Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Formulář a uložení do databáze

04. zář 2013 16:55 - 04. zář 2013 16:57 #110660
Formulář a uložení do databáze od ZAJDAN
Začátečník
Ahoj,
vytvořil jsem si v Joomle vlastní formulář a nyní se potýkám s problémem, jak jej (jeho hodnoty) uložit do databáze.
Cílem je, že po submitu by se formulář uložil do databáze a zároveň by se vytvořil unikátní link (url), tento link by uživatel mohl odeslat emailem a příjemce by po kliknutí na tento link získal stránku s formulářem s vyplněnými hodnotami

nemáte někdo zkušenost?

díky

04. zář 2013 21:35 #110702
Odpověď od Karri
Návštěvník
Proč to dělat jednoduše... Co zkusit nějakou formulářovou komponentu? Ty to zvládají levou zadní :-)

04. zář 2013 22:03 #110705
Odpověď od ZAJDAN
Začátečník
žádná z dostuných komponent neumí to co jsem si stvořil, jako například být uvnitř komponenty "tabs", vnořovat do sebe další komponenty, záložky formuláře ovládat pomocí SVG obrázku....atd

04. zář 2013 22:10 #110708
Odpověď od Cony
Moderátor
A jakým způsobem jste ten formulář v Joomle vytvářel? Pro to co chcete by jste měl vytvořit nejspíš komponentu. Inspirovat se můžete v návodu v dokumentaci Joomly .

04. zář 2013 22:28 - 04. zář 2013 22:31 #110710
Odpověď od ZAJDAN
Začátečník
vytvářel jsem to tak, že jsem celý articl(článek) obalil do tagu <form></form>
třeba takto:
<form action="/outputForm-F1A.php" method="post" class="myform" id="form-I">
{tab 1} vytvoření záložky
text, text, text, text, text, text
--- načtení modulu do těla článku
<p>{loadposition vyber-dveri}</p> načtení modulu
--- část formuláře
<div class="customFormCover" id="form-tiefe">
<p class="customForm"><label class="tiefe" for="tiefe-500">500 mm</label><input type="radio" name="tiefe" value="500" class="I-radio" id="tiefe-500" checked="checked" />
</p>
<p class="customForm"><label class="tiefe" for="tiefe-550">550 mm</label><input type="radio" name="tiefe" value="550" class="I-radio" id="tiefe-550" />
</p>
</div>

--- další záložka
{tab 2}
text, text, text, text, text, text
--- další část formuláře
<div class="customFormCover">
<p class="customForm2"><label class="door-direction" for="door-direction-left">Links</label><input type="radio" name="door-direction" value="L" class="I-radio-doordirection-G" id="door-direction-left" /><label class="door-direction" for="door-direction-right">Recht</label><input type="radio" name="door-direction" value="R" class="I-radio-doordirection-G" id="door-direction-right" checked="checked" />
</p>
</div>

atd atd......
</form>

jednotlivé taby si odchytávám pomocí javascriptu a ten mapuju na SVG, kde pomocí kliknutím na oblast SVG obrázku přepínám jednotlivé taby

04. zář 2013 22:52 #110712
Odpověď od Cony
Moderátor
Pokud vím tak formulářové komponenty umožňují vkládat vlastní skripty, takže jak psal Karri, pro Vás asi nejlepší varianta.