Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

problémy s tabulkou session

07. led 2014 19:57 #113611
problémy s tabulkou session od Vašek H.
Začátečník
Chtěl jsem poprosit znalejší o radu, zhruba po roce bez potíží se mi začala objevovat hláška The table 'xxx_session' is full SQL=INSERT INTO `xxx_session`, uvedenou tabulku jsem vyprazdňoval, nahrál i čistou, ale stává se to častěji i po pár záznamech v tabulce. A dnes se mi k tomu stalo, že nešel přidat ani nový článek, za chvilku šel vložit s krátkým textem a když jsem chtěl vložit další text, tak se neuložil. Zkusil jsem text doplnit přes phpadmin přímo v databázi a sql mi vrátil hlášku, že příslušná tabulka is full (ale obsahuje jen 160 článků...). Mám verzi 2.5.17, setkal se někdo s tím, děkuji

07. led 2014 20:05 #113612
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Ale tabulka xxx_session přece neslouží pro ukládání článků? Do této tabulky se zapisují informace o session návštěvníků vašeho webu, a to jak přihlášených, tak nepřihlášených.
Zkusil bych tabulku vyprázdnit (nikoliv smazat) a zkontrolovat, či optimalizovat.

07. led 2014 20:11 #113613
Odpověď od Vašek H.
Začátečník
ano, souhlasí - tabulku session vyprazdňuji, optimalizuji, i z čisté instalace, ale brzy se to opakuje. článek jsem řešil v tabulce _content, proto mě zaskočilo, že píše, že je to plné (tabulky jsou innodb)

07. led 2014 22:43 - 07. led 2014 22:46 #113618
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, tuším, že innodb na rozdíl od myisam se nedají optimalizovat, ale to asi nebude ten pravej důvod.

Teoreticky by mohl být problém v limitu, nevím přesně jak to funguje, to by byla spíš otázka na tvýho poskytovatele webhostingu, ale tuším, že existuje tento parameter: innodb_data_file_path nebo podobnej a ten obsahuje limit pro velikost všech tabulek, což by mohlo odpovídat tvýmu problému, protože ti to hlásí chybu u různých tabulek.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

08. led 2014 10:27 #113630
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
zkusil bych web zazalohovat akeebou a rozchodit na localhostu nebo na jinem hostingu (ne free)
pokud tam nebude problem, je problem na hostingu

Joomla! pro každého

09. led 2014 08:33 #113661
Odpověď od Vašek H.
Začátečník
Děkuji za reakce. Problém je ve velikosti tabulek innodb a tím v povolené velikosti na serveru, která se musí změnit na hostingu. Velikost db poněkud narostla, tak jsem některé velké tabulky vyprázdnil (_session, _redirect_links), tak uvidíme, co bude dál