Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak správně nastavit modul Latest JEvents
14. srp 2013 16:56 #110025
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak správně nastavit modul Latest JEvents, aby vypadal jako na těchto stránkách . Čili na jednom řádku je zobrazen den měsíc a rok, na druhám řádku čas, na třetím řádku událost. U každé události je obrázek, který znázorňuje den a měsic.
Dále jsem se chtěl zeptat zda je možné, aby tento modul zobrazoval čas ve formátu např: 8:00 - 18:00, bez toho PM a AM.
Pokud se tu nejde někdo ochotný mi s tímto pomoci budu velice rád, v nastavení Jevents se hrabu celý den. Děkuji.
Zatím mi kalendář zobrazuje takto .
chtěl bych se zeptat jak správně nastavit modul Latest JEvents, aby vypadal jako na těchto stránkách . Čili na jednom řádku je zobrazen den měsíc a rok, na druhám řádku čas, na třetím řádku událost. U každé události je obrázek, který znázorňuje den a měsic.
Dále jsem se chtěl zeptat zda je možné, aby tento modul zobrazoval čas ve formátu např: 8:00 - 18:00, bez toho PM a AM.
Pokud se tu nejde někdo ochotný mi s tímto pomoci budu velice rád, v nastavení Jevents se hrabu celý den. Děkuji.
Zatím mi kalendář zobrazuje takto .
14. srp 2013 17:14 #110027
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Když se podíváte do parametrů modulu najdete tam Vlastní HTML modulu. Tam si můžete nadefinovat co a jak se bude zobrazovat, libovolně můžete použít i HTML
Stejně lze nastavit globálně všechny moduly v administraci komponenty. V modulech je pak třeba dle potřeby přenastavit: Nastavení: Použít nastavení komponenty nebo Použít nastavení níže (Vlastní HTML modulu).
V adminstraci komponenty JEvents - Konfigurace - Modul poslední události je i nápověda po kliknutí na otazník u Vlastní HTML modulu:
Dostupné položky události
Formátování data pomocí date()
Formátování data pomocí strftime()
OT: Kde Disney rozdává podobné šablony?
Stejně lze nastavit globálně všechny moduly v administraci komponenty. V modulech je pak třeba dle potřeby přenastavit: Nastavení: Použít nastavení komponenty nebo Použít nastavení níže (Vlastní HTML modulu).
V adminstraci komponenty JEvents - Konfigurace - Modul poslední události je i nápověda po kliknutí na otazník u Vlastní HTML modulu:
Dostupné položky události
Formátování data pomocí date()
Formátování data pomocí strftime()
OT: Kde Disney rozdává podobné šablony?
Poděkovali: lllll
14. srp 2013 17:38 #110028
Odpověď od lllll
Nováček
Děkuji za odpověď, budu se v tom tedy muset prohrabat zatím je to i pomocí nápovědy pro mne dosti složité. Chtěl jsem se ještě doptat, jak autor na výše zmíněných stránkách dostal do toho modulu ty obrázky u každé události, které zobrazují den a měsíc? Není na to třeba nějaká šablona? Protože jinak by to znamenalo, že si obrázky musel vytvořit a nastvit to pomocí toho programování, aby se ukaždé události zobrazil patřičný obrázek a to se mi zdá příliš komplikoané.
PS: Šablnu jsem našel někde na internetu zdála se mi hezká
PS: Šablnu jsem našel někde na internetu zdála se mi hezká
14. srp 2013 17:45 #110030
Odpověď od Bong
Moderátor
Určitě to bude šablona k zakoupení u JEvents, ale na vašem místě bych se JEvents zbavil a použil komponentu iCagenda, pro použití modulu budete muset taky nějakou korunu pustit ale výsledek a obsluha bude 100x lepší než v případě JEvents...
demo.joomlic.com/en/icagenda-en/all-events
demo.joomlic.com/en/icagenda-en/all-events
14. srp 2013 18:16 #110031
Odpověď od lllll
Nováček
Děkuji, máte pravdu i kalendář vypadá mnohem lépe! Již jsem jej nainstaloval, ale vypisuje mi následují cí informaci:
info :
Nebyla nalezena zveřejněná položka menu odkazující na komponentu iCagenda!
Jak tomu mám rozumět? S touto komponetou námam žádná zkušenosti. Pokud budete ještě ochotný odpovědět mi budu rád. Děkuji
info :
Nebyla nalezena zveřejněná položka menu odkazující na komponentu iCagenda!
Jak tomu mám rozumět? S touto komponetou námam žádná zkušenosti. Pokud budete ještě ochotný odpovědět mi budu rád. Děkuji
14. srp 2013 18:34 - 14. srp 2013 18:40 #110032
Odpověď od Bong
Moderátor
Rozumějte tak jak je psáno: Nebyla nalezena zveřejněná položka menu odkazující na komponentu iCagenda! Máte iCagendu nainstalovanou?
Vyřešíte tak, že založíte a zveřejníte novou položku v menu pro iCagenda (třeba v hlavním menu a nazvěte to Akce)
Jo a přidejte si alespoň jednu událost s obrázkem ať se můžete kochat.
Vyřešíte tak, že založíte a zveřejníte novou položku v menu pro iCagenda (třeba v hlavním menu a nazvěte to Akce)
Jo a přidejte si alespoň jednu událost s obrázkem ať se můžete kochat.
Poděkovali: lllll