Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Důležité Přesun webu
16. led 2014 18:29 #113888
Zdravím, potýkám se s problémem při přesunu webu.
Mám vytvořené stránky. Ty jsem si pomocí akeeby stáhl, rozbalil, nahrál na nový hosting. Nahrál jsem i databázy z původních stránek a změnil jsem configuration.php
Stránky by měly fungovat ale místo toho se tam nic nezobrazuje a nevím kde je zakopaný pes. Díky za radu
webové stránky:
Díky za jakoukoliv radu
Mám vytvořené stránky. Ty jsem si pomocí akeeby stáhl, rozbalil, nahrál na nový hosting. Nahrál jsem i databázy z původních stránek a změnil jsem configuration.php
Stránky by měly fungovat ale místo toho se tam nic nezobrazuje a nevím kde je zakopaný pes. Díky za radu
webové stránky:
Díky za jakoukoliv radu
16. led 2014 19:02 #113889
Odpověď od Ondřej Zmek
Uživatel
Jak jsi rozbalil zalohu z Akkeba?
Použil jsi na instalaci Akeeba kickstart?
Nebo jsi to dělal tzv. "nadivoko" ?
Ideálně pokud máš z předchozích stránek zálohu z Akeeba ve formátu .jpa, tak si stáhni:
Akeeba kickstart
A postupuj podle návodu zde:
www.akeebabackup.com/videos/1024-ab04.html
Ať to vyjde .
Použil jsi na instalaci Akeeba kickstart?
Nebo jsi to dělal tzv. "nadivoko" ?
Ideálně pokud máš z předchozích stránek zálohu z Akeeba ve formátu .jpa, tak si stáhni:
Akeeba kickstart
A postupuj podle návodu zde:
www.akeebabackup.com/videos/1024-ab04.html
Ať to vyjde .
16. led 2014 19:27 #113890
Odpověď od protektor
Začátečník
Použil jsem Akeeba eXtract Wizard a soubory jsem následně nahrál pomocí FileZilla na FTP
16. led 2014 19:58 #113891
Odpověď od Ondřej Zmek
Uživatel
Přesouval jsi stránky z jednoho hostingu na jiný, nebo jde o nějaký jiný přesun?
A jak jsi instaloval nebo kopíroval databázi?
A jak jsi instaloval nebo kopíroval databázi?
16. led 2014 22:09 #113896
Odpověď od protektor
Začátečník
Mám vytvořené jedny stránky. Zaregistroval jsem si novou adresu u nového poskytovatele a prakticky si chci tyto stránky sem nakopírovat. tak abych si mohl změnit jenom články a fotky a nechat kostru.
Je to na wedosu joomlu mám 2.5
Je to v rámci hostingu. Databázi jsem si vyexportoval z původní a importoval do současné přes MySQL
Je to na wedosu joomlu mám 2.5
Je to v rámci hostingu. Databázi jsem si vyexportoval z původní a importoval do současné přes MySQL
17. led 2014 07:47 #113898
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
0. Vymazat vse z nove DB
1. Nainstalovat Akeeba backup
2. Pres tuto komponentu udelat zalohu
3. Stahnete si zalohu k sobe do pc
4. Zalohu nahrajte na novy hosting
5. Stahnete kickstart (odkaz je vyse) a rozbalte jej
6. Najdete tam soubor kickstart.php ten pridejte tam kde jste nahral tu zalohu
7. Pridejte k tomu i jazykovy soubor (v rootu tak budete mit 3 veci: zalohu .jpa, kickstart.php a jazyk.soubor)
8. Do prohlizece zadejte www.vasedomena.cz/kickstart.php
9. Postupujte podle pokynu.
Zadna DB se nemusi dumpovat a extrahovat zaloha z akeeba.
No a nebo to mate spravne a chybu mate nekde jinde, protoze vam to hazi error 500 coz je chyba serveru
1. Mate spravne vse v htaccess? Zakomentovany Options +FollowSymLinks
2. P/okud jste provozoval stare stranky na jinem hostingu, kopnete si do stavajiciho htaccessu i ten wedosacky
Pokud ani to nepomuze, pisnete mi do PM a ja vam s tim pomuzu. Cely presun trva kratsi dobu nez trvalo napsat tento post.
1. Nainstalovat Akeeba backup
2. Pres tuto komponentu udelat zalohu
3. Stahnete si zalohu k sobe do pc
4. Zalohu nahrajte na novy hosting
5. Stahnete kickstart (odkaz je vyse) a rozbalte jej
6. Najdete tam soubor kickstart.php ten pridejte tam kde jste nahral tu zalohu
7. Pridejte k tomu i jazykovy soubor (v rootu tak budete mit 3 veci: zalohu .jpa, kickstart.php a jazyk.soubor)
8. Do prohlizece zadejte www.vasedomena.cz/kickstart.php
9. Postupujte podle pokynu.
Zadna DB se nemusi dumpovat a extrahovat zaloha z akeeba.
No a nebo to mate spravne a chybu mate nekde jinde, protoze vam to hazi error 500 coz je chyba serveru
1. Mate spravne vse v htaccess? Zakomentovany Options +FollowSymLinks
2. P/okud jste provozoval stare stranky na jinem hostingu, kopnete si do stavajiciho htaccessu i ten wedosacky
Pokud ani to nepomuze, pisnete mi do PM a ja vam s tim pomuzu. Cely presun trva kratsi dobu nez trvalo napsat tento post.
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.