Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Joomla - foto web

19. bře 2014 11:38 #115079
Joomla - foto web od tonboss
Pokročilý uživatel
Dobrý den,

potřeboval bych si vytvořit stránku, kde by byla možnost aby uživatel mohl vlozit fotku/fotky do urcite kategorie. Tato fotka/fotky bych jako spravce potreboval nejprve schvalit a pridat k nim vodoznak. Ke kazde fotografii bych potreboval aby uzivatel mohl napsat popis, zobrazil se uzivatel a napr. datum vlozeni.

po schválení se Fotky zobrazi ve skupine a po kliknutí myši na fotku se fotka zobrazí na "vlastní stránce"

Po stránce uživatele bude možnost k dané fotce vyplnit formular, ktery mi prijde na email i s kodovym oznacenim fotky.

u pridavani fotek bude nejake overeni (captcha) a pokud mozno omezeni, jake formaty a kolik mb se muze vlozit a nahrat.

Je mi jasné, že joomla je v narocnosti pozadavku docela omezena, tak bych rad neco, co bude splnovat tyto podminky co nejlepe, avsak je mi jasne, ze asi ne 100%..

jake jsou vase navrhy reseni? :-)

19. bře 2014 12:56 #115082
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,

že joomla je v narocnosti pozadavku docela omezena

No spíš záleží na člověku, jak dokáže využít stávající vlastnosti. Všechno se dá, ale pokud má člověk konkrétní zadání, který není statndardní, vždy si prostě musí najít čas na případné úpravy.

Kdybych ty úpravy dělal já, asi bych to udělal takto:

- nainstaloval Joomla!
- nainstaloval Phoca Gallery
- vytvořil link na UCP www.phoca.cz/documents/2-phoca-gallery-component/20-user-upload - případně bych dodal potřebná formulářová pole (chybějící)
- fotky se v Phoca Gallery dají uploadovat a zobrazí se, až je administrátor povolí
- co se týče watermarku, tak buď ručně převytvářet náhledy v administraci, a nebo rovnou watermark přidávat při uploadu z frontendu (malá změna kódu - watermark vlastnosti v Phoca Gallery jsou)
- formulář pro vyplnění by se vložil k uploadu, opět s malou změnou, že by při uploadu docházelo i k poslání emailu

- poslední věc, přidávání fotek za pomocí nepřihlášených uživatelů, pouze přes captchu bych si samozřejmě rozmyslel, nejlepší ochrana je přihlášený uživatel, captcha nic neřeší - je to hezký obrázek, ale s ochranou nemá nic společného (tedy by tam bylo riziko zahlcení serveru, kdyby nějaký robot začal uploadovat obrázky)

Otázka času implementace, velmi různá, kdo zná Joomlu! jako kód, případně Phoca Gallery, toto vytvoří během pár hodin, pokud si s tím bude hrát a šperkovat to, samozřejmě víc.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

20. bře 2014 13:11 #115096
Odpověď od Pavel M.
Začátečník
Já mám něco podobného přes K2jku. U zobrazení "článků" v kategorii mam nastavené zobrazení jen obrázků. K2jka má samozřejmě FrontEnd přidávání příspěvků. Akorát jsem zakoupil a přidal plugin K2 Multiimage, kde si nastavíš kolik obrázků může uživatel nahrát, nastavíš jaký vodoznak se má automaticky zobrazovat ve fotkách. V dodatečných polích jsem si dal předvolby, kde uživatel akorát vyplní ISO, Clonu, Ohnisko, ...atd... ;) Ke každé fotce lze přidat popisek + autora. Veškeré nahrané fotky to pak zobrazuje automaticky v multigalerii...

Sice tam nejde vložit formulář pro odesílání toho nějakého kódu tobě, ale přijde ti info mail,že uživatel XY vložil příspěvek (fotky) a čeká to na tvoje schválení (pokud to máš tak nastavený). Pod fotkama jsou jinak i Komentáře, navíc lze i zapnout Hodnocení fotky/ek... ;)

Ta K2 multiimage je sice placená,ale vlastním multilicenci, takže by nebyl problém se nějak domluvit. V případě zájmu piš do PM...

p4vel ;)