Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
prosím o vysvětlení principu Virtuemart2
11. lis 2013 19:37 #112528
Dobrý den,
asi budu teď vypadat jako úplný hlupák, ale nedá se nic dělat, protože už vážně nevím co dělat. Chci se zeptat k čemu jsou vlastně dopravní a platební moduly? Vždyť když chci mít pouze jeden způsob platby a to dobírkou, tak k tomu přece nepotřebuji žádný modul ne? A k dopravě mi to přijde to stejné. Přece mám prostě jen balík do ruky, nebo kurýrem. Chci jen, aby mi zákazník kliknul například na balík do ruky a já měl potom v adimovy, nebo na mailu napsaný text balík do ruky. A nějaké moduly pro platbu a dopravu? k čemu? vždyť já jen vezmu zboží ze skladu, dám ho na poštu, odešlu a hotovo. Nedá se nějak ve VM 2 nastavit nějaký standart mode, kde si fakt hodím jen dobírku, nebo obyčejný balík? Nepotřebuju žádné platby kartou atd. Děkuji
asi budu teď vypadat jako úplný hlupák, ale nedá se nic dělat, protože už vážně nevím co dělat. Chci se zeptat k čemu jsou vlastně dopravní a platební moduly? Vždyť když chci mít pouze jeden způsob platby a to dobírkou, tak k tomu přece nepotřebuji žádný modul ne? A k dopravě mi to přijde to stejné. Přece mám prostě jen balík do ruky, nebo kurýrem. Chci jen, aby mi zákazník kliknul například na balík do ruky a já měl potom v adimovy, nebo na mailu napsaný text balík do ruky. A nějaké moduly pro platbu a dopravu? k čemu? vždyť já jen vezmu zboží ze skladu, dám ho na poštu, odešlu a hotovo. Nedá se nějak ve VM 2 nastavit nějaký standart mode, kde si fakt hodím jen dobírku, nebo obyčejný balík? Nepotřebuju žádné platby kartou atd. Děkuji
11. lis 2013 20:08 #112531
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
:silly: k čemu jsou? No aby je zákazníci a prodejci mohli využívat. Každý typ zboží se prodává různými způsoby.
Od toho jste administrátor abyste si shop nastavil, jak vám a vašim zákazníkům vyhovuje.Od toho tam máte administraci a v ní možnost povolit a zakázat různé druhy přepravy a plateb.
Od toho jste administrátor abyste si shop nastavil, jak vám a vašim zákazníkům vyhovuje.Od toho tam máte administraci a v ní možnost povolit a zakázat různé druhy přepravy a plateb.
11. lis 2013 20:20 #112533
Odpověď od exltus
Uživatel
Děkuji za odpověď. Omlouvám se, ale možná jsem špatně formuloval otázku. Nechápu toto: když chci vytvořit např nový způsob platby dobírkou, ale při jeho nastavování musí vyplnit pole Způsob dopravy, což je externí plugin (možná mám jen špatnou instalaci, protože žádné defaultní pluginy jsem ve VM neměl?). Já přitom nechápu k čemu potřebuji plugin a chtěl bych jen vložit nějaký custom HTML formulář. Je to možné.
11. lis 2013 20:26 #112536
Odpověď od Bong
Moderátor
Nerozumím co chcete Virtuemart nepoužívám, ale typ platby (dobírka) musí mít přeci přiřazen nějaký způsob dopravy (Česká pošta, PPL, TNT).
Já bych tipoval, že otázka je, zda jste si pro vaše zboží, které chcete prodávat nevybral "špatný" shop. Prostě jestli nejdete s kanónem na vrabce.
Já bych tipoval, že otázka je, zda jste si pro vaše zboží, které chcete prodávat nevybral "špatný" shop. Prostě jestli nejdete s kanónem na vrabce.