Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Phoca Gallery - propojení s Facebookem
07. čvn 2014 20:54 - 07. čvn 2014 20:57 #116480
Zdravím, pokouším se nastavit propojení s Facebookem u Phoca Gallery, ale stále se mi to nedaří. Postupuji podle
www.phoca.cz/documents/2-phoca-gallery-c...ying-facebook-albums
a když nastavím uživatele, tak když kliknu na Login - Connect witt Facebook obdržím hlášku: "Zadaná URL není povolena nastavením Aplikace.: Jedna či více zadaných URL není povoleno v nastavení aplikace. Musí se shodovat nastavením URL stránky či stránky v rámci aplikace, nebo doména musí být podřízenou doménou jedné z URL domén aplikace." Nevím zda vše dělám správně a zda se někde nepletu.
Aplikace Facebooku
App ID * Po přihlášení na developers.facebook.com/setup/ vytvořím aplikaci a její číslo zde vložím (App ID).
Utajení aplikace * Vedle čísla App ID je kód App Secret a ten vkládám sem.
Řazení - zde vyberu řazení svého účtu.
Dám uložit a pak vyplňuji dlaší udáje do nové tabulky - Nastavení uživatele Facebooku.
Jméno: Předpokládám, že zde vkládám jméno uživatelského účtu např. Jan Novák a ne jméno aplikace.
Uživatelské ID: Předpokládám, že zde vkladám ID uživatelského účtu např. Jan Novák, které naleznu v url při kliknutí na profil uživatele a ne ID aplikace.
Utajení (Secret): Zde váhám co vložit. Je kód App Secret vytvořené aplikace?
Přístup k tokenu (Access Token): I tady váhám co vložit. V nastavení na developers.facebook.com jsem vyzkoušel Graph API Explorer, kdy jsem vygeneroval Access Token, ale nevím zda mám pře Debug zatrhnout všechny položky a pokračovat a nebo je nechat nezatrhávat? Po vygenerování kódu nevím, zda mám tento vygenorovaný kód jsem vložit, protože je zde uvedeno, že tento kód je pro Input URL, Access Token, or Open Graph Action ID.
Fan Page ID: Předpokládám, že zde vkladám ID, které naleznu v url při kliknutí na svou stránku (Facebook) Fan Page ID. Nevím však, zda toto musím vyplňovat i když bych chtěl propojit pouze účet uživatele bez Fan Page?
Měl bych ještě jednu otázku. Při vytváření aplikace nevím zda dobře postupuji, když zadávám jako platformu Websitea co mám přesně vložit do kolonky App Domains a zda mám do další kolonky Site URL vložit url adresu webu na kterém mám nainstalovanou komponentu Phoca Gallery?
Moc děkuji zkušenějším za rady
Aplikace Facebooku
App ID * Po přihlášení na developers.facebook.com/setup/ vytvořím aplikaci a její číslo zde vložím (App ID).
Utajení aplikace * Vedle čísla App ID je kód App Secret a ten vkládám sem.
Řazení - zde vyberu řazení svého účtu.
Dám uložit a pak vyplňuji dlaší udáje do nové tabulky - Nastavení uživatele Facebooku.
Jméno: Předpokládám, že zde vkládám jméno uživatelského účtu např. Jan Novák a ne jméno aplikace.
Uživatelské ID: Předpokládám, že zde vkladám ID uživatelského účtu např. Jan Novák, které naleznu v url při kliknutí na profil uživatele a ne ID aplikace.
Utajení (Secret): Zde váhám co vložit. Je kód App Secret vytvořené aplikace?
Přístup k tokenu (Access Token): I tady váhám co vložit. V nastavení na developers.facebook.com jsem vyzkoušel Graph API Explorer, kdy jsem vygeneroval Access Token, ale nevím zda mám pře Debug zatrhnout všechny položky a pokračovat a nebo je nechat nezatrhávat? Po vygenerování kódu nevím, zda mám tento vygenorovaný kód jsem vložit, protože je zde uvedeno, že tento kód je pro Input URL, Access Token, or Open Graph Action ID.
Fan Page ID: Předpokládám, že zde vkladám ID, které naleznu v url při kliknutí na svou stránku (Facebook) Fan Page ID. Nevím však, zda toto musím vyplňovat i když bych chtěl propojit pouze účet uživatele bez Fan Page?
Měl bych ještě jednu otázku. Při vytváření aplikace nevím zda dobře postupuji, když zadávám jako platformu Websitea co mám přesně vložit do kolonky App Domains a zda mám do další kolonky Site URL vložit url adresu webu na kterém mám nainstalovanou komponentu Phoca Gallery?
Moc děkuji zkušenějším za rady
07. čvn 2014 23:54 #116482
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, nevím jak je to na developers.facebook.com, ale pokud ji máš v angličtině, přepni si joomlu na chvíli do angličtiny, názvy jsou (měly by být) totožné s terminologií na facebooku
Pokud propojuješ galerii s fan page, nezadáváš ID osobní stránky a naopak, pokud propojuješ osobní stránku, nezadáváš ID fan page.
Jinak v Phoca Gallery se zadávají pouze dvě pole, pak se přihlásí a zobrazí se tlačítko Import a to všechny potřebné údaje vloží :idea:
Pokud propojuješ galerii s fan page, nezadáváš ID osobní stránky a naopak, pokud propojuješ osobní stránku, nezadáváš ID fan page.
Jinak v Phoca Gallery se zadávají pouze dvě pole, pak se přihlásí a zobrazí se tlačítko Import a to všechny potřebné údaje vloží :idea:
08. čvn 2014 16:23 #116483
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Ahoj, na developers.facebook.com by to nebyl problém, kdybych věděl co je správně. Postupoval jsem podle AJ, ale nějak se v tom množství údajů ztrácím. Koukal jsem i na tutoriály, ale ten Facebook hodně věcí mění.
Zkouším teď propojit galerii s fan page, ale tu stránku mám přece pod svým osobním (soukromým) účtem Facebooku.
Postuji správně? Pokusím se to napsat podrobně.
Aplikace Facebooku.
App ID *
Utajení aplikace *
Tyto dvě položky musím vyplnit vždy. Tedy zadal jsem je do patřičných kolonek v Phoca Gallery > Facebook. App ID mám vytvořejno na developers.facebook.com pod jménem např. XY, ale nevím co přesně mám mít vyplněno v nastavení App ID. Může být problém zde? Můžeš mi poradit?
Do uživatele Facebooku
Dám své jméno z osobního (soukromého) účtu a ID osobního (soukromého účtu). Ostatní nevyplňuji - pouze do položky Fan Page ID vložím ID Fan Page, které naleznu v url při kliknutí na svou stránku Fan Page. Když se však pokouším nahrát na Facebook album z kategorie ve Phoca Phoca Gallery, tak dostanu tuto hlášku: "Chyba API Facebooku: A session key is required for calling this method (453)." V postatě nemomu zvolit album. Když otestuji spojení v Phoca Gallery > Facebook, tak dostahu hlášku: " Zadaná URL není povolena nastavením Aplikace.: Jedna či více zadaných URL není povoleno v nastavení aplikace. Musí se shodovat nastavením URL stránky či stránky v rámci aplikace, nebo doména musí být podřízenou doménou jedné z URL domén aplikace."
Nějak se tu ztrácím Děkuji za ochotu.
Zkouším teď propojit galerii s fan page, ale tu stránku mám přece pod svým osobním (soukromým) účtem Facebooku.
Postuji správně? Pokusím se to napsat podrobně.
Aplikace Facebooku.
App ID *
Utajení aplikace *
Tyto dvě položky musím vyplnit vždy. Tedy zadal jsem je do patřičných kolonek v Phoca Gallery > Facebook. App ID mám vytvořejno na developers.facebook.com pod jménem např. XY, ale nevím co přesně mám mít vyplněno v nastavení App ID. Může být problém zde? Můžeš mi poradit?
Do uživatele Facebooku
Dám své jméno z osobního (soukromého) účtu a ID osobního (soukromého účtu). Ostatní nevyplňuji - pouze do položky Fan Page ID vložím ID Fan Page, které naleznu v url při kliknutí na svou stránku Fan Page. Když se však pokouším nahrát na Facebook album z kategorie ve Phoca Phoca Gallery, tak dostanu tuto hlášku: "Chyba API Facebooku: A session key is required for calling this method (453)." V postatě nemomu zvolit album. Když otestuji spojení v Phoca Gallery > Facebook, tak dostahu hlášku: " Zadaná URL není povolena nastavením Aplikace.: Jedna či více zadaných URL není povoleno v nastavení aplikace. Musí se shodovat nastavením URL stránky či stránky v rámci aplikace, nebo doména musí být podřízenou doménou jedné z URL domén aplikace."
Nějak se tu ztrácím Děkuji za ochotu.
08. čvn 2014 22:55 - 08. čvn 2014 23:01 #116484
Odpověď od H13
Admin
Zkouším to teď a vše je OK :idea: , takhle jsem to dělal dnes:
- nainstaloval jsem Phoca Gallery 4.1.1, v administraci Phoca Gallery:
- Facebook - New: zadám App Id a App Secret aplikace - kliknu Save a zobrazí se mi víc políček včetně tlačítka přihlásit se na FB
- přihlásím se na FB a FB mě vrátí zpět, kde vidím na pravo tlačítko Import (Paste Loaded Data) - kliknu na tlačítko a tím pádem se mi políčka vyplní sama - uložím a zavřu (Save, Close)
- v administraci jdu do kategorií: Categories - New - vyplním Title a kliknu na Facebook Settings
- tam si vyberu uživatele a album - kliknu Facebook import a fotky se importují.
- uložím kategorii a to je vše.
- nainstaloval jsem Phoca Gallery 4.1.1, v administraci Phoca Gallery:
- Facebook - New: zadám App Id a App Secret aplikace - kliknu Save a zobrazí se mi víc políček včetně tlačítka přihlásit se na FB
- přihlásím se na FB a FB mě vrátí zpět, kde vidím na pravo tlačítko Import (Paste Loaded Data) - kliknu na tlačítko a tím pádem se mi políčka vyplní sama - uložím a zavřu (Save, Close)
- v administraci jdu do kategorií: Categories - New - vyplním Title a kliknu na Facebook Settings
- tam si vyberu uživatele a album - kliknu Facebook import a fotky se importují.
- uložím kategorii a to je vše.
09. čvn 2014 22:22 #116499
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Ahoj, tak chyba byla v nastavení aplikace na mém účtu u
developers.facebook.com/
Omlouvám se. Je tu ještě jeden problém. Při výběru alba se ještě zobrazí hláška: "Chyba API Facebooku: Unknown method (3)". Chci exportovat fotky z webu na Fan Page. Díky za poslední radu. Hledal jsem odpověď na internetu, ale nenašel jsem ji.
10. čvn 2014 11:37 #116502
Odpověď od H13
Admin
Hmmm, testuju to teď a bez problému jsem nahrál fotky na FB, co přesně FB myslí chybou "Unknown method (3)" to nevím Teď ještě jestli je to chyba FB API nebo Joomly! - Joomla! debug má nějakou metodu, co zobrazuje hlášky typu: Unknown method. Máš zapnutej debug? Jeslti ano, mohlo by to být něco s Joomlou!, jestli ne, pak to bude chyba na straně FB :idea: