Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Doména VS Alias - Kide chat problém
12. srp 2013 14:20 - 12. srp 2013 14:21 #109956
Zdravím mám problém, že kide chat nefunguje na alias doménách, pouze na hlavní doméně viz. video:
Nenapadá někoho z Vás prosím pěkně co s tím? Mě napadlo pomocí htaccessu, ale to se mi nepovedlo, zároveň mě napadlo napsat na nějaké české joomla fórum, třeba tu někoho zkušenějšího napadne jak to fixnout.
Za každou radu budu rád, děkuji za přečtení.
Nenapadá někoho z Vás prosím pěkně co s tím? Mě napadlo pomocí htaccessu, ale to se mi nepovedlo, zároveň mě napadlo napsat na nějaké české joomla fórum, třeba tu někoho zkušenějšího napadne jak to fixnout.
Za každou radu budu rád, děkuji za přečtení.
12. srp 2013 15:55 #109958
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Používáte hromadu koncovek (cz, eu, org, ...). A ještě chcete aby plnohodnotně fungovaly. Proč vlastně, když na všech je stejný obsah? Za tohle vám vyhledávače palec nahoru nedají.
Vyberte si jednu doménu a tu používejte. Ty ostatní pošlete do kytek a nebo je na tu hlavní přesměrujte. To je myslím nejrozumnější řešení.
V opačném případě zkuste použít například Virtual Domains nebo JUVirtualDomain, případně třeba JMS Multi-Sites.
Vyberte si jednu doménu a tu používejte. Ty ostatní pošlete do kytek a nebo je na tu hlavní přesměrujte. To je myslím nejrozumnější řešení.
V opačném případě zkuste použít například Virtual Domains nebo JUVirtualDomain, případně třeba JMS Multi-Sites.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Michal
12. srp 2013 16:27 - 12. srp 2013 16:36 #109959
Odpověď od Michal
Začátečník
Ano, duplicita je penalizována, ale tu se jedná o aliasy.
Stejný obsah může být až na 10ti aliasech pak až nastane penalizace googlem.Opravte mě, pokud se pletu.
Děkuji za rady.
Počkám jestli se ještě někdo nevyjádří jinak. V opačném případě si rozmyslím jestli provozovat pouze jeden web bez aliasových domén a pouze je tedy přesměrovat nebo použít weby pluginy, které jste mi poradil.
Stejný obsah může být až na 10ti aliasech pak až nastane penalizace googlem.Opravte mě, pokud se pletu.
Děkuji za rady.
Počkám jestli se ještě někdo nevyjádří jinak. V opačném případě si rozmyslím jestli provozovat pouze jeden web bez aliasových domén a pouze je tedy přesměrovat nebo použít weby pluginy, které jste mi poradil.
12. srp 2013 16:38 #109960
Z videa Vám těžko někdo poradí, nahoďte funkční stránky a pak bude možná něco vidět.
Odpověď od Cony
Moderátor
Tak to slyším poprvé, kde jste to vyčetl? Nejsem Gůgl expert, myslím si ale že je to nesmysl. Navíc, k čemu je to dobré?Scientific napsal: Stejný obsah může být až na 10ti aliasech pak až nastane penalizace googlem.Opravte mě, pokud se pletu.
Z videa Vám těžko někdo poradí, nahoďte funkční stránky a pak bude možná něco vidět.
12. srp 2013 16:47 - 12. srp 2013 16:49 #109961
Odpověď od Michal
Začátečník
No mě to bylo řečeno známým, který dělá SEO a SME. Taky jsem měl bradu otevřenou.
"Funkční" webové stránky v rekonstrukci fungují na táčel jsem to před chvilkou. Odkaz je ve videu.
doména.cz - bit.ly/1cHuLSg
* funguje s použitím tlačítka "ODESLAT" i stisknutím [ENTER]
doména.org - bit.ly/164hyxJ
* NEfunguje s použitím tlačítka "ODESLAT" i stisknutím [ENTER]
"Funkční" webové stránky v rekonstrukci fungují na táčel jsem to před chvilkou. Odkaz je ve videu.
doména.cz - bit.ly/1cHuLSg
* funguje s použitím tlačítka "ODESLAT" i stisknutím [ENTER]
doména.org - bit.ly/164hyxJ
* NEfunguje s použitím tlačítka "ODESLAT" i stisknutím [ENTER]
12. srp 2013 17:59 #109962
Odpověď od Cony
Moderátor
Nevím jak to Google penalizuje (a obávám se že to neví ani Váš známý, pokud není programátor google), ale pořád zůstává otázka - k čemu je to dobré? Duplicitní obsah to je, ať tomu říkáte alias nebo nějak jinak. A vzhledem k tomu, že google označuje duplicitní obsah i pokud máte stejný obsah na example.com a
www.example.com
bez přesměrování, tak toto je duplicitní obsah stoprocentně.
Co se týče chatu - problém je v tom, že org doméně se volají AJAX dotazy na cz doménu - ty jsou potom odmítnuty protože jdou na jinou doménu. Podívejte se do nastavení chatu, jestli se tam vyplňuje adresa, zkuste zadat jen lomítko.
Případně by jste musel nastavit na serveru hlavičky, odkud AJAX akceptujete, viz např. zde .
Co se týče chatu - problém je v tom, že org doméně se volají AJAX dotazy na cz doménu - ty jsou potom odmítnuty protože jdou na jinou doménu. Podívejte se do nastavení chatu, jestli se tam vyplňuje adresa, zkuste zadat jen lomítko.
Případně by jste musel nastavit na serveru hlavičky, odkud AJAX akceptujete, viz např. zde .