Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Přesměrování po zaslání přihlašovacího jména

02. úno 2014 18:48 #114255
Dobrý den,
používám modul mod_login kde mám problém s přesměrováním v části "Zapomněli jste jméno" kde nemůžu docílit toho, aby po stisku tlačítka "potvrdit" se mi formulář vrátil na jinou stránku než na zadání loginu (index.php/shop-login). Všemožně jsem se snažil upravit soubor /www/components/com_users/views/remind/tmpl/default.php ale vzhledem k tomu, že jsem v PHP začátečník tak pořád nic. Mohl by mi prosím někdo s tímto problémem poradit.
Děkuji Martin

02. úno 2014 19:20 - 02. úno 2014 19:21 #114256
Odpověď od Bong
Moderátor
Pokud se opravdu jedná o modul Přihlášení (mod_login) Joomly tak nastavení kam má být uživatel přesměrován najdete přímo v nastavení modulu v Základní možnosti: Přesměrování po přihlášení a Přesměrování po odhlášení.

Pokud se jedná o Zapomenuté heslo? a Zapomenuté jméno?, tak po kliknutí má být uživatel automaticky přesměrován na stránku kde vyplní svůj email a případně captcha a po úspěšném odeslání je opět přesměrován na stránku přihlášení aby se po obdržení emailu s heslem mohl rovnou přihlásit... Kam jinam by jste ho chtěl poslat, když potřebuje právě a pouze toto?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

02. úno 2014 19:39 #114260
Odpověď od Martin Hanzal
Uživatel
Jedná se opravdu o Zapomenuté heslo a jméno. Ano po kliknutí na Zapomenuté jméno mě to přesměruje na stránku, kde zadám e-mail a kliknu na "potvrdit". To vše funguje. Jenže pak mě to přesměruje na stránku přihlášení a to nechci, protože jsem ten modul umístil do top_menu kde je stále viditelné to přihlášení a kde je vše menší a místo odkazů "Zapomenuté jméno a heslo" jsou ikony a já bych chtěl, aby mě to přesměrovalo na úvodní stránku protože ten modul je nahoře na stránce stále viditelný. Pro přehlednost tady jsou moje zatím dost nehotové stránky www.libcice-rybari.cz . Ještě se omlouvám ale tohle vlákno jsem omylem založil do joomla 3.x a já používám joomlu 2.5.
Doufám, že jsem to popsal srozumitelně, pokud ne ještě rád doplním.
M.

03. úno 2014 09:57 #114268
Odpověď od Bong
Moderátor
Znám 2 důvody pro tohle nedělat:

1. Zmatete uživatele, protože ten oprávněně předpokládá, že když o něco požádá, tak dostane odpověď. Tedy stránku s hlášením o provedení požadavku a o tom jak může pokračovat.
2. Budete muset upravit zdrojové soubory Joomly samotné a o tyto úpravy při aktualizaci lehce přijdete.

Pozn.: pokud budete někdy v budoucnu upravovat šablony komponent (např. vaše omponents/com_users/views/...) použijte override, tedy udělejte si kopii do vaší šablony. Jinak o své změny opět můžete lehce přijít.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.