Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Jedna Joomla - více poboček - každá samostatně

26. bře 2014 22:49 #115229
Ahoj, nedobral jsem se pomocí Googlu k řešení této situace (předpokládám, že je to řešitelné, jen pokládám špatně dotazy).

Mám firmu Firma s.r.o.
Firma má fyzicky 4 pobočky, Pobočka1 - Pobočka 4 v různých částech republiky.

Představuju si jednu Joomlu, kde si na mainpage vyberu z nějakého seznamu konkrétní pobočku, a pomocí jména a hesla registrovaného pro tuto pobočku se přihlásím a vidím články, kalendáře, ke stažení, ale vše, co bylo vytvořeno pouze pro tuto pobočku.

Když je někdo z jiné pobočky, příjde na stránky, vybere jinou pobočku, přihlásí se a opět vidí prostředí a obsah vytvořený jen v rámci této pobočky. Nemělo by jít, abych se jménem a heslem pro Pobočka1 přihlásil do Pobočka2

Nenašel jsem ani jak to řešit pomocí Joomla, ani vhodnou komponentu. Pokud by byla placená, to není překážkou. Prosím nasměrujte mně na řešení. Díky

PS: Hned mě napadá další dotaz. Pokud bych zprovoznil toto řešení, jak se budou chovat moduly? Např. nějaký ten jEvents, umožňuje jedna instalace provoz, který požaduju? Tzn. po přihlášení Pobočka1 vidím jen události pobočky1? Je to věcí joomly, nebo to musí umět daný modul?

26. bře 2014 23:30 #115230
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Mate nekolik moznosti, bud udelat hlavni stranku a k tomu pro kazdou pobocku subdomenu na ktere budete mit samostatne instalace tim padem pro kazdou pobocku obsah (nevyhodou je vlastne 5 administraci, holavni a kazda pobocka) a nebo o muzete mit vse na jedne, ale k tomu je potreba mit hodnou komponentu. Tou komponentou by mohl byt napriklad PayPlans , diky kteremu muzete jednolivym uzivatelum dle prislusnosti k urcite pobocce priradit to co potrebujete, lepe receno date je do urciteho jakoby predplatneho, a diky tomu pak muzete jednoduse pracovat s tim co ktera skupina ma videt. PayPlans umi vse co uvadite, vcetne ACL clanku, nebo i casti clanku, modulu, souboru ke stazeni, eventy, kalendare....atd, atd, atd.

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

27. bře 2014 00:09 #115231
Odpověď od Cony
Moderátor
Nepotřebujete k tomu nic speciálního, docílíte toho pomocí přístupových úrovní přímo v Joomle.
  • V menu Uživatelé - Skupiny si pro každou pobočku vytvoříte jednu skupinu jak podskupinu Registrovaných.
  • V menu Uživatelé - Úrovně přístupu si pro každou pobočku vytvoříte jednu úroveň přístupu, v které zaškrtnete příslušnou pobočku
  • Pak už si jen u všech článů, položek menu, modulů apod. která přístupová úroveň je má vidět

Nebudete potřebovat ani úvodní rozdělovník jak jste psal, prostě jeden přihlašovací formulář a po přihlášení každý vidí jen to co má. Většina komponent (alespoň těch rozumných) tyto úrovně přístupu podporuje.

27. bře 2014 12:23 #115235
Odpověď od Millisx
Uživatel
Díky oběma za tipy.

Cestou více instalací zcela jistě jít nechci. Co se týká PayPlans, musím jej dopodrobna prostudovat, jestli je to pro toto řešení vhodné. Zatím přesvědčen nejsem, ale šanci tomu dám :)

Varianta přístupových práv taky nebude to pravé ořechové. Pokud se zvedne počet poboček nebo lidí nebo oboje, moc si neumím představit, jak to udržet použitelné. Každá pobočka by, ideálně, po přihlášení měla vidět svou plochu, své články, přidávat si sama svůj obsah na uživatelské úrovni, ale hlavně nikde nic nenastavovat, práva a pod. Tzn nezdá se mi to jako vhodné řešení.

Snad se najde něco dalšího, nějaká ta "hodná" komponenta :)

27. bře 2014 17:01 #115241
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
delal jsem neco podobneho, ale daleko slozitejsiho - kazdy uzivatel ma svuj specificky pristup a vidi jen urcitou cast obsahu a ty obsahy se navic ruzne prekryvaji, takze vase 4 pobocky jsou easy ;-)

kupte si na to nejakou "membership" (payplans, rsmembership, ose membership - ostatni osobne neznam) komponentu a pak nadefinujte 4 skupiny a do nich dejte dane pracovniky a je to
pak ani neni treba, aby si pracovniky vybiral nejakou pobocku pri prihlaseni, protoze automaticky uvidi jen to, na co ma prava dle sveho zarazeni (kdyz mu nakliknete dve pobocky, uvidi rovnou veci obou a tak podobne)

Conyho reseni je site take dobre, ale pokud vim, nejde to nastavit na uroven jednotliveho uzivatele, aby videl konkretni clanky jen pro nej, ale kdyz ctu vas pozadavek, tak vam staci skupina => melo by to jit i bez placeni
naklikani noveho uzivatele a jeho prav je pak otazkou max 10 sekund

Joomla! pro každého