Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Uživatel s jednou e-mailovou adresou a více jmény

13. čvn 2013 21:24 #108537
Uživatel s jednou e-mailovou adresou a více jmény od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Dobry den,

mohu se zeptat, kde zrušit použití unikátních e-mailových adres ve "Správce uživatelů: Uživatelé" ? Stále to nemohu najít. Chci aby se některý uživatel mohl zaregistrovat pod více jmény s jednou e-mailovou adresou. Děkuji.

13. čvn 2013 23:36 #108538
Odpověď od Cony
Moderátor
Obávám se, že to ani nenaleznete. Jedná se o jeden ze základních principů Joomly, je to napevno zakódováno v jádru Joomly.
Poděkovali: Jan Kedvis

14. čvn 2013 06:21 #108541
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
spise bych napsal, ze se jedna o jeden ze zakladnich principu jakehokoliv systemu
e-mailova adresa je unikatni a vlastni ji jeden konkretni clovek => at si dany uzivatel udela druhou adresu a tu klidne nepouziva a jen si nastavi presmerovani, pokud by mu tam melo neco chodit
navic, netusim a nenapada me rozumne vysvetleni, proc by se registrujici se uzivatel mel mit vice uctu (chapu to u admina, ktery si udel i jen registrovaneho, ale takto?)

Joomla! pro každého

14. čvn 2013 09:04 #108542
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Já bych emailové adrese v Joomle nepřikládal zase tak velkou roli. Pro přihlašování se používá unikátní login a ta mailová adresa se používá pouze pro odesílání hromadných zpráv a nebo popř. systémových zpráv, pokud se jedná o mail admina. Vlastně tu je ještě jedna věc ... zapomenuté heslo, tedy vygenerování nového hesla a jeho odeslání na mail. Nic dalšího mě nenapadá...
Máte asi dvě možnosti, jak docílit toho, co potřebujete:
1. zaregistrovat s jiným mailem a následně přepsání v databázi
2. upravit kód Joomly, kontrétně soubor libraries/joomla/database/table/user.php a v něm zakomentovat řádky 231 až 242.

Nemám to 100% vyzkoušené, ale myslím, že by to mělo fungovat.

Již jsem se setkal s tím, že jeden člověk potřeboval dva různé účty a chtěl použít jednu mailovou adresu.

14. čvn 2013 18:17 - 14. čvn 2013 18:19 #108562
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Děkuji všem za rady. Bylo mi řečeno abych zrušil použití unikátních e-mailových adres v administraci Joomla s otázkou: Nevím proč by jeden user a druhy user nemohli mít stejný e-mail, ale různá přístupová práva ? a pak i

Kdyz chci zalozit dva uzivatelske ucty a k zalozeni pouzit jeden email, tak to nejde. Manzele chteji mit vlastni ucet na strankach a nuti je to pokazde zadat jiny email. realita. osoba je nasim klientem a nar. taky servisnim technikem. Ma jeden email. a u nas dva ucty...

RE houbak: Děkuji za konkrétní radu. Vyzkouším bod 2 a napíšu zda jsem tímto způsobem problém vyřešil.

Mám ještě jeden související dotaz. Nevíte, zda půjde v administraci nastavit těchto 5 úrovní přístupu? Nebo bude lepší použít nějakou speciální komponentu?

user: Tu co má každý user, když se zaregistruje.
klient: Uvidí to co předchozí + Úroveň pro naše internetové klienty, kde budou informace o jejich datech.
technik: Uvidí to co klient + Technická podpora pro technika
administrace: Uvidí to co technik + administrativní kontrola, evidence plateb a pod.
vedeni: Uvidí to co administrace + napřiklad statistické hodnoceni firmy

14. čvn 2013 18:35 #108563
Odpověď od Cony
Moderátor

Sláva napsal: Vyzkouším bod 2 a napíšu zda jsem tímto způsobem problém vyřešil.

Jen na to budete muset pamatovat při každé aktualizaci Joomly, navíc bych si až tak nebyl jistý co na to třeba další rozšíření.

Sláva napsal: Nevíte, zda půjde v administraci nastavit těchto 5 úrovní přístupu?

To je poměrně jednoduchý strom, prostě od Registered (Váš user) uděláte strom těch dalších uživatelů a k nim úrovně přístupu.