Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Jaké Foto Album?

04. srp 2013 17:56 #109826
Odpověď od Václav
Uživatel
Už tomu asi rozumím já vytvořím kategorie v administraci a přiřadím k ní práva konkrétním uživatelům pokud to rozdělím po letech mělo by to jít v pohodě roztřídit a bude stačit abych to udělal jednou za rok.

04. srp 2013 19:02 #109827
Odpověď od Václav
Uživatel
Jak přesunout fotky? Složky jsou kategorie jsou přiřazeny ale fotky jsou pořád na stejném místě nechtějí se přesunout. To je budu muset odstranit a nahrát znovu?

05. srp 2013 14:25 #109839
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,

1) ano, to se musí odstranit a znovu nahrát, to jsou prostě další komplikace a limity - souborový systém totiž není svázaný s databázovým systémem - to znamená, že fotka uložená ve složce A nemusí být fotka z kategorie B (složky - souborový systém, kategorie - databázový systém) - je proto víc důvodů, např. že se jedna fotky využívá pro více kategorií, atd. - tedy konkrétně - když se změní kategorie, nemění se nic na disku a proto je potřeba to znovu nahrát a převytvořit.

2) jak jsem psal výše, je to ve "feature request listu", podívám se na to, ale to taky může trvat hodně dlouho, Joomla! se neustále vyvýjí a měni, takže v podstatě teď nedělám nic jinýho (poslední pár let), než že sotva přepíšu kód, aby fungoval pod nejnovější joomlu (tady se bavíme o desítkách tisíc řádků, takže proto prostě někdy trvá, než se něco zařadí a než se něco změní :-( )

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

05. srp 2013 14:53 #109842
Odpověď od Václav
Uživatel
existuje rychlejší způsob jak načíst fotky? Že bych je tam nahrál do složek přes ftp? A pak je jen přiřadil do kategorií?

05. srp 2013 15:49 #109843
Odpověď od Václav
Uživatel
Tak jsem bohužel zjistil že i když vytvořím v administraci kategorii třeba Album-Svejk přiřadím jí složku Album-Svejk pak vytvořím znovu v administraci podkategorii Album-Svejk-2004 přiřadím jí podsložku 2004. Vrátím se na web tam vytvořím podkategorii Album-Svejk-2004-Auto stejnak mi fotky uloží do složky Album-Svejk a né do podsložky 2004

05. srp 2013 16:12 #109844
Odpověď od Václav
Uživatel
Ideální by bylo kdyby se fotky mohly nahrávat přes ftp a na základě složek a podsložek by se vytvářely kategorie a subkategorie sami uživatelé by si pouze nahráli fotky do předem určené složky a pak jen klikly na generovat fotogalerii a na základě přidání složek nebo ubrání by se galerie předělala.
Nevíte někdo o takovéto galerii?