Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Phoca Gallery kategorie a vlastníci

02. čvc 2013 20:52 #108991
Phoca Gallery kategorie a vlastníci od fwd
Pokročilý uživatel
Dobrý den,

mám problém s nahrávání obrázků z frontendu, resp. pochopení pojmu vlastník u kategorií galerie.Chci, aby skupina Publishers (nebo jiná) mohla nahrávat soubory do libovolné kategorie galerie. U Phoca Download mohu bez problému vytvořit kategorie třeba jako správce, které mohou ostatní používat a nahrávat tam soubory i z frontendu.
U Phoca gallery je ještě další položka vlastník. Pak se kategorie zobrazuje jen jednomu uživateli (vlastníkovi). Chtěl bych tam zvolit něco jako Publisher, tedy obecně všechny, kteří mají mít právo nahrávat soubory do kategorií galerie. Ale tato volba tam není.
Už hledám dva dny, nikde jsem podobný problém nenašel, chyba bude asi ve mně, ale kde? Děkuji za pomoc.

03. čvc 2013 11:41 #109000
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, jde o to, kde ty obrázky nahráváš.

Pokud v UCP, tam může nahrávat obrázky jen vlastník, má vlastně správu nad svou kategorii, podkategoriemi a obrázky.

Pokud v Category View (zobrazení kategorie - dole pod obrázkama) tak tam pak platí to, že všichni, co mají práva, můžou do kategorie nahrávat, nehledě na to, jestli jsou vlastníci nebo ne.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

03. čvc 2013 14:07 - 03. čvc 2013 14:08 #109003
Odpověď od fwd
Pokročilý uživatel
Děkuji za odpověď přímo od kováře. U článku tomu rozumín. Ale chtěl bych vyřešit následující. Mějme např. školní web s fotogalerií. Ta má kategorie jako sport, předmět x, předmět y...... Na web přispívají uživatelé. Chtěl bych, aby mohli nahrávat fotky do uvedených kategorií galerie. Vytvořil jsem nabídku s UCP, tam to tedy nejde. Je ještě nějaká možnost, jak uživatel (s oprávněním pochopitelně) může nahrát obrázky do libovolné kategorie galerie?

P.S. jinak děkuji za výborné komponenty.