Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Phoca Gallery - přepnutí zobrazení obráz
22. pro 2013 07:36 - 22. pro 2013 08:43 #113384
Mám problém s Phoca Gallery v podstatě dva.
Je jednoduchá, účelná a vyhovuje mi, ale:
1. mám problém s obrázkem na výšku, pokud je obrázek na šířku, klasicky vyfocený, je vše OK, zobrazí se celej, ale pokud je focen nebo uprven na výšku, zobrazí se jen část U některých se zobrazí a u jiných ne, i když náhled toho obrázku je celej.
2. pokud nahraji více obrázků, nezobrazí se mi stránkování, stejně jako je tomu o kategorií, ale musím v nastavení povolit např. 200 obrázků a ty jejich náhledy jsou pak na jedné stránce.
procházel jsem veškerá nastavení bod po bodu a nějak jsem to nenašel.
Můžete mi někdo poradit?
Díky
jedná se o joomlu 2.5.17 a Gallery 3.2:6.
ZDE JE ODKAZ NA GALERII www.snorchl.cz/category/2-foto-z-cest.html
Je jednoduchá, účelná a vyhovuje mi, ale:
1. mám problém s obrázkem na výšku, pokud je obrázek na šířku, klasicky vyfocený, je vše OK, zobrazí se celej, ale pokud je focen nebo uprven na výšku, zobrazí se jen část U některých se zobrazí a u jiných ne, i když náhled toho obrázku je celej.
2. pokud nahraji více obrázků, nezobrazí se mi stránkování, stejně jako je tomu o kategorií, ale musím v nastavení povolit např. 200 obrázků a ty jejich náhledy jsou pak na jedné stránce.
procházel jsem veškerá nastavení bod po bodu a nějak jsem to nenašel.
Můžete mi někdo poradit?
Díky
jedná se o joomlu 2.5.17 a Gallery 3.2:6.
ZDE JE ODKAZ NA GALERII www.snorchl.cz/category/2-foto-z-cest.html
23. pro 2013 16:13 #113412
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,
1) v nastavení si můžeš nastavit, jestli se budou obrázky ořezávat (všechny budou mít stejnou velikost - výška x šířka) nebo ne - po nastavení se musí znovu vytvořit náhledy)
2) stránkování se zapíná/vypíná v menu odkazu (vpravo) na galerii.
1) v nastavení si můžeš nastavit, jestli se budou obrázky ořezávat (všechny budou mít stejnou velikost - výška x šířka) nebo ne - po nastavení se musí znovu vytvořit náhledy)
2) stránkování se zapíná/vypíná v menu odkazu (vpravo) na galerii.
Poděkovali: Chcibezpečí.cz
23. pro 2013 21:11 #113423
Odpověď od Chcibezpečí.cz
Pokročilý uživatel
Děkuji za ochotu poradit,
co se týká těch obrázků, u většiny mi to samo přeskakuje ze šířky na výšku, ale stejně tam mám asi dva obrázky, u kterých se to nestane, nevím jsk je to možné, ale to nevadí.
Co se ale týká toho stránkování, tak pokud dám v menu položku Seznam kategoriíí z phoca gallery, tak tam to je a tam si zvolím stránkování, to funguje, ale nefunguje v těch podřízených galeriích.
Tedy musel bych do menu dát přímo odkaz na tu konkrétní galerii a pak by to stránkovalo, ale pokud dávám Seznam kategorií (detail kategorie), je to stránkování jen u toho prvního "kliku" tedy na přehledu kategorií, které tam chci mít. Ale pak stránkování v té konkrétní kategorii kam se již dostanu přes náhlad, tam to stránkování není.
Díky
co se týká těch obrázků, u většiny mi to samo přeskakuje ze šířky na výšku, ale stejně tam mám asi dva obrázky, u kterých se to nestane, nevím jsk je to možné, ale to nevadí.
Co se ale týká toho stránkování, tak pokud dám v menu položku Seznam kategoriíí z phoca gallery, tak tam to je a tam si zvolím stránkování, to funguje, ale nefunguje v těch podřízených galeriích.
Tedy musel bych do menu dát přímo odkaz na tu konkrétní galerii a pak by to stránkovalo, ale pokud dávám Seznam kategorií (detail kategorie), je to stránkování jen u toho prvního "kliku" tedy na přehledu kategorií, které tam chci mít. Ale pak stránkování v té konkrétní kategorii kam se již dostanu přes náhlad, tam to stránkování není.
Díky
24. pro 2013 01:30 #113431
Odpověď od H13
Admin
Stránkování - vypni se SEF a podívej se ne Itemid - pokud se Itemid nemění, pak by se stránkování mělo zobrazit všude - jak na úvodní stránce tak pak v podstránkách, protože nastavení menu odkazu se váže k celému menu odkazu. Menu odkaz je definován Itemid. V Joomle! se ale může stát, že je víc odkazů na jednu komponentu a menu odkaz může přejít na jiný menu odkaz, kde stránkování není zapnuto, tedy jestli používáš více menu odkazů, je potřeba stránkování zapnout u všech:
www.phoca.cz/documents/16-joomla/338-using-sef-in-joomla
www.phoca.cz/documents/16-joomla/338-using-sef-in-joomla