtuemart_products_cs_cz` SET `slug` = REPLACE(`slug`, 'č', 'c');
samozřejmě s prefixem konkrétní databáze.