Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
problémy s tabulkou session
07. led 2014 19:57 #113611
Chtěl jsem poprosit znalejší o radu, zhruba po roce bez potíží se mi začala objevovat hláška The table 'xxx_session' is full SQL=INSERT INTO `xxx_session`, uvedenou tabulku jsem vyprazdňoval, nahrál i čistou, ale stává se to častěji i po pár záznamech v tabulce. A dnes se mi k tomu stalo, že nešel přidat ani nový článek, za chvilku šel vložit s krátkým textem a když jsem chtěl vložit další text, tak se neuložil. Zkusil jsem text doplnit přes phpadmin přímo v databázi a sql mi vrátil hlášku, že příslušná tabulka is full (ale obsahuje jen 160 článků...). Mám verzi 2.5.17, setkal se někdo s tím, děkuji
07. led 2014 20:05 #113612
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Ale tabulka xxx_session přece neslouží pro ukládání článků? Do této tabulky se zapisují informace o session návštěvníků vašeho webu, a to jak přihlášených, tak nepřihlášených.
Zkusil bych tabulku vyprázdnit (nikoliv smazat) a zkontrolovat, či optimalizovat.
Zkusil bych tabulku vyprázdnit (nikoliv smazat) a zkontrolovat, či optimalizovat.
07. led 2014 20:11 #113613
Odpověď od Vašek H.
Začátečník
ano, souhlasí - tabulku session vyprazdňuji, optimalizuji, i z čisté instalace, ale brzy se to opakuje. článek jsem řešil v tabulce _content, proto mě zaskočilo, že píše, že je to plné (tabulky jsou innodb)
07. led 2014 22:43 - 07. led 2014 22:46 #113618
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, tuším, že innodb na rozdíl od myisam se nedají optimalizovat, ale to asi nebude ten pravej důvod.
Teoreticky by mohl být problém v limitu, nevím přesně jak to funguje, to by byla spíš otázka na tvýho poskytovatele webhostingu, ale tuším, že existuje tento parameter: innodb_data_file_path nebo podobnej a ten obsahuje limit pro velikost všech tabulek, což by mohlo odpovídat tvýmu problému, protože ti to hlásí chybu u různých tabulek.
Teoreticky by mohl být problém v limitu, nevím přesně jak to funguje, to by byla spíš otázka na tvýho poskytovatele webhostingu, ale tuším, že existuje tento parameter: innodb_data_file_path nebo podobnej a ten obsahuje limit pro velikost všech tabulek, což by mohlo odpovídat tvýmu problému, protože ti to hlásí chybu u různých tabulek.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
08. led 2014 10:27 #113630
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
zkusil bych web zazalohovat akeebou a rozchodit na localhostu nebo na jinem hostingu (ne free)
pokud tam nebude problem, je problem na hostingu
pokud tam nebude problem, je problem na hostingu
Joomla! pro každého
09. led 2014 08:33 #113661
Odpověď od Vašek H.
Začátečník
Děkuji za reakce. Problém je ve velikosti tabulek innodb a tím v povolené velikosti na serveru, která se musí změnit na hostingu. Velikost db poněkud narostla, tak jsem některé velké tabulky vyprázdnil (_session, _redirect_links), tak uvidíme, co bude dál