Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Jak správně nastavit modul Latest JEvents

14. srp 2013 16:56 #110025
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat jak správně nastavit modul Latest JEvents, aby vypadal jako na těchto stránkách . Čili na jednom řádku je zobrazen den měsíc a rok, na druhám řádku čas, na třetím řádku událost. U každé události je obrázek, který znázorňuje den a měsic.

Dále jsem se chtěl zeptat zda je možné, aby tento modul zobrazoval čas ve formátu např: 8:00 - 18:00, bez toho PM a AM.

Pokud se tu nejde někdo ochotný mi s tímto pomoci budu velice rád, v nastavení Jevents se hrabu celý den. Děkuji.

Zatím mi kalendář zobrazuje takto .

14. srp 2013 17:14 #110027
Odpověď od Bong
Moderátor
Když se podíváte do parametrů modulu najdete tam Vlastní HTML modulu. Tam si můžete nadefinovat co a jak se bude zobrazovat, libovolně můžete použít i HTML

Stejně lze nastavit globálně všechny moduly v administraci komponenty. V modulech je pak třeba dle potřeby přenastavit: Nastavení: Použít nastavení komponenty nebo Použít nastavení níže (Vlastní HTML modulu).

V adminstraci komponenty JEvents - Konfigurace - Modul poslední události je i nápověda po kliknutí na otazník u Vlastní HTML modulu:

Dostupné položky události
Formátování data pomocí date()
Formátování data pomocí strftime()

OT: Kde Disney rozdává podobné šablony?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: lllll

14. srp 2013 17:38 #110028
Odpověď od lllll
Nováček
Děkuji za odpověď, budu se v tom tedy muset prohrabat zatím je to i pomocí nápovědy pro mne dosti složité. Chtěl jsem se ještě doptat, jak autor na výše zmíněných stránkách dostal do toho modulu ty obrázky u každé události, které zobrazují den a měsíc? Není na to třeba nějaká šablona? Protože jinak by to znamenalo, že si obrázky musel vytvořit a nastvit to pomocí toho programování, aby se ukaždé události zobrazil patřičný obrázek a to se mi zdá příliš komplikoané.

PS: Šablnu jsem našel někde na internetu zdála se mi hezká :)

14. srp 2013 17:45 #110030
Odpověď od Bong
Moderátor
Určitě to bude šablona k zakoupení u JEvents, ale na vašem místě bych se JEvents zbavil a použil komponentu iCagenda, pro použití modulu budete muset taky nějakou korunu pustit ale výsledek a obsluha bude 100x lepší než v případě JEvents...

demo.joomlic.com/en/icagenda-en/all-events

14. srp 2013 18:16 #110031
Odpověď od lllll
Nováček
Děkuji, máte pravdu i kalendář vypadá mnohem lépe! Již jsem jej nainstaloval, ale vypisuje mi následují cí informaci:

info :
Nebyla nalezena zveřejněná položka menu odkazující na komponentu iCagenda!

Jak tomu mám rozumět? S touto komponetou námam žádná zkušenosti. Pokud budete ještě ochotný odpovědět mi budu rád. Děkuji

14. srp 2013 18:34 - 14. srp 2013 18:40 #110032
Odpověď od Bong
Moderátor
Rozumějte tak jak je psáno: Nebyla nalezena zveřejněná položka menu odkazující na komponentu iCagenda! Máte iCagendu nainstalovanou?

Vyřešíte tak, že založíte a zveřejníte novou položku v menu pro iCagenda (třeba v hlavním menu a nazvěte to Akce) :-)

Jo a přidejte si alespoň jednu událost s obrázkem ať se můžete kochat.

Poděkovali: lllll