Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Přesměrování po zaslání přihlašovacího jména
02. úno 2014 18:48 #114255
Dobrý den,
používám modul mod_login kde mám problém s přesměrováním v části "Zapomněli jste jméno" kde nemůžu docílit toho, aby po stisku tlačítka "potvrdit" se mi formulář vrátil na jinou stránku než na zadání loginu (index.php/shop-login). Všemožně jsem se snažil upravit soubor /www/components/com_users/views/remind/tmpl/default.php ale vzhledem k tomu, že jsem v PHP začátečník tak pořád nic. Mohl by mi prosím někdo s tímto problémem poradit.
Děkuji Martin
používám modul mod_login kde mám problém s přesměrováním v části "Zapomněli jste jméno" kde nemůžu docílit toho, aby po stisku tlačítka "potvrdit" se mi formulář vrátil na jinou stránku než na zadání loginu (index.php/shop-login). Všemožně jsem se snažil upravit soubor /www/components/com_users/views/remind/tmpl/default.php ale vzhledem k tomu, že jsem v PHP začátečník tak pořád nic. Mohl by mi prosím někdo s tímto problémem poradit.
Děkuji Martin
02. úno 2014 19:20 - 02. úno 2014 19:21 #114256
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Pokud se opravdu jedná o modul Přihlášení (mod_login) Joomly tak nastavení kam má být uživatel přesměrován najdete přímo v nastavení modulu v Základní možnosti: Přesměrování po přihlášení a Přesměrování po odhlášení.
Pokud se jedná o Zapomenuté heslo? a Zapomenuté jméno?, tak po kliknutí má být uživatel automaticky přesměrován na stránku kde vyplní svůj email a případně captcha a po úspěšném odeslání je opět přesměrován na stránku přihlášení aby se po obdržení emailu s heslem mohl rovnou přihlásit... Kam jinam by jste ho chtěl poslat, když potřebuje právě a pouze toto?
Pokud se jedná o Zapomenuté heslo? a Zapomenuté jméno?, tak po kliknutí má být uživatel automaticky přesměrován na stránku kde vyplní svůj email a případně captcha a po úspěšném odeslání je opět přesměrován na stránku přihlášení aby se po obdržení emailu s heslem mohl rovnou přihlásit... Kam jinam by jste ho chtěl poslat, když potřebuje právě a pouze toto?
02. úno 2014 19:39 #114260
Odpověď od Martin Hanzal
Uživatel
Jedná se opravdu o Zapomenuté heslo a jméno. Ano po kliknutí na Zapomenuté jméno mě to přesměruje na stránku, kde zadám e-mail a kliknu na "potvrdit". To vše funguje. Jenže pak mě to přesměruje na stránku přihlášení a to nechci, protože jsem ten modul umístil do top_menu kde je stále viditelné to přihlášení a kde je vše menší a místo odkazů "Zapomenuté jméno a heslo" jsou ikony a já bych chtěl, aby mě to přesměrovalo na úvodní stránku protože ten modul je nahoře na stránce stále viditelný. Pro přehlednost tady jsou moje zatím dost nehotové stránky
www.libcice-rybari.cz
. Ještě se omlouvám ale tohle vlákno jsem omylem založil do joomla 3.x a já používám joomlu 2.5.
Doufám, že jsem to popsal srozumitelně, pokud ne ještě rád doplním.
M.
Doufám, že jsem to popsal srozumitelně, pokud ne ještě rád doplním.
M.
03. úno 2014 09:57 #114268
Odpověď od Bong
Moderátor
Znám 2 důvody pro tohle nedělat:
1. Zmatete uživatele, protože ten oprávněně předpokládá, že když o něco požádá, tak dostane odpověď. Tedy stránku s hlášením o provedení požadavku a o tom jak může pokračovat.
2. Budete muset upravit zdrojové soubory Joomly samotné a o tyto úpravy při aktualizaci lehce přijdete.
Pozn.: pokud budete někdy v budoucnu upravovat šablony komponent (např. vaše omponents/com_users/views/...) použijte override, tedy udělejte si kopii do vaší šablony. Jinak o své změny opět můžete lehce přijít.
1. Zmatete uživatele, protože ten oprávněně předpokládá, že když o něco požádá, tak dostane odpověď. Tedy stránku s hlášením o provedení požadavku a o tom jak může pokračovat.
2. Budete muset upravit zdrojové soubory Joomly samotné a o tyto úpravy při aktualizaci lehce přijdete.
Pozn.: pokud budete někdy v budoucnu upravovat šablony komponent (např. vaše omponents/com_users/views/...) použijte override, tedy udělejte si kopii do vaší šablony. Jinak o své změny opět můžete lehce přijít.