Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Zobrazování rámců

30. led 2014 17:59 #114200
Zobrazování rámců od Martin Tomaško
Zabanovaný
Zdravím.

Prosím o radu. Na své webové stránky bych rád vložil mapu s trasou vytvořenou na mapách Google. Když vložím Googlem vygenerovaný kód do stránky, mapa se nezobrazí. Na jiném PC se mi v prohlížeči v místě vložené mapy text:

Tento obsah nelze zobrazit v rámci.

Vydavatel tohoto obsahu nepovoluje zobrazení tohoto obsahu v rámci. To pomáhá chránit bezpečnost informací zadaných na tomto webu.

Předpokládám, že vydavatel obsahu budu já, když mi Google nabízí kód pro iframe. Nastavuje se někde v Joomle něco takového? Nebo šablona? Já nemůžu nic najít.

Mám Joomla! 2.5.11.

Zde je stránka s mapou:

příklad

Děkuji za radu.

30. led 2014 19:18 #114201
Odpověď od Bong
Moderátor
Využijte co vám Joomla nabízí. Pro mapy nějakou mapovou komponentu, moduly a pluginy (Phoca Maps, Zh Google Maps,...), pro fotogalerii komponentu, moduly a pluginy galerie (Phoca Gallery, JoomGallery,...), pro události komponentu, moduly a pluginy událostí (iCagenda, redEVENT, Jevents,...).

Bude vám všechno fungovat bez problémů, efektivně a s minimem námahy. Takhle lepit stránky není dobré.

Navíc zobrazit jen tak cizí obsah nemusí být jednoduché, Google Maps zpravidla vyžadují aby byla vaše doména u nich registrována a zobrazování map měla povoleno (Nástroje pro webmastery).

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

30. led 2014 19:39 #114202
Odpověď od Martin Tomaško
Zabanovaný
Děkuji za odpověď.

Fotogalerie mi fungují bez problému, jen jsem je ještě nevytvořil a neodeslal na web, proto se nezobrazují. Omlouvám se, to jsem zapomněl uvést.

Ale ty mapy, to je horší. Zkusím možnosti, které jste mi poradil. Pokud existuje nějaký modul na mapy Google, jistě bude lepší použít jej. V podstatě mi je jedno, kde to bude. Mám trasy uložené v GPS a Google je pak umožňuje zobrazit na mapě. Proto je vkládám do webu.

Podívám se, co nabízí to, co jste mi poradil. Děkuji.

30. led 2014 21:51 #114208
Odpověď od Martin Tomaško
Zabanovaný
Ještě k tomu ...fungovat bez problémů, efektivně a s minimem námahy .... Tak horké to zase nebude. V Google mapách jsem poměrně snadno importem GPS dat vytvořil mapu s trasou a tu pak vkládal do webu. Phoca Maps ni nefunguje, klasika Joomly, chyba 500, něco tomu zase chybí, už to neřeším. Zh Google Maps jede zatím bez problémů, ale vůbec nevím, jak to tady funguje. Nejsem až zase tak dobrý v angličtině, abych se prokousal anglickým návodem. Nevíte jestli náhodou někdo nezveřejnil nějaký návod v češtině? Abych mohl zobrazit třeba modul s mapou, ve které bude zobrazena trasa z GPSky. A ideálně pak odkaz na velkou mapu Google. Tohle šlo velmi snadno udělat vkládáním právě toho iframe od Google.

Nástroje pro webmastery jsem projel, ale nepodařilo se mi najít, kde se zobrazování map zapíná. Web jsem zaregistroval u Google bez problému.

Díky a přeji hezký večer.

31. led 2014 07:40 #114212
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,

klasika Joomly, chyba 500

500 chyba je všeobecná chyba serveru, který nechce poskytovat detailní informace návštěvníkům, což je správně. 500 většinou znamená php chybu, zapnutím php error reporting (v joomle, na serveru) se jednoduše dá zjistit, o jakou chybu se přesně jednů. Protože je Joomla! univerzální systém, těch problémů a možných konfliktů tam může být víc. Když je nějaký problém a nejde zjistit o jakou chybu se jedná, pak je to opravdu těžký. 500 je naštěstí chyba, která řekne všechny detaily a vše se dá během sekund opravit (v podstatě se dá říct, že dostat konkrétní chybu je štěstí, protože ta se hned vyřeší na rozdíl od toho, když se např. stránka kvůli cache nebo podobným věcem občas chová tak a pak jinak)

Tedy, pokud dostáváš 500, zapni si php error reporting, dostaneš konkrétní chybu a buď ji vyřešíš sám (např. chybějící knihovna) nebo ji zkopíruješ do fóra - řešení v takovým případě je rychlý)

Viz.:
www.phoca.cz/documents/16-joomla/336-how...g-php-errors-on-site
strojově přeloženo do čj: translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=e...%2Berror%2Breporting

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook