Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Nelze mi přidat administratora na web
09. dub 2014 20:49 - 09. dub 2014 20:49 #115455
Zdravím, může mi někdo poradit? Nelze mi přidat dalšího administratora na web ve spravci uživatelů. Jedinou pozici, kterou mohu přidat je "Registered". Zkoušel jsem kde co, ale stále to nefunguje (aktualizaci Joomla a další pokusy). Nevíte někde kde je problém? Při přidání dalšího uživatele webu mi to hlasí hlášku
42 - Došlo k chybě.
Nepodařilo se aktualizovat kontakt: COM_CONTACT_ERROR_UNIQUE_ALIAS
Děkuji všem za rady
42 - Došlo k chybě.
Nepodařilo se aktualizovat kontakt: COM_CONTACT_ERROR_UNIQUE_ALIAS
Děkuji všem za rady
09. dub 2014 21:49 #115456
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Aktualizujte si i češtinu a pochopíte. Ta hláška zní: Nepodařilo se aktualizovat kontakt: Jiný kontakt v této kategorii má shodný alias
09. dub 2014 22:00 - 09. dub 2014 22:02 #115457
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Děkuji za odpověď. Částečně rozumím AJ a vím co se v té hlášce říká, ale já tam nemám jiný kontakt, který by měl stejný alias (tedy myslím). Mám tam dva kontaky - sebe a ještě jednoho administrátora. Jak mohu jěšte zkontolovat shodný alias? Nebo co vlastně mohu (mám) udělat?
10. dub 2014 06:32 - 10. dub 2014 06:34 #115458
Odpověď od Bong
Moderátor
Ten kontakt tam nemusíte nutně vidět. Třeba jste jej tam někdy měl a smazal jej. Přejděte do Správce kontaktů: Kontakty, vyberte z rozbalovací nabídky stav: V koši. Dále klikněte na tlačítko Vyprázdnit koš. Pak zkuste uživatele přidat znova.
Pokud máte povolen plugin User - Tvorba kontaktů, tak se při přidávání uživatele automaticky vytváří i kontakt a pokud již existuje nějaký (byť smazaný - tedy vyhozený do koše) se shodným aliasem, nelze jej vytvořit.
Je to vlastnost Joomly, ochrana proti vytvoření duplicitního aliasu a zabránění vytváření duplicit v URL. Toto se vám může přihodit i při vytváření článku, položky menu,...
Pokud máte povolen plugin User - Tvorba kontaktů, tak se při přidávání uživatele automaticky vytváří i kontakt a pokud již existuje nějaký (byť smazaný - tedy vyhozený do koše) se shodným aliasem, nelze jej vytvořit.
Je to vlastnost Joomly, ochrana proti vytvoření duplicitního aliasu a zabránění vytváření duplicit v URL. Toto se vám může přihodit i při vytváření článku, položky menu,...
10. dub 2014 16:38 #115472
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Díky za rady. Používám J!2.5 (mám i poslední aktualizaci). Ve Správci kontaktů: Kontakty, není v rozbalovací nabídce stav "V koši".Jsou zde kontaky a v horní liště je - Hledat uživatele, Filtrovat uživatele podle stav (povoleno, zakázáno), aktivace, skupina a datum registrace. Když přes tuto nabídku vytvořím uživatele "Registered" (administrator nejde), tak se mi tento kontakt zobrazí jen v menu komponety v položce kontakty. Zde mohu uživatele smazat a i to jsem udělal a zde vysypal i koš. Dále jsem zkoušel provést údržbu a ve správci rozšíření i opravu databáze. Vše běží OK. Zkoušel jsem i přejmenovat současného administrátora na jiného, ale ani to se mi nedaří. Mám povolen plugin User - Tvorba kontaktů a v kategorii u toho pluginu mám vybráno uncategorised (je tu ještě možnost Contacts). Dále má v tomto pluginu Automaticky zveřejnit nastaveno na "ne". Můžete mi ještě poradit?
10. dub 2014 21:27 #115477
Odpověď od Bong
Moderátor
Já píši o Správci kontaktů: Kontakty. Tam se dostanete přes nabídku Systém - Kontakty. Tam vysypte koš nebo smažte uživatele, který má shodný alias s tím co chcete vytvořit.
Klidně při vytváření kontaktu vypněte plugin User - Tvorba kontaktů. Nebo otestujte vytvoření uživatele s jinými (třeba nesmyslnými) názvy než používáte.
Klidně při vytváření kontaktu vypněte plugin User - Tvorba kontaktů. Nebo otestujte vytvoření uživatele s jinými (třeba nesmyslnými) názvy než používáte.