Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

komponenta mailto a spam

31. kvě 2013 15:21 #108146
komponenta mailto a spam od radek
Zkušený uživatel
Ahoj,

potrebuju poradit s komponentou mailto. Co jsem zatim patral, tak je v Joomle defaultne hned v instalaci. Vypnout nejde. Jen pry nejak pres databazi a do toho nechci vrtat. Potrebuji neco udelat s webem, protoze mam denne klidne i 30 nejakych utoku pres tuto komponentu a na hostingu mne rikali, ze muzu byt jen rad, ze to neni spambot. Pry jak mne tam vlitne spambpot, tak se z toho poseru. Takze potrebuju, aby se v odesilacim email. formulari taky bud zobrazovala captcha nebo ho potrebuju nejak vypnout. Nejde mne o kontaktni formular s emailem, ale o formular, ktery je v sablone a je to ikonka emailu a ten formular odesila odkaz na stranku nekomu na email. Jedna se o tento odkaz
Code:
http://www.wildafricasafari.cz/component/mailto/?tmpl=component&template=rt_zephyr_j16&link=852ac9623a0b28506acd681efbc4551486448068

I kdyz v nastaveni clanku ikonu vypnu, tak ten robot si to proste pres to vzdycky nejak najde. Mam nekolik dotazu.

1. Jde tu komponentu mailto jednoduse zakazat pres databazi, ale tak, aby fungovalo stale odesilani emailu pres kontaktni formular nebo tak, kdyz mne napriklad jina komponenta posila upozorneni, ze se na webu neco deje? Upozorneni potrebuju dostavat. Nevim totiz, kdyz ji vypnu, jestli ty emaily budou fungovat. Kdyz nebude fungovat odesilani odkazu na stranku, tak mne to vubec nevadi.

2. Jestli ten muj vlozeny odkaz nema nic spolecnyho s komponentou mailto, o ktere jsem mluvil, tak jak se toho zbavit? Respektive jak zabranit nekomu, aby si ten odkaz vzdycky nasel? Nechci mit problem se spamem a mit nekde na blacklistu domenu. Reseni jsem nikde zatim nenasel, vlastne ani nevim, co poradne mam resit a hledat. Snad se vyjadruju spravne.

dik za rady

31. kvě 2013 15:58 #108149
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
Vypněte si zobrazení ikonky a potom zakažte komponentu mailto ve správci rozšíření. Kontaktní formulář bude fungovat. Do žádné DB nemusíte.

:: bývalý člen Joomlaportalu ::

31. kvě 2013 16:02 #108150
Odpověď od Cony
Moderátor
Zakázat ve správci rozšíření tato komponenta nejde, je nastavená jako chráněná.

31. kvě 2013 16:08 #108152
Odpověď od radek
Zkušený uživatel

HonzaKr napsal: Vypněte si zobrazení ikonky a potom zakažte komponentu mailto ve správci rozšíření. Kontaktní formulář bude fungovat. Do žádné DB nemusíte.

Ikonku mam samozrejme vypnutou. Komponenta nejde zakazat, jedine tim zasahem do databaze.

31. kvě 2013 16:11 #108153
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
Pravda, pravdoucí. Zkusil jsem to narychlo na tom co jsem měl po ruce a to byla 1.5 a tam to jde vypnout.

:: bývalý člen Joomlaportalu ::

31. kvě 2013 16:15 #108154
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
No jo, ale co s tim? Nejde to resit jinak, nez tim vypnutim pres databazi?