Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Rewrite On a volání souboru > chyba 404

21. čvc 2013 20:51 #109445
Zdravím
Potřebuji volat z adresního řádku prohlížeče nebo z libovolné stránky webu klasický soubor s příponou .php, který je v rootu nebo v některém z adresářů (php script, ale nechci jej vkládat do běžné stránky). Pokud mám v .htaccess nastavené RewriteEngine On (tj. mám nastaveno "použít .htaccess"), není to možné, vždy se objeví chybová stránka - kategorie nebo článek nenalezen. Pokud není .htaccess použit, je to bez problémů. Jak to udělat?

2. dotaz - mohu definovat svoji vlastní chybovou stránku a jak? Je to obdobný problém jako v předchozím případě - pokud není RewriteEngine On, jde to, stačí dát do běžného .htaccess ErrorDocument 404 /chyba.php a funguje. V opačném případě do předdefinovaného .htaccess vložím ErrorDocument 404 /chyba.php vůbec se to neprojeví a dál se načítá jakási defaultní error page.

Díky předem!

21. čvc 2013 20:57 - 21. čvc 2013 20:58 #109446
Odpověď od Bong
Moderátor
1.
Zkuste si vytvořit skrytou položku menu odkazující na onen soubor. Používáte nějaké SEO SEF rozšíření?

2.
docs.joomla.org/Creating_a_Custom_404_Error_Page
www.google.cz/search?q=custom+error+page+404+joomla

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

21. čvc 2013 22:31 #109450
Odpověď od Kulich
Začátečník
Díky moc.

Chybovka je v pohodě.

K té první otázce - rozšíření na SEO SEF zatím žádné nemám. Ještě před tím, než bych tvořil skryté položky menu, jsem zkusil jsem okřížkovat jednu položku z mode rewrite:

#RewriteCond %{REQUEST_URI} /component/|(/[^.]*|\.(php|html?|feed|pdf|vcf|raw))$ [NC]

Problém tím je vyřešen a zdá se, že web normálně chodí. Myslíte, to běžnou funkci webu nenaruší?

21. čvc 2013 22:32 #109452
Odpověď od Cony
Moderátor
ad 1. pokud se Vám toto zobrazuje nepoužíváte standardní soubor htaccess z distribuce Joomla, ten přesměrovává na Joomlu (tedy na soubor index.php) jen když vyžádaný soubor neexistuje. (nebo zadáváte url nějak špatně...)

22. čvc 2013 12:51 #109470
Odpověď od Kulich
Začátečník
Jo, používám standardní htaccess.

Už to každopádně chodí. dík