Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Excel a joomla

05. pro 2013 14:53 #113108
Excel a joomla od MIchal
Uživatel
Dobrý den!
Předem se omlouvám, jestli toto téma už bylo. Hledal jsem a nenašel.
Chci se zeptat, zda jde nějak v joomle 2.5 udělat toto:
Mám pokladní knihu udělanou v excelu (v ní jednoduché vzorce na odčítání, přicítání částek), chtěl bych jí dát na web (tato pokladní kniha není nijak důležitá, není to na podnikání ani nic jiného, pouze pro přehled) aby vzorce fungovaly stejně jako v excelu. Je to proto, aby úpravu mohlo dělat více uživatelů (těm přidělím práva). Existuje na excel nějaký plugin nebo něco?
Děkuji

05. pro 2013 15:03 #113110
Odpověď od Bong
Moderátor
Ne. Proto je to Excel, aby jste ho používal. Pro podobné účely sdílení dokumentů využijte možnosti přímo do Microsoftu, proč vymýšlet vymyšlené.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

05. pro 2013 15:54 - 05. pro 2013 15:59 #113112
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Teoreticky pokud chcete mit ten excel na vasem webu mozna by se dalo pouzit neco podobneho jako je pro zobrazeni napr. PDF, nejaky viewer. Mozna neco takoveho nebo primo google a pak to pres polozku menu Obalka v iframe zobrazit na webu.

Nebo pouzije nejaky plugin

Ale pisu teoreticky,chce to vyzkouset

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

06. pro 2013 09:04 #113127
Odpověď od Svatopluk Vít
Moderátor
Jak již napsal Bong - tato práce s Excelem v Joomle je od základu špatně tj. takhle se s Joomlou nepracuje. Tohle není možné nějak jednoduše do Joomly naroubovat.

Zkuste se spíše podívat na komponenty umožňující sledování nákladů. Ty to nedělají skrz Excel, ale nativně v Joomle. ve výsledku však umožní totéž - tedy přehled o nákladech.

Jednou z nich je Expense Manager , další je třeba SP Expense Manager .

Jedna z hlav české komunity redakčního systému Joomla! a první překladatel uživatelského rozhraní k ní.

06. pro 2013 11:47 #113130
Odpověď od Cony
Moderátor

svatas napsal: Jak již napsal Bong - tato práce s Excelem v Joomle je od základu špatně

Já bych dokonce spíš vynechal i to "v Joomle!", tedy tento způsob práce s excelem zdá se mi býti poněkud nevhodný :)

Excel není databáze, neumí řešit několik současně pracujících lidí v jednom sešitě, a neumí plno dalších věcí.
Možná by Vám na podobnou funkčnost pomohla nějaká formulářová komponenta. Zkuste se podívat třeba na Fabrik, tam je "něco podobného" excelu naklikatelné za chvilku.