Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Uživatel s jednou e-mailovou adresou a více jmény
13. čvn 2013 21:24 #108537
Dobry den,
mohu se zeptat, kde zrušit použití unikátních e-mailových adres ve "Správce uživatelů: Uživatelé" ? Stále to nemohu najít. Chci aby se některý uživatel mohl zaregistrovat pod více jmény s jednou e-mailovou adresou. Děkuji.
mohu se zeptat, kde zrušit použití unikátních e-mailových adres ve "Správce uživatelů: Uživatelé" ? Stále to nemohu najít. Chci aby se některý uživatel mohl zaregistrovat pod více jmény s jednou e-mailovou adresou. Děkuji.
13. čvn 2013 23:36 #108538
Odpověď od Cony
Moderátor
Obávám se, že to ani nenaleznete. Jedná se o jeden ze základních principů Joomly, je to napevno zakódováno v jádru Joomly.
Poděkovali: Jan Kedvis
14. čvn 2013 06:21 #108541
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
spise bych napsal, ze se jedna o jeden ze zakladnich principu jakehokoliv systemu
e-mailova adresa je unikatni a vlastni ji jeden konkretni clovek => at si dany uzivatel udela druhou adresu a tu klidne nepouziva a jen si nastavi presmerovani, pokud by mu tam melo neco chodit
navic, netusim a nenapada me rozumne vysvetleni, proc by se registrujici se uzivatel mel mit vice uctu (chapu to u admina, ktery si udel i jen registrovaneho, ale takto?)
e-mailova adresa je unikatni a vlastni ji jeden konkretni clovek => at si dany uzivatel udela druhou adresu a tu klidne nepouziva a jen si nastavi presmerovani, pokud by mu tam melo neco chodit
navic, netusim a nenapada me rozumne vysvetleni, proc by se registrujici se uzivatel mel mit vice uctu (chapu to u admina, ktery si udel i jen registrovaneho, ale takto?)
Joomla! pro každého
14. čvn 2013 09:04 #108542
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Já bych emailové adrese v Joomle nepřikládal zase tak velkou roli. Pro přihlašování se používá unikátní login a ta mailová adresa se používá pouze pro odesílání hromadných zpráv a nebo popř. systémových zpráv, pokud se jedná o mail admina. Vlastně tu je ještě jedna věc ... zapomenuté heslo, tedy vygenerování nového hesla a jeho odeslání na mail. Nic dalšího mě nenapadá...
Máte asi dvě možnosti, jak docílit toho, co potřebujete:
1. zaregistrovat s jiným mailem a následně přepsání v databázi
2. upravit kód Joomly, kontrétně soubor libraries/joomla/database/table/user.php a v něm zakomentovat řádky 231 až 242.
Nemám to 100% vyzkoušené, ale myslím, že by to mělo fungovat.
Již jsem se setkal s tím, že jeden člověk potřeboval dva různé účty a chtěl použít jednu mailovou adresu.
Máte asi dvě možnosti, jak docílit toho, co potřebujete:
1. zaregistrovat s jiným mailem a následně přepsání v databázi
2. upravit kód Joomly, kontrétně soubor libraries/joomla/database/table/user.php a v něm zakomentovat řádky 231 až 242.
Nemám to 100% vyzkoušené, ale myslím, že by to mělo fungovat.
Již jsem se setkal s tím, že jeden člověk potřeboval dva různé účty a chtěl použít jednu mailovou adresu.
14. čvn 2013 18:17 - 14. čvn 2013 18:19 #108562
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Děkuji všem za rady. Bylo mi řečeno abych zrušil použití unikátních e-mailových adres v administraci Joomla s otázkou: Nevím proč by jeden user a druhy user nemohli mít stejný e-mail, ale různá přístupová práva ? a pak i
RE houbak: Děkuji za konkrétní radu. Vyzkouším bod 2 a napíšu zda jsem tímto způsobem problém vyřešil.
Mám ještě jeden související dotaz. Nevíte, zda půjde v administraci nastavit těchto 5 úrovní přístupu? Nebo bude lepší použít nějakou speciální komponentu?
user: Tu co má každý user, když se zaregistruje.
klient: Uvidí to co předchozí + Úroveň pro naše internetové klienty, kde budou informace o jejich datech.
technik: Uvidí to co klient + Technická podpora pro technika
administrace: Uvidí to co technik + administrativní kontrola, evidence plateb a pod.
vedeni: Uvidí to co administrace + napřiklad statistické hodnoceni firmy
Kdyz chci zalozit dva uzivatelske ucty a k zalozeni pouzit jeden email, tak to nejde. Manzele chteji mit vlastni ucet na strankach a nuti je to pokazde zadat jiny email. realita. osoba je nasim klientem a nar. taky servisnim technikem. Ma jeden email. a u nas dva ucty...
RE houbak: Děkuji za konkrétní radu. Vyzkouším bod 2 a napíšu zda jsem tímto způsobem problém vyřešil.
Mám ještě jeden související dotaz. Nevíte, zda půjde v administraci nastavit těchto 5 úrovní přístupu? Nebo bude lepší použít nějakou speciální komponentu?
user: Tu co má každý user, když se zaregistruje.
klient: Uvidí to co předchozí + Úroveň pro naše internetové klienty, kde budou informace o jejich datech.
technik: Uvidí to co klient + Technická podpora pro technika
administrace: Uvidí to co technik + administrativní kontrola, evidence plateb a pod.
vedeni: Uvidí to co administrace + napřiklad statistické hodnoceni firmy
14. čvn 2013 18:35 #108563
Odpověď od Cony
Moderátor
Jen na to budete muset pamatovat při každé aktualizaci Joomly, navíc bych si až tak nebyl jistý co na to třeba další rozšíření.Sláva napsal: Vyzkouším bod 2 a napíšu zda jsem tímto způsobem problém vyřešil.
To je poměrně jednoduchý strom, prostě od Registered (Váš user) uděláte strom těch dalších uživatelů a k nim úrovně přístupu.Sláva napsal: Nevíte, zda půjde v administraci nastavit těchto 5 úrovní přístupu?