Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
phoca gallery - exif informace
25. čvc 2014 11:52 #117175
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Vy máte ověřeno, že problémy nastávají při použití češtiny a s angličtinou se to neděje? To mě velmi zajímá. Zkuste pro začátek nejprve nainstalovat poslední verzi češtiny pro
Phoca Gallery 4 cs-CZ.com_phocagallery_j30.zip
. Ta nová by měla být bezproblémová.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
25. čvc 2014 12:13 - 25. čvc 2014 12:22 #117177
Odpověď od vejvik
Začátečník
Ne ne, asi jsem špatně napsal, ověřeno to nemám, pouze mi to šlo když jsem zkoušel vše možné s angličtinou, potom to šlo i s češtinou a když jsem ubral nepotřebné parametry už to zase nešlo ani s cz ani s en. teď jsem zjistil jak píšu výše, že u jedné fotky se exif zobrazuje u druhé ne (myšleno u jedné se zobrazí veškeré info u druhé jen něco), ačkoliv obě obsahují stejné exif informace co do počtu.
poslední češtinu zkusím, a dám vědět
v současné době netuším, kde je chyba
češtinu jsem zkusil nainstalovet a žádná změna, nic se nezlepšilo, chyba bude jinde
poslední češtinu zkusím, a dám vědět
v současné době netuším, kde je chyba
češtinu jsem zkusil nainstalovet a žádná změna, nic se nezlepšilo, chyba bude jinde
25. čvc 2014 13:00 - 25. čvc 2014 13:01 #117178
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,
:: čeština v tom asi nebude - jazykové řetězce jako takové nemají žádnou funkci - jen se prostě změní text - a to nemá vliv na žádnou funkční vlastnost
:: jestli se u jedné fotky exif zobrazuje a u druhé ne, pak to vypadá, že je něco s fotkou, protože prostě systém není natolik inteligentí, že by se měnil podle fotek, program je prostě napsanej a má stejný pravidla pro všechny, sám sebe neumí mutovat :idea:
Zkusil bych se zaměřit na to:
- jestli opravdu fotky mají stejnou EXIF strukturu
- jestli zadané parametry EXIF v nastavení neobsahují nějakou chybu, např. chybějící čárka mezi parametry
- zkusil bych odebrat všechny parametry a po jednom je přidávat a kontrolovat jak se to projeví na informacích u rýzných fotek
- zkusil bych se taky podívat jestli není zapnutá cache a jestli to nějak nedělá problémy :idea:
:: čeština v tom asi nebude - jazykové řetězce jako takové nemají žádnou funkci - jen se prostě změní text - a to nemá vliv na žádnou funkční vlastnost
:: jestli se u jedné fotky exif zobrazuje a u druhé ne, pak to vypadá, že je něco s fotkou, protože prostě systém není natolik inteligentí, že by se měnil podle fotek, program je prostě napsanej a má stejný pravidla pro všechny, sám sebe neumí mutovat :idea:
Zkusil bych se zaměřit na to:
- jestli opravdu fotky mají stejnou EXIF strukturu
- jestli zadané parametry EXIF v nastavení neobsahují nějakou chybu, např. chybějící čárka mezi parametry
- zkusil bych odebrat všechny parametry a po jednom je přidávat a kontrolovat jak se to projeví na informacích u rýzných fotek
- zkusil bych se taky podívat jestli není zapnutá cache a jestli to nějak nedělá problémy :idea:
27. čvc 2014 23:38 - 27. čvc 2014 23:44 #117215
Odpověď od vejvik
Začátečník
Tak jsem zkusil výše popsané:
ad1 ano fotky mají na picase totožné exif informace, všechny obsahují model, typ fotoaparátu, datum vytvoření atd.
ad2 toto jsem kontroloval nesčetněkrtát, vše je zapsáno jak má být s čárkami
ad3 zkusil jsem a výsledek stejný některé parametry fungují, ten nejpodsatnější pro mne - datum vytvoření nikoliv, při rozkliknutí ikony fotoaparátu najede okno s informacemi, ale toto je buď úplně prázdné nebo se zobrazují pouze např. FILE.FileName,FILE.MimeType
ad4 jestli je myšlená cache v generálních parametrech joomly, ano tato byla zapnutá, po vypnutí žádná změna
a teď pár dalších postřehů:
zkusil jsem nahrát do pokusného alba pár fotek, před nahrátím jsem zkontroloval, že ačkoliv jsem fotky upravil tak jako všechny co mám na stránkách, tak exif informace jsou nezměněny, a fotka obsahuje všechny exif info, které fotoaparát vkládá
tyto fotky se chovají stejně a exif se nezobrazuje jak má, např. datum vytvoření model, apod se nezobrazí
potom jsem našl jednu fotku, poslední foto v jednom albu, kde kupodivu chodí všechno jak má, exif se zobrazuje dle zadaných parametrů, ale pouze tato jediná fotka, všechny ostatní fotky ve stejném albu ani v jiných už nefungují - to vážně netuším proč tomu tak je tady printscreen co se zobrazí u jedné fotky a co se zobrazuje u všech ostatních - zajímavé že u té fotky, kde exif jde je verze exif 1,2 a u těch dalších je napsáno google. Netuším proč.
a poslední, když se dívám na foto na picase, tak v jejích vlastnostech vidím základní exif, když fotku rozklinu v picase na detail a obrázek uložím, exif informace nezobrazuje - toto jsem však zkusil i u té jedné fotky, kde exif funguje a při stažení výše popsaným způsobem je na tom úplně stejně
ad1 ano fotky mají na picase totožné exif informace, všechny obsahují model, typ fotoaparátu, datum vytvoření atd.
ad2 toto jsem kontroloval nesčetněkrtát, vše je zapsáno jak má být s čárkami
ad3 zkusil jsem a výsledek stejný některé parametry fungují, ten nejpodsatnější pro mne - datum vytvoření nikoliv, při rozkliknutí ikony fotoaparátu najede okno s informacemi, ale toto je buď úplně prázdné nebo se zobrazují pouze např. FILE.FileName,FILE.MimeType
ad4 jestli je myšlená cache v generálních parametrech joomly, ano tato byla zapnutá, po vypnutí žádná změna
a teď pár dalších postřehů:
zkusil jsem nahrát do pokusného alba pár fotek, před nahrátím jsem zkontroloval, že ačkoliv jsem fotky upravil tak jako všechny co mám na stránkách, tak exif informace jsou nezměněny, a fotka obsahuje všechny exif info, které fotoaparát vkládá
tyto fotky se chovají stejně a exif se nezobrazuje jak má, např. datum vytvoření model, apod se nezobrazí
potom jsem našl jednu fotku, poslední foto v jednom albu, kde kupodivu chodí všechno jak má, exif se zobrazuje dle zadaných parametrů, ale pouze tato jediná fotka, všechny ostatní fotky ve stejném albu ani v jiných už nefungují - to vážně netuším proč tomu tak je tady printscreen co se zobrazí u jedné fotky a co se zobrazuje u všech ostatních - zajímavé že u té fotky, kde exif jde je verze exif 1,2 a u těch dalších je napsáno google. Netuším proč.
a poslední, když se dívám na foto na picase, tak v jejích vlastnostech vidím základní exif, když fotku rozklinu v picase na detail a obrázek uložím, exif informace nezobrazuje - toto jsem však zkusil i u té jedné fotky, kde exif funguje a při stažení výše popsaným způsobem je na tom úplně stejně
28. čvc 2014 11:51 #117223
Odpověď od H13
Admin
Pak jedině, že prostě Picasa nepošle všechny informace nebo je server nějak limitovanej (což by bylo divný, protože u jedný fotky to nejede)
EXIF informace jsou uložený v originálním obrázku, a ten není na serveru, ale na Picasa - to znamená, že při zobrazení EXIF, se tvůj server vždy dotazuje na EXIF obrázku co je na Picasa - a vypadá to jako že asi nedostane kompletní informace.
Tohle už je spíš na zkoumání v php kódu:
components\com_phocagallery\views\info\view.html.php
zjistit, co skutečně pošle Picasa přes exif_read_data
zjistit jaký je skutečný obrázek, který je dotazován: $originalFile
pak ten obrázek zobrazit v Picasa a podívat se jestli u něj je EXIF aktivní, atd. :idea:
EXIF informace jsou uložený v originálním obrázku, a ten není na serveru, ale na Picasa - to znamená, že při zobrazení EXIF, se tvůj server vždy dotazuje na EXIF obrázku co je na Picasa - a vypadá to jako že asi nedostane kompletní informace.
Tohle už je spíš na zkoumání v php kódu:
components\com_phocagallery\views\info\view.html.php
Code:
if ($originalFile != '' && function_exists('exif_read_data')) {
$exif = @exif_read_data( $originalFile, 'IFD0');
if ($exif === false) {
$outputExif .= JText::_('COM_PHOCAGALLERY_NO_HEADER_DATA_FOUND');
}
$setExif = $this->tmpl['exifinformation'];
$setExifArray = explode(",", $setExif, 200);
$exif = @exif_read_data($originalFile, 0, true);
zjistit, co skutečně pošle Picasa přes exif_read_data
zjistit jaký je skutečný obrázek, který je dotazován: $originalFile
pak ten obrázek zobrazit v Picasa a podívat se jestli u něj je EXIF aktivní, atd. :idea: