Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Nemožno nainštalovať rozšírenie a šablónu

29. kvě 2013 14:24 #108069
Dobrý deň,
chcel by som sa poradiť s mojím problémom.

Po nedávnom probléme môjho poskytovateľa hostingu mám problém s inštaláciou nových rozšírení.
Pokiaľ cez Extension manager nechám robiť inštaláciu akéhokoľvek rozšírenia (alebo najnovšie už aj pri pokuse o nainštalovanie šablóny) ktorá je zabalená s príponou .zip cez "Upload Package File" -> Install, vidím ako sa ZIP súbor iba uploadne ale nič iné sa nestane, nekončí to žiadnym hlásením či už o chybe alebo o úspešnom nainštalovaní.
V čom by prosím mohla byť chyba a ako prípadne skontrolujem či je nastavenie serveru hostingu v poriadku?
Osobne mi to pripadá ako keby nebola zapnutá podpora zip súborov niekde na serveri prevádzkovateľa.
Bohužiaľ prístup na server mám iba cez FTP spoločne s údajmi a prístupom na databáze.
Nie je tam iný prístup.

Ďakujem za odpoveď.

Joomla 2.5.11

29. kvě 2013 16:00 #108070
Odpověď od Cony
Moderátor
A v jiném formátu archívu jste to zkoušel?
Nedostupnost ZIP nevadí, Joomla pak umí pracovat se ZIP soubory sama o sobě, nepotřebuje rozšíření PHP.
Zkontroloval bych práva složek, a zda máte opravdu všechny soubory Joomly v pořádku.

29. kvě 2013 18:16 #108071
Odpověď od Tony
Začátečník
Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď.
Nakoľko som len bežný užívateľ a nie expert, chcel by som Vás požiadať o upresnenie krokov , ktoré mi radíte aby som urobil.
1. Iný akceptovateľný formát je možný aký? Resp. asi to budem musieť nejak zkonvertovať zo zipu, prosím poraďte ako?
2. Práva zložiek som nastavoval cez Akeeba tools v automatickom režime. Ako na to inak?
3. Ako skontrolovať či mám v poriadku všetky súbory?

Ospravedlňujem sa za nevedomosť ale som začiatočník.
Ďakujem za trpezlivosť a odpoveď.

30. kvě 2013 11:45 #108094
Odpověď od Cony
Moderátor
ad 1/ např. gZip - rozbalte ZIP do adresáře a znovu jej zabalte jako tar.gz
ad 2/ Administrace - Stránky - Systémové informace - Práva složek
ad 3/ jedině si stáhnout čistou instalaci, rozbalit a soubory porovnat s tím co máte. Nebo je rovnou překopírovat.

30. kvě 2013 11:51 #108096
Odpověď od Tony
Začátečník
Ďakujem pekne za odpoveď, skúsim sa s tým popasovať.