Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Uziv. prava pro nahravani dokumentu v jDownloads
02. srp 2013 12:39 - 02. srp 2013 12:41 #109770
Dobry den,
mam takovy dotaz v backendu v UI jdownloads kde se vytvari nove kategorie lze priradit prava pro prohlizeni a stahovani, ale jaksi mi unika jak nastavit prava pro nahravani novych dokumentu ??!
Protoze jako registrovany uzivatel nemam povoleno nahravat soubor
ALE!
jako uzivatel s pravy SuperUsera uz nahravat muzu.
Tzn. napada me jedine reseni:
uzivatelum, kteri musi mit moznost z webu v UIcku nahravat soubor do kategorii priradit prava SuperUsera. A pak pro ne v jDownloads vytvorit skupinu a tu dale priradit potrebnym kategoriim ......
Ale uz me nenapada co s kategoriemi ktere musi byt viditelne pro neprihlaseneho (public) a soucasne do nich musi jit nahravat dokumentu z webu z UIcka jDownloads. Doufam, ze to nejak jde jinak je to pekne na pytel ...
nevim si s tim rady takze budu rad za kazdou uzitecnou informaci nebo odsouhlaseni nejakeho zkuseneho joomlaka, ze moje reseni je spravne ale bohuzel neuplne ...
predem diky za info ....
mam takovy dotaz v backendu v UI jdownloads kde se vytvari nove kategorie lze priradit prava pro prohlizeni a stahovani, ale jaksi mi unika jak nastavit prava pro nahravani novych dokumentu ??!
Protoze jako registrovany uzivatel nemam povoleno nahravat soubor
ALE!
jako uzivatel s pravy SuperUsera uz nahravat muzu.
Tzn. napada me jedine reseni:
uzivatelum, kteri musi mit moznost z webu v UIcku nahravat soubor do kategorii priradit prava SuperUsera. A pak pro ne v jDownloads vytvorit skupinu a tu dale priradit potrebnym kategoriim ......
Ale uz me nenapada co s kategoriemi ktere musi byt viditelne pro neprihlaseneho (public) a soucasne do nich musi jit nahravat dokumentu z webu z UIcka jDownloads. Doufam, ze to nejak jde jinak je to pekne na pytel ...
nevim si s tim rady takze budu rad za kazdou uzitecnou informaci nebo odsouhlaseni nejakeho zkuseneho joomlaka, ze moje reseni je spravne ale bohuzel neuplne ...
predem diky za info ....
02. srp 2013 13:12 - 02. srp 2013 13:17 #109775
Odpověď od zbynek
Pokročilý uživatel
Idealni. Ted se mi stala takova divna vec, nevim jestli to ma spojitost s tim ze sem mel nastavene dva superusery ale po velmi rychlem (myslim tim napsani jemna a hesla) prihlaseni do administrace se mi po prihlaseni neobjevi absolutne nic v ovladacim panelu. Jen nahore v pravem rohu zustalo Nahled webu; Odhlasit se; Clear Cache ...
nejradejibych to vzal a vyhodil z vokna protoze zalohu mam 1den starou a buch vi jestli pomuze kdyz to vidim ...
Nevite nekdo cim by to mohlo byt?
Po zadani uz. jmena bez hesal me vyskoci hlaska uzivatel je na cerne listine ... parada
nejradejibych to vzal a vyhodil z vokna protoze zalohu mam 1den starou a buch vi jestli pomuze kdyz to vidim ...
Nevite nekdo cim by to mohlo byt?
Po zadani uz. jmena bez hesal me vyskoci hlaska uzivatel je na cerne listine ... parada