Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

image popup a likebox

17. led 2014 11:04 #113908
Odpověď od nikcool
Začátečník
ANO to je přesně ono super vážně moc děkuji hledám to už druhej den

17. led 2014 13:20 #113911
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, máš někde ukázku jak to funguje? Celkem by mě to zajímalo.

Měl jsem za to, že "Like" se odkazuje na celou stránku. Pokud je "Like" v Popupu, Facebook by měl pak odkazovat na Popupovou stránku. Většinou je v Popupu jen obrázek (bez menu odkazů, atd., aby to dávalo smysl). V tom případě pak Facebook odkazuje na obrázek, který se nezobrazí v Popupu (Facebook nemá nahranou knihovnu ze stránky na otevírání Popupu), ale na celé stránce. Na té stránce je ale jen obrázek, bez menu, což pak nedává smysl.

Pokud to někdo nepochopil, co mám na mysli (vím, je to trochu složitě napsané), pak v příkladu:

www.phoca.cz/demo/modal-box - když kliknu na obrázek, např. austria-1, zobrazí se mi modal box (popup). Kdybych do toho popup dal like box - pak si to facebook spáruje s touto stránkou: www.phoca.cz/demo/modal-box/23-modal-box...ria-1?tmpl=component

Tedy, vytvoří zpětný odkaz na tuto stránku:
www.phoca.cz/demo/modal-box/23-modal-box...ria-1?tmpl=component

Ale když na tuto stránku pak příjde návštěvník, dostane jen obrázek, maximálně navigaci, nedostane ale standardní menu, atd.
(Samozřejmě link se dá změnit, např. u Phoca Gallery na "nopopup" metodu: tím pádem se bude odkazovat na obrázek, který je součástí standardní stránky - s menu, atd., ale to už pak není popup).

Tedy k otázce, zajímalo by mě, jak je to řešeno. Rád bych to případně implementoval do Phoca Gallery (pokud by to dávalo smysl)

Děkuji.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

17. led 2014 16:53 - 17. led 2014 16:56 #113915
Odpověď od H13
Admin
Tak jsem na to přišel.

Pro toho, koho by to zajímalo.

Je to vlastnost prettyPhoto. prettyPhoto si pro každej nově otevřenej Popup vytvoří pomocí javascriptu vlastní URL, to se předá do parametrů např. FB linku. Jakmile se odkazuje zpět na stránku, a na té stránce se spustí instance prettyPhoto, pak dojde pomocí javascriptu k otevření Popup okna.

Sice mi při testování Facebook neustále vrací chybu, ale snad to nějak rozjedu.

Navíc to má samozřejmě svý omezení - ty vytvořená "fiktivní url" se skládá z pole, kde jsou klíče podle pořadí. To znamená, že to nefunguje na systémech, kde se dá filtrovat, měnit pořadí, přidávají se fotky, nebo se odstraňují, atd.

Každopádně díky za tip.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook