Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Zavoláme zpět

17. bře 2014 18:18 #115060
Zavoláme zpět od lllll
Nováček
Dobrý den,

zná někdo modul na joomlu, který umí to, že vam na mobil přijde sms, aby jste zavolali zpět?? Jako příklad uvádím modul "Potřebujete poradit" na www.epojisteni.cz/ Děkuji

17. bře 2014 18:31 #115061
Odpověď od Bong
Moderátor
Všeobecně spolehlivé odesílání sms a ještě zdarma u českých operátorů budete hledat marně. Zkuste projít nabídky operátora, kterého používáte, nebo weby třetích stran, které se zprostředkováním odesílání sms zabývají.

Modul pro Joomlu mít nebudou, ale nějaké to rozhraní, které vložíte jako skript nebo iframe se třeba najde.

Pozn.: někteří operátoři umožňovali přeposlání emailu přímo na mobil jako SMS. Této možnosti lze také využít pokud je dostupná.
Další možností je vykašlat se na sms a požadavek na zavolání realizovat přímo jako emailovou zprávu. V dnešní době snad není problém mít trochu chytrý telefon se zapnutým datovým připojením. Pak vám stačí prachsprostý formulář, který odešle email s telefonním čííslem kam je třeba zavolat...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

17. bře 2014 20:40 #115062
Odpověď od lllll
Nováček
Děkuji za odpověď, nemusí to být zdarma, já právě vůbec nevím, jak to funguje, dejme tomu, že mám neomezený paušál a chtěl bych, aby se z toho paušálu odesílali ty sms, které mne upozorní, že mám někomu zavolat. Popřípadě jak se toto řeší? Musím si u operátora vyžádat speciální číslo? Když takový modul na joomlu není, musel bych jej nechat naprogramovat na zakázku? Děkuji.

17. bře 2014 21:12 - 17. bře 2014 21:14 #115063
Odpověď od Bong
Moderátor
To se ptejte operátorů. Ale dle mých letitých zkušeností bych nezkoušel na nenažrané mobilní operátory obětovat ani korunu navíc.

Vytvořte formulář dle vašich požadavků (RSforms, BreezingForms , redFORM,...), nebo použijte hotové rozšíření (z rodiny Contacts & Feedback ). Data v něj nechte odesílat na vámi zvolený email. Na svém mobilu zapněte datové přenosy a nastavte přístup do emailové schránky. A máte hotovo.
Uživatel vyplní svoje číslo, případně nějaký ten captcha kód a odešle. Vám v zápětí (pokud tedy máte rozumný email a ne freemaily) přijde do schránky email s požadavkem na zavolání včetně telefonního čísla. Protože máte chytrý telefon v pohotovosti, na informaci o novém emailu jste ihned upozorněn. Stačí jej otevřít a volat.

Nic lepšího, rychlejšího a levnějšího nevymyslíte. Nakonec, vsadim se, že vámi uváděný příklad je řešen naprosto totožně.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: lllll

17. bře 2014 22:39 #115064
Odpověď od Cony
Moderátor
Např. u Oskara (tedy Vodafone) lze zdarma přímo v samoobsluze založit email ve tvaru jmeno@vodafonemail.cz. Jakýkoliv email poslaný na tuto adresu Vám přijde v textové formě (max. 2 SMS, tedy 320 znaků) jako SMS na Váš mobil. Používám to na hlášení výpadků severů, a SMS chodí bez zpoždění a spolehlivě.