Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jaké Foto Album?
03. srp 2013 13:01 - 03. srp 2013 13:06 #109811
Snažím se najít nejvhodnější fotoalbum pro rodinu momentálně používám Phoca Gallery ale byl jsem správcem
hosting.wedos.com/
upozorněn že mám mnoho souborů v jedné složce.
Cituji "Při tomto množství souborů v jednom adresáři (desítky tisíc souborů a více)
začne být práce s takovým adresářem velmi pomalá a může to celkově
zpomalovat váš web a zbytečně to vytěžuje souborový systém a diskové pole.
Měli byste tyto soubory rozdělit do nějaké struktury podadresářů, v jednom
adresáři by nemělo být přímo více než řádově tisíce položek (podadresářů a
souborů)."
Mé rodinné album obsahuje již cca 16 000 fotek a rád bych ten to problém vyřešil abych mohl naše album nadále rozšiřovat. Dříve jsem používal jAlbum a toto album je perfektní snad ze všech stránek jednoduchost, vzhled ale s jAlbumem mám zase ten problém a to je přístup k fotkám dá se skrýt odkaz na galerii pod heslo ale zaheslovat celé album a nebo jednotlivé fotky neumím. To znamená že když hodím odkaz na fotku ke které by neměl mít nikdo přístup bez hesla fotka se mu stejnak zobrazí.
Hledám tedy jednoduchou galerii která by třídila fotky do složek a neukládala všechny fotky od jednoho uživatele do jedné složky v phoca gallery mi to totiž dělá i když dám vytvořit podkategorii fotky to ukládá pořád do jedné složky a nebo nevím jak to nastavit. Chci aby si každý registrovaný mohl vytvořit album a přidávat do něj nové fotky hlavně né po jedné ale po více fotkách najednou. Ideální by bylo přes ftp rovnou po složkách a pak jen kliknout přidat foto a vše potřebné by se udělalo samo jak si uživatel nebo admin nastaví ale to už bych chtěl asi moc děkuji za nápady a návrhy.
Cituji "Při tomto množství souborů v jednom adresáři (desítky tisíc souborů a více)
začne být práce s takovým adresářem velmi pomalá a může to celkově
zpomalovat váš web a zbytečně to vytěžuje souborový systém a diskové pole.
Měli byste tyto soubory rozdělit do nějaké struktury podadresářů, v jednom
adresáři by nemělo být přímo více než řádově tisíce položek (podadresářů a
souborů)."
Mé rodinné album obsahuje již cca 16 000 fotek a rád bych ten to problém vyřešil abych mohl naše album nadále rozšiřovat. Dříve jsem používal jAlbum a toto album je perfektní snad ze všech stránek jednoduchost, vzhled ale s jAlbumem mám zase ten problém a to je přístup k fotkám dá se skrýt odkaz na galerii pod heslo ale zaheslovat celé album a nebo jednotlivé fotky neumím. To znamená že když hodím odkaz na fotku ke které by neměl mít nikdo přístup bez hesla fotka se mu stejnak zobrazí.
Hledám tedy jednoduchou galerii která by třídila fotky do složek a neukládala všechny fotky od jednoho uživatele do jedné složky v phoca gallery mi to totiž dělá i když dám vytvořit podkategorii fotky to ukládá pořád do jedné složky a nebo nevím jak to nastavit. Chci aby si každý registrovaný mohl vytvořit album a přidávat do něj nové fotky hlavně né po jedné ale po více fotkách najednou. Ideální by bylo přes ftp rovnou po složkách a pak jen kliknout přidat foto a vše potřebné by se udělalo samo jak si uživatel nebo admin nastaví ale to už bych chtěl asi moc děkuji za nápady a návrhy.
03. srp 2013 23:05 #109813
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, pokud používáš frontend v Phoca Gallery, pak se kvůli právům vše vkládá do jedné složky, možnosti by bylo (i když to je asi v praxi nepoužitelný), že by jsi vytvořil subkategorie pro uživatele v backendu, pak by měly i subkategorie vlastní složku. Tohle je celkem problém, protože tam vstupuje hodně faktorů, jako jsou různý práva a možnosti jak fotky tak kategorie přesouvat a měnit uživatele, atd.
Vložil jsem to do "feature request listu", někdy se na to podívám, jestli by to nešlo nějak vyřešit ...
Vložil jsem to do "feature request listu", někdy se na to podívám, jestli by to nešlo nějak vyřešit ...
04. srp 2013 10:05 #109818
Odpověď od Václav
Uživatel
JJ pokaždé když by chtěli přidat fotky bych jim musel vytvořit subkategorii a to je nepoužitelné nebo by se museli přihlásit jako jiný uživatel a to také nechci. Děkuji za snahu další nápady? Docela mě mrzí že na něco takového ve Phoca Gallery nemysleli.
04. srp 2013 15:43 #109823
Odpověď od Bart
Moderátor
Phoca Gallery je celkem rozsáhlá galerie. S každou novou větví bohužel musí být velká část kódu přepsána - kvůli některým změnám v jádře Joomle. A to je ten problém, proč se autor nemůže moc soustředit na určité "vychytávky". Doufám, že to do budoucna se změnami v kódu Joomly zlepší a ustálí. Mimochodem uživatel H13 (alias Phoca) je vývojářem (autorem) Phoca Gallery. Jak Phoca psal, danou vlastnost dal na seznam požadavků.
Pro více informací se zkuste podívat sem:
www.phoca.cz/documents/27-phoca-feature-...s/83-feature-request
www.phoca.cz/forum/viewtopic.php?f=1&t=3170
Pro více informací se zkuste podívat sem:
www.phoca.cz/documents/27-phoca-feature-...s/83-feature-request
www.phoca.cz/forum/viewtopic.php?f=1&t=3170
04. srp 2013 16:51 #109824
To je právě ten častý omyl, mysleli víc než si uživatelé dokážou představit. Všeobecně jde o to, že na webu - serveru existuje hodně limitů a ne všechno se dá do open source projektu vložit, protože to musí fungovat jak na špičkovým serveru, tak na tom nejméně vhodném serveru, který sotva plní požadavky pro běh Joomly!
Dokonce už i někdo vytvořil podobnou vlastnost jako modifikaci, ale vrátil změny zpět, protože se tam začaly hádat různá práva, atd. atd. Těch možných komplikací při každý vlastnosti a různorodosti serverů, různých verzí všeho počínaje php, po sql až nakonec po joomlu ne v podstatě někonečno.
Jak jsem psal, vložil jsem to do feature request listu, ale nedokážu říct, zda to budu implementovat, protože když jsem to měl před pár lety dělat, bylo tam tolik možností, který by ohrozily práva pro kateogorii, že jsem to odložil a vyřešil to jednou složkou pro frontend.
Myslím, že by šlo celkem jednoduše modifikovat to přidání složky pro jednotlivý subkategorie - tohle není problém, problém je pak administrace a možný přesuny kategorií, výměna jejich práv, vlastníků, atd. V podstatě, kdyby administrátor věděl, že nebude toto měnit, je to jednoduchá změna. Problém je, že tato jednoduchá změna se musí udělat přímo pro danou stránku a pro daného člověka, nemůže se všeobecně dát do projektu, protože ten pak může používat každý a může při neznalosti porušit práva, atd. atd.
Odpověď od H13
Admin
Docela mě mrzí že na něco takového ve Phoca Gallery nemysleli.
To je právě ten častý omyl, mysleli víc než si uživatelé dokážou představit. Všeobecně jde o to, že na webu - serveru existuje hodně limitů a ne všechno se dá do open source projektu vložit, protože to musí fungovat jak na špičkovým serveru, tak na tom nejméně vhodném serveru, který sotva plní požadavky pro běh Joomly!
Dokonce už i někdo vytvořil podobnou vlastnost jako modifikaci, ale vrátil změny zpět, protože se tam začaly hádat různá práva, atd. atd. Těch možných komplikací při každý vlastnosti a různorodosti serverů, různých verzí všeho počínaje php, po sql až nakonec po joomlu ne v podstatě někonečno.
Jak jsem psal, vložil jsem to do feature request listu, ale nedokážu říct, zda to budu implementovat, protože když jsem to měl před pár lety dělat, bylo tam tolik možností, který by ohrozily práva pro kateogorii, že jsem to odložil a vyřešil to jednou složkou pro frontend.
- pokaždé, když bych chtěli vytvořit album, což se stává méně častěji než přidání fotky, ale bylo by to pořád nepoužitelnýpokaždé když by chtěli přidat fotky
Myslím, že by šlo celkem jednoduše modifikovat to přidání složky pro jednotlivý subkategorie - tohle není problém, problém je pak administrace a možný přesuny kategorií, výměna jejich práv, vlastníků, atd. V podstatě, kdyby administrátor věděl, že nebude toto měnit, je to jednoduchá změna. Problém je, že tato jednoduchá změna se musí udělat přímo pro danou stránku a pro daného člověka, nemůže se všeobecně dát do projektu, protože ten pak může používat každý a může při neznalosti porušit práva, atd. atd.
Poděkovali: Václav
04. srp 2013 17:31 - 04. srp 2013 17:43 #109825
Odpověď od Václav
Uživatel
Určitě nechci nikomu hanit práci a věřím že sestavit něco tak velkého dá hodně úsilí. Já bohužel nic takového nedokážu a proto se obracím na ostatní uživatelé. Ani jsem nevěděl že jednám s tvůrcem Phoca Gallery.
Pokusím se tedy přiblížit moji žádost šlo by zařídit aby každá podkategorie měla vlastní složku? Protože na webu to tak i vypadá že každá kategorie je ve vlastní složce. Pokud by bylo jen trochu možné se spojit třeba na skype a já bych vám ukázal o kterou konkrétní stránku jde mohl by jste mi s tím pomoci v tomto konkrétním případě?
Ještě jsem se zapomněl zeptat H13 je čech protože já umím bohužel jen česky. Napadá mě že bych to mohl rozdělit do roků a v jednom roce víc jak 1000 fotek snad ani nebude.
Pokusím se tedy přiblížit moji žádost šlo by zařídit aby každá podkategorie měla vlastní složku? Protože na webu to tak i vypadá že každá kategorie je ve vlastní složce. Pokud by bylo jen trochu možné se spojit třeba na skype a já bych vám ukázal o kterou konkrétní stránku jde mohl by jste mi s tím pomoci v tomto konkrétním případě?
Ještě jsem se zapomněl zeptat H13 je čech protože já umím bohužel jen česky. Napadá mě že bych to mohl rozdělit do roků a v jednom roce víc jak 1000 fotek snad ani nebude.