Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Mapa do Joomly
28. srp 2013 13:39 #110391
Dobrý den,
poradí mi prosím někdo, jak vložit do článku mapu?
Já jsem se snažil využít mapy google.com, kde jsem si našel místa, které jsem chtěl a poté jsem vložil kód, který mi google mapy vygenerovali:
<iframe width="550" height="300" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src=" maps.google.cz/maps?f=q&source=embed...=15&output=embed ">
maps.google.cz/maps?f=q&source=embed...04,0.023603&z=15 " style="color:#0000FF;text-align:left">Zvětšit mapu
Když jsem tento kod vložil do članku, jediné co bylo vidět místo mapy, byl odkaz Zvětšit mapu.
Zde je odkaz na stránky
Výte prosím někdo, co stím? Děkuji
poradí mi prosím někdo, jak vložit do článku mapu?
Já jsem se snažil využít mapy google.com, kde jsem si našel místa, které jsem chtěl a poté jsem vložil kód, který mi google mapy vygenerovali:
<iframe width="550" height="300" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src=" maps.google.cz/maps?f=q&source=embed...=15&output=embed ">
maps.google.cz/maps?f=q&source=embed...04,0.023603&z=15 " style="color:#0000FF;text-align:left">Zvětšit mapu
Když jsem tento kod vložil do članku, jediné co bylo vidět místo mapy, byl odkaz Zvětšit mapu.
Zde je odkaz na stránky
Výte prosím někdo, co stím? Děkuji
28. srp 2013 13:54 - 28. srp 2013 13:55 #110392
Odpověď od Daniel Mikláš
Uživatel
Zkuste si editor přepnout do režimu kódu a google kód vložit na příslušné místo v článku. Editor nepřepínat zpět a uložit.
28. srp 2013 15:00 #110393
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Pokud vám nebude fungovat výše uvedené podívejte se do Globální nastavení - Filtrování textu a pro Super Users si jej vypněte. Podobné filtrování textu je i v nastavení editoru, který požíváte.
Vkládat iframe nemusí být to pravé ořechové. Na vašem místě bych použil nějaké vhodné řešení pro Joomla. Obvzlášť pokud těch map plánujete více. Například:
ContentMap - komponenta pro mapu přiřazenou k článku
Embed Google Map - plugin map Google s volitelnými parametry přímo do článků
Phoca Maps - komponeta a plugin pro mapy Google, jednoduché i pro začátečníka
Zh GoogleMap - těžký kalibr na mapy Google, cokoli si vymyslíte jde tady udělat
Vkládat iframe nemusí být to pravé ořechové. Na vašem místě bych použil nějaké vhodné řešení pro Joomla. Obvzlášť pokud těch map plánujete více. Například:
ContentMap - komponenta pro mapu přiřazenou k článku
Embed Google Map - plugin map Google s volitelnými parametry přímo do článků
Phoca Maps - komponeta a plugin pro mapy Google, jednoduché i pro začátečníka
Zh GoogleMap - těžký kalibr na mapy Google, cokoli si vymyslíte jde tady udělat
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
28. srp 2013 19:49 #110419
Odpověď od lllll
Nováček
Dobrý den,
bohužel to nepomohlo, Když se podívam do rozšířený - správce pluginů, tak v základních možnostech mám políčko zakázené prvky a jsou tam tyto: script,applet,iframe. Nápověda po najetí myší nad toto políčko zni: "Definujte prvky, které budou odtraněny z textu." Moc tomu nerozumím, nemá to s tím nějakou souvislost? Bohužel když tyto prvky z políčka umažu a uložim jako bch nic nemazal, jsou tam pořad.
Podívám se na Vámi vybrané komponenty, pluginu map. Mě se tan iframe zdál, jako nejjednodušší způsob vložení goole mapy - mapu použiji na stránkách jen jednou a to v případě kontaktů, kde pod nimy bude mapka kde nás najdete....
Děkuji
bohužel to nepomohlo, Když se podívam do rozšířený - správce pluginů, tak v základních možnostech mám políčko zakázené prvky a jsou tam tyto: script,applet,iframe. Nápověda po najetí myší nad toto políčko zni: "Definujte prvky, které budou odtraněny z textu." Moc tomu nerozumím, nemá to s tím nějakou souvislost? Bohužel když tyto prvky z políčka umažu a uložim jako bch nic nemazal, jsou tam pořad.
Podívám se na Vámi vybrané komponenty, pluginu map. Mě se tan iframe zdál, jako nejjednodušší způsob vložení goole mapy - mapu použiji na stránkách jen jednou a to v případě kontaktů, kde pod nimy bude mapka kde nás najdete....
Děkuji
28. srp 2013 19:51 #110420
Odpověď od lllll
Nováček
dopnění: V globálním nastavení mám nastaveno bez filtrování u Super Users
28. srp 2013 20:30 #110424
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Trochu mimo téma, ale nevím jak jinak bych se vás zeptal. Mohu se zeptat kde jste sehnal tak pěknou šablonu a kalendář nebo je to všechno vaše vlastní tvorba? Děkuji. Sláva