Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Pomalé načítání wysiwyg editoru
15. led 2014 08:51 #113812
Ahoj,
rád bych požádal o radu.
Mám obrovský rozdíl v rychlosti načítání wysiwyg editoru (JCE) mezi účtem administratora (cca 7 vteřin) a běžných uživatelů (cca 25 vteřin). Zkoušel jsem to měřit i s defaultním TinyMCE editorem a výsledek byl podobný - jednodušší editor se samozřejmě načetl rychleji, ale ten rozdíl mezi adminem a ostaními byl stále znatelný.
Netuší někdo čím je to způsobeno? A hlavně co se s tím dá dělat?
Předem díky za jakýkoli nápad
Kamil
(Joomla 2.5.11, JCE Editor 2.3.44, Pages and Items 2.0.0)
rád bych požádal o radu.
Mám obrovský rozdíl v rychlosti načítání wysiwyg editoru (JCE) mezi účtem administratora (cca 7 vteřin) a běžných uživatelů (cca 25 vteřin). Zkoušel jsem to měřit i s defaultním TinyMCE editorem a výsledek byl podobný - jednodušší editor se samozřejmě načetl rychleji, ale ten rozdíl mezi adminem a ostaními byl stále znatelný.
Netuší někdo čím je to způsobeno? A hlavně co se s tím dá dělat?
Předem díky za jakýkoli nápad
Kamil
(Joomla 2.5.11, JCE Editor 2.3.44, Pages and Items 2.0.0)
15. led 2014 09:13 #113814
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
A stránky jinak pracují svižně? Hosting? Co je Pages and Items 2.0.0?
Zkuste pro začátek aktualizovat Joomlu, máte ji pěkně zastaralou. Případně optimalizovat databázi.
Zkuste pro začátek aktualizovat Joomlu, máte ji pěkně zastaralou. Případně optimalizovat databázi.
15. led 2014 09:39 #113821
Odpověď od Kamil Kořínek
Uživatel
Díky za odpověď.
Stránky jinak běží vcelku svižně. Hosting neřešíme, systém běží v interní síti na virtualu (Centos).
Můžete být trochu konkrétnější ohledně optimalizace databáze?
Na druhou stranu - pokud by byl problém v databázi či serveru, tak by bylo načítání pomalé i pod administratorem a nejen pod editory.
k
Stránky jinak běží vcelku svižně. Hosting neřešíme, systém běží v interní síti na virtualu (Centos).
Můžete být trochu konkrétnější ohledně optimalizace databáze?
Na druhou stranu - pokud by byl problém v databázi či serveru, tak by bylo načítání pomalé i pod administratorem a nejen pod editory.
k
15. led 2014 09:50 #113823
Odpověď od Bong
Moderátor
Aktualizujte Joomlu na verzi 2.5.17. Přejděte do Správce rozšíření: Kontrola databáze a případně klikněte na tlačítko Oprava. Použijte také nabídky z Stránky - Údržba.
V phpMyAdmin srolujte na konec stránky, klikněte na zaškrtnout vše a z rozbalovací nabídky vyberte Opravit tabulky databáze, nebo alespoň Optimalizovat.
Pokud se to nezlepší, zapněte si v administraci Joomly Globální nastavení - Systém - Ladění chyb systému. Tak uvidíte ve spodní části stránek co se děje při načítání. Případně si stránky prohlédněte s Firebugem.
V phpMyAdmin srolujte na konec stránky, klikněte na zaškrtnout vše a z rozbalovací nabídky vyberte Opravit tabulky databáze, nebo alespoň Optimalizovat.
Pokud se to nezlepší, zapněte si v administraci Joomly Globální nastavení - Systém - Ladění chyb systému. Tak uvidíte ve spodní části stránek co se děje při načítání. Případně si stránky prohlédněte s Firebugem.
15. led 2014 10:36 #113825
Odpověď od Kamil Kořínek
Uživatel
Mockrát díky za návod.
Jdu to hned vyzkoušet
Jdu to hned vyzkoušet
15. led 2014 12:25 #113831
Odpověď od Kamil Kořínek
Uživatel
Ještě jednou mockrát DĚKUJI.
Díky vašim radám klesla doba načítání na méně než polovinu
Zkusil jsem přidat i plugin ScriptMerge, ale to už tak zásadní přínos nemělo.
Díky vašim radám klesla doba načítání na méně než polovinu
Zkusil jsem přidat i plugin ScriptMerge, ale to už tak zásadní přínos nemělo.