Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

modifikace modulu pro přihlášení

04. bře 2014 13:55 #114819
modifikace modulu pro přihlášení od zbynek
Pokročilý uživatel
Zdarvím,

potřeboval bych od modulu pro přihlášení nějakým způsobem odebrat možnost pro:

Zapomenuté heslo?
Zapomenuté jméno?
Vytvořit účet

Jde to nějak jednoduše? Chci to tak, protože si budu tvorbu uživ. účtu spravovat sám a nechci aby bylo možné tyto možnosti vidět a využívat.

Děkuji

04. bře 2014 14:12 - 04. bře 2014 14:13 #114820
Odpověď od Bong
Moderátor
Všeobecně nenajdete-li nastavení přímo v modulu, musíte použít jiný, nebo upravit šablonu stávajícího modulu...

To, že schováte nějaké odkazy ještě neznamená, že nebudou fungovat. Například registraci zakážete v Možnosti správce uživatelů: Komponenta - Povolit registraci uživatelů. Zakazovat uživatelům získat svoje vlastní heslo nebo jméno je trochu hloupé. Za prvé jste je odsoudil k pobytu mezi nesvéprávnými idioty a za druhé to budete vy komu budou nadávat, že taková běžná věc "nefunguje"...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: zbynek

05. bře 2014 10:34 #114835
Odpověď od zbynek
Pokročilý uživatel
Využil jsem možnosti nastavení modulu a disabloval jsem možnost tvorby nového uživatele. Nicméně bych ještě potřeboval nějak odstarnit-zneviditelnit zbylé dvě varianty:

Zapomenuté heslo?
Zapomenuté jméno?

Jedná se přesně a klasický modul mod_login.
Můj plán je následující : natvrdo odstranit smazáním nebo nahrazením prázdným řetězcem výše jmenované možnosti.

Byl by tu někdo od té dobroty a neporadil jak elegantně na to?
Mám totiž pocit, že to bude asi záležitost šablony.

Díky za případné rady.

05. bře 2014 11:17 #114838
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Pokud na tom tedy opradu trvate.
Code:
modules/mod-login/tmpl/default.php
vemte ten soubor, ve vasi sablone mate slozku html, soupnete do ni slozku mod_login a do ni dejte ten soubor default.php ze ktereho vymazte toto
Code:
<ul> <li> <a href="<?php echo JRoute::_('index.php?option=com_users&view=reset'); ?>"> <?php echo JText::_('MOD_LOGIN_FORGOT_YOUR_PASSWORD'); ?></a> </li> <li> <a href="<?php echo JRoute::_('index.php?option=com_users&view=remind'); ?>"> <?php echo JText::_('MOD_LOGIN_FORGOT_YOUR_USERNAME'); ?></a> </li> <?php $usersConfig = JComponentHelper::getParams('com_users'); if ($usersConfig->get('allowUserRegistration')) : ?> <li> <a href="<?php echo JRoute::_('index.php?option=com_users&view=registration'); ?>"> <?php echo JText::_('MOD_LOGIN_REGISTER'); ?></a> </li> <?php endif; ?> </ul>
Delejte to pres override , at to po kazde akualizaci nedelate znova.

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Poděkovali: zbynek

05. bře 2014 13:10 - 05. bře 2014 13:12 #114845
Odpověď od zbynek
Pokročilý uživatel
Děkuji moc.

Udělal jsem tedy nasledující kroky:

ve složce html v šabloně jsem řekněme vytvořil složku mod_login s jedním souborem default.php.
Pouze tato jedna složka s jedním souborem default.php. Ostatní soubory z původní mod_login jsem tam nedával a na původní mod_login jsem nešahal. Předpokládám, že je to správně tak jak jste psal. A jak jsou uvedeny cesty v dokumentaci.

Co mi je ale už o dost méně jasné je použití override, nějak z té dokumentace nejsem chytrej. Budu muset pogooglit =)

06. bře 2014 00:03 - 06. bře 2014 00:03 #114853
Odpověď od Cony
Moderátor

nohac napsal: jsem řekněme vytvořil složku mod_login

Tak vytvořil nebo nevytvořil? :cheer:
Pokud vytvořil tak jste právě provedl ten template override. Soubory v této složce můžete libovolně upravovat bez obavy, že by jste o změny přišel při aktualizaci Joomly.