Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Registrace přes telefon

28. pro 2013 22:30 #113496
Registrace přes telefon od Karel
Uživatel
Zdravím, prosím neměl by někdo nápad (nebo nevím zda neexistuje) jak ověřit registraci návštěvníků pomocí telefonu?. Má představa je že by nějaký ověřovací kód přišel na mobil. Případně bych mohl asi potvrzovat i ručně, ale jde mi o to, že registrace přes email, je přeci jen dost anonymní. Předem děkuji za podněty

30. pro 2013 13:26 #113506
Odpověď od Bong
Moderátor
Když bude uživatel chtít, tak bude anonymní i registrace přes telefon. Pokud nemáte tak zajímavý a potřebný obsah, aby uživatelům stálo za to rozdávat svoje čísla, pusťte to z hlavy. Ani při nákupu přes shop není vyžadována registrace přes sms.

Jinak se podívejte na možnosti propojení u operátorů, případně si najděte webové služby, které vám tyto služby zprostředkují. Ale uvědomte si, že budete platit jak mourovatej.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

30. pro 2013 18:41 #113511
Odpověď od Karel
Uživatel
díky za info... no asi budu registrovat ručně....jde mi o to že bych chtěl mít skupinu lidi u kterých mam aspon trochu jistotu, že osoba je skutečně tou za kterou se vydává....nejde mi o to mit čísla pro nějakou databázi ale telefonní číslo, se přeci jen o něco hůře pořizuje. Mám bohužel nepříjemné zkušenosti že se pak do diskuzi montovali lidé kteří dokázali akorát nadávat atd.... Předpokládám, že jedna část stránek bude určena pro úzký okruh lidí (cca 100), takže jim budu posílat asi nějaký kod pro potvrzení ručně a dokud mi ho nepošlou mailem tak je nepřepnu...asi blby reseni ale bude stačit

31. pro 2013 18:18 #113515
Odpověď od Bong
Moderátor
I "obyčejná" registrace ověřuje existenci emailu. V Možnosti správce uživatelů si nastavte Aktivace nového uživatelského účtu na hodnotu Vlastní, nebo Správcovská část.

Tomu, že se občas zaregistruje nějaký blbec a provokatér stejně nezabráníte. Prostě musíte svoje diskuze občas sledovat a nežádoucí zablokovat, jejich příspěvky smazat. Každá komponenta fóra na to má nějaké nástroje.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.