Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Webová galerie pro videa
03. čvn 2013 17:17 #108204
Dobrý den,
nemáte tip na komponentu pro vytvoření webové galerie, která mi umožní vkládat různá videa, přehrávat je apod. Něco jsem otestoval, nějak to funguje, ale spíše mi jde, zda nemáte tip na něco opravdu vyzkoušeného a dobrého. Díky moc.
nemáte tip na komponentu pro vytvoření webové galerie, která mi umožní vkládat různá videa, přehrávat je apod. Něco jsem otestoval, nějak to funguje, ale spíše mi jde, zda nemáte tip na něco opravdu vyzkoušeného a dobrého. Díky moc.
03. čvn 2013 17:46 #108207
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Když neřeknete co jste zkoušel a proč vám to nevyhovuje, v jakém to tam chcete cpát formátu, jestli budou soubory videa na vašem serveru, nebo na jiných, jak bude rozsáhlá, zda tam budou dávat videa i návštěvníci,... to se potom blbě radí.
Projděte si videogalerie na JED , každá má nějaké demo, dokumentaci, můžete tedy najít to co vám vyhovuje.
Prakticky nejjednodušší je mít videa na nějakých úložištích (Youtube, Vimeo,...) a tyto mít zavedené do videogalerie. Šetříte tak prostředky vašeho hostingu a má to spoustu dalších výhod.
Například pokud již na stránkách používáte například Phoca Gallery pro fotografie , není problém tam provozovat i videa z Youtube. Dvě mouchy jednou ranou.
Projděte si videogalerie na JED , každá má nějaké demo, dokumentaci, můžete tedy najít to co vám vyhovuje.
Prakticky nejjednodušší je mít videa na nějakých úložištích (Youtube, Vimeo,...) a tyto mít zavedené do videogalerie. Šetříte tak prostředky vašeho hostingu a má to spoustu dalších výhod.
Například pokud již na stránkách používáte například Phoca Gallery pro fotografie , není problém tam provozovat i videa z Youtube. Dvě mouchy jednou ranou.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
23. čvc 2013 13:04 #109508
Odpověď od Petra Doleželová
Uživatel
Ahoj, prosím o radu. Taky hledám videogalerii.
Chtěla bych mít videa nahraná na hostingu, chtěla bych, aby to bylo něco jako joomgalery - tim, ze vyberu video, dám nahrávat a bude se mi řadit do určiite složky.
Nechci to vkládat pomocí kodu z youtube.
Děkuji za pomoc.
Chtěla bych mít videa nahraná na hostingu, chtěla bych, aby to bylo něco jako joomgalery - tim, ze vyberu video, dám nahrávat a bude se mi řadit do určiite složky.
Nechci to vkládat pomocí kodu z youtube.
Děkuji za pomoc.
23. čvc 2013 23:29 #109524
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,
máš nějakej speciální důvod, proč nenahrávat videa např. na YouTube a vkládat je na vlastní server?
Jde o to, že přehrávat videa na serveru je celkem náročný a potřebuješ hodně dobrý (dražší než obvykle) server a stejně nedosáhneš takových kvalit jako přehrávat video z YouTube (kde si můžeš i nastavovat různá práva přístupů)
Viz. demo Phoca Gallery a videa z YouTube:
www.phoca.cz/virtuemartdemo/phoca-gallery-youtube
máš nějakej speciální důvod, proč nenahrávat videa např. na YouTube a vkládat je na vlastní server?
Jde o to, že přehrávat videa na serveru je celkem náročný a potřebuješ hodně dobrý (dražší než obvykle) server a stejně nedosáhneš takových kvalit jako přehrávat video z YouTube (kde si můžeš i nastavovat různá práva přístupů)
Viz. demo Phoca Gallery a videa z YouTube:
www.phoca.cz/virtuemartdemo/phoca-gallery-youtube
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
24. čvc 2013 10:15 #109530
Uživatel
No, myslela jsem si, že to bude pro mne snažší nahrát to přímo na server....takjak třeba nahrávám fotky...
Takhle to budu muset hodit na Youtube a pak to ještě zadat v joomle.ale máte pravdu, že to budu tak lepší.
Děkuji
Takhle to budu muset hodit na Youtube a pak to ještě zadat v joomle.ale máte pravdu, že to budu tak lepší.
Děkuji
06. srp 2013 10:22 #109858
Uživatel
tak jsem nainstalvala Phota galerry ale nevím jak tam dostat video z youtube,prosím mohl by jste mi poradit?
Děkuji.
Děkuji.