Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Připojení přes FTPS

09. dub 2014 10:25 #115432
Připojení přes FTPS od Pavel Šťastný
Pokročilý uživatel
Zdravim lidičky...chci se zeptat jestli už někdo neřešil nastavení připojení v J2.5 přes zabezpečený FTPS

Zkoušel jsem různé porty...ale vždy to napíše, že se nebylo možné připojit

Díky za pomoc

09. dub 2014 15:58 #115440
Odpověď od Bong
Moderátor
Co s tím má Joomla? Spíše napište co vlastně opravdu potřebujete.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

09. dub 2014 16:50 #115445
Odpověď od Pavel Šťastný
Pokročilý uživatel
Pro upřesnění jedná se o šifrování...v Joomle mám zapnutou FTP vrstvu...ale nelze se připojit...server vyžaduje pro připojení FTPeS...
nastavit to ve Filezille lze...a funguje...ale nedaří se mi to nastavit v Joomle, aby bylo možné využívat FTP vrstvu
viz obrázek

09. dub 2014 17:04 #115448
Odpověď od Bong
Moderátor
Nejsem programátor, ale mám takové tušení, že to ani v PHP dost dobře nejde. Proto je v Joomle a komponentách pouze FTP. Třeba kecám, ať mě někdo opraví...

FTP vrstva v Joomle je taková berlička. Lépe je opravit vlastnictví složek a souborů a FTP vrstvu nepoužívat vůbec.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

09. dub 2014 18:33 #115452
Odpověď od Pavel Šťastný
Pokročilý uživatel
měl jsem dojem, že je "bezpečnější" používat zapnutý FTP...než mít spoustu složek v režimu zapisovatelné

09. dub 2014 19:24 #115453
Odpověď od HonzaG
Moderátor
No pokud se bavíš o bezpečnosti, tak je lepší mít FTP vrstvu zapnutou jen, když je potřeba. Co se týče práv na adresáře - ono do mnoha míst zapisovat třeba není.

Ale co se týče FTPeS, tak bych se poradit s podporou hostingu. Například je otázka, kdy běží na stejném portu a podobně. Měli by Ti poradit.

HonzaG

::: Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci... :::