Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Problémy s vlastnictvím

07. pro 2013 14:32 #113147
Problémy s vlastnictvím od Lukáš
Začátečník
Dobrý den,
na jednom webu mám problém s vlastnictvím obsahu. Joomla mi vše co přes ní nahraji (fotky, komponenty pluginy) nahrává jako vlastník 48, ale s tím pak nemohu pracovat pomocí ftp (WinSCP). Co mám udělat pro to, aby mi joomla nahrávala vše pod účtem 5142 případně co má změnit podpora webhostingu?
Předem děkuji za odpověď

07. pro 2013 14:50 #113148
Odpověď od Bong
Moderátor
Změňte hosting, to je nejjednodušší.
Nehrabejte se na webu přes FTP (prakticky nemáte důvod).
Zapněte si FTP vrstvu Joomly (čekejte jiné problémy pokud si nesjednotíte vlastnictví všeho)

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

07. pro 2013 15:14 #113149
Odpověď od Lukáš
Začátečník
hosting nemohu změnit na to jsem moc malej pán.
potřebuji třeba přepsat nepočeštěnou část v jazykovém souboru komponenty a to jsem chtěl přes ftp přehrát.
Vlastnictví všeho mi dokáží sjednotit, ale pak když něco nahraji přes joomlu tak mám opět vlastnictví 48. TZN co kde nastavit aby bylo vše jednotné v joomle nebo na hostingu?
Děkuji

07. pro 2013 16:05 #113150
Odpověď od Bong
Moderátor
Pokud se vám jedná o překlad, tak buď si češtinu vyrobte včetně instalátoru. Nebo si ji stáhněte a nainstalujte.
Lze také využít funkce Joomly Správce jazyků: Přepsání jazyku.
Jestli nelze přeložit komponentu bez přepisu ve zdrojových souborech zřejmě ani nestojí za to. Zbavte se jí.

Jinak si zapněte FTP vrstvu Joomly a sjednoťte vlastnictví všech složek a souborů pro vlastníka FTP.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

09. pro 2013 12:39 #113175
Odpověď od Cony
Moderátor
Webhosting by musel změnit celý způsob spouštění PHP skriptů, tak aby se nespouštěli pod uživatelem 48, ale pod tím Vaším, Joomla už s tím nic nenadělá. Do Apache na to existuje několik pluginů, ale pochybuji, že by Vám hosting vyšel s tímto vstříc.

Pro krajní případy můžete zkusit ještě nějakého PHP správce souborů - pro Joomlu např. eXtplorer.