Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Problém s fotogalerií
28. kvě 2013 11:48 #108023
Zdravím všechny,
mám konkrétní představu jak by měla vypadat moje fotogalerie ale ani po mnoha hodinách snažení jsem se téměř nehnul z místa. Prosím o jakoukoliv radu, odkaz na návod, cokoliv co mě posune dopředu.
moje představa
levý sloupec - menu
pravý sloupec pouze náhledy
po kliknutí na náhled se zobrazí fotografie (pokud možno ne ve vyskakovacím okně), navigace další předchozí a líbilo by se mi zobrazení exif dat pod fotografií
v podstatě jde o podobné zobrazení jako je v programech Zoner Photo Studio nebo XNView.
zatím jsem zkoušel JoomGallery a Phoca Gallery. Jde mi o zobrazení fotografií z celých složek nevím zda by nestačila nějaká jednodušší fotogalerie ale ze zkušenosti vím jak nároky roustou člověk pak stejně přejde na lepší
Fotogalerii o jaké píšu jsem si v php naprogramoval bohužel po přesunu webhostingu k Wedosu přestala chodit tak řeším problém zda ji opravit a zkusit napasovat do Joomly (případně přepsat na komponentu do Joomly) nebo se naučit ovládat něco jiného.
používám Joomlu 2.5.11 před několika týdny jsem stejně neúspěšně používal Joomlu 2.5.9 a ktomu aktuální verzi Phoca Gallery nebo Joom Gallery.
V joomle jsem začátečník ale počítačové znalosti mám dobré
odkaz na mé pokusy joomtest.bkweb.cz/subdom/joomtest/photogallery/index.php/home
mám konkrétní představu jak by měla vypadat moje fotogalerie ale ani po mnoha hodinách snažení jsem se téměř nehnul z místa. Prosím o jakoukoliv radu, odkaz na návod, cokoliv co mě posune dopředu.
moje představa
levý sloupec - menu
pravý sloupec pouze náhledy
po kliknutí na náhled se zobrazí fotografie (pokud možno ne ve vyskakovacím okně), navigace další předchozí a líbilo by se mi zobrazení exif dat pod fotografií
v podstatě jde o podobné zobrazení jako je v programech Zoner Photo Studio nebo XNView.
zatím jsem zkoušel JoomGallery a Phoca Gallery. Jde mi o zobrazení fotografií z celých složek nevím zda by nestačila nějaká jednodušší fotogalerie ale ze zkušenosti vím jak nároky roustou člověk pak stejně přejde na lepší
Fotogalerii o jaké píšu jsem si v php naprogramoval bohužel po přesunu webhostingu k Wedosu přestala chodit tak řeším problém zda ji opravit a zkusit napasovat do Joomly (případně přepsat na komponentu do Joomly) nebo se naučit ovládat něco jiného.
používám Joomlu 2.5.11 před několika týdny jsem stejně neúspěšně používal Joomlu 2.5.9 a ktomu aktuální verzi Phoca Gallery nebo Joom Gallery.
V joomle jsem začátečník ale počítačové znalosti mám dobré
odkaz na mé pokusy joomtest.bkweb.cz/subdom/joomtest/photogallery/index.php/home
28. kvě 2013 12:52 - 28. kvě 2013 12:54 #108024
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Skoro každá fotogalerie má moduly, které vám zobrazí náhledy, menu a podobně. Musíte pracovat s tímto. Projděte si dema jednotlivých fotogalerií a uvidíte čeho se dá dosáhnout. Další úprava vzhledu je již o nastavení galerie, použité šabloně, znalostech CSS a podobně.
Možná by bylo lepší dát screen toho co chcete vytvořit. Odkaz na stránky bez fotek je trochu málo. Navíc na základní šabloně, s tím moc parády nenaděláte.
Galerie pro Joomla: extensions.joomla.org/extensions/photos-...leries/photo-gallery
dokumentace k Joomle: docs.joomla.org/
Možná by bylo lepší dát screen toho co chcete vytvořit. Odkaz na stránky bez fotek je trochu málo. Navíc na základní šabloně, s tím moc parády nenaděláte.
Galerie pro Joomla: extensions.joomla.org/extensions/photos-...leries/photo-gallery
dokumentace k Joomle: docs.joomla.org/
28. kvě 2013 13:25 #108025
Odpověď od Břetislav Krupička
Začátečník
Přikládám náhled administrace mnou vytvořené fotogalerie nic lepšího momentálně nemám ale na pochopení mého záměru by to mohlo stačit pokud ne zkusím vytvořit něco lepšího. Nejde mi přidat soubor takže alespoň odkaz
bkweb.cz/predstava.png
. Nevím na kolik je můj požadavek na tento vzhled náročný naivně jsem si myslel že to tak těžké nebude. Vím že je potřeba použít moduly myslel jsem zda by mi někdo doporučil konkrétní fotogalerii s konkrétními moduly které má vyzkoušené a ověřené. Strávil jsem experimentováním několik dní a výsledek prakticky žádný. Děkuji
28. kvě 2013 13:27 #108026
Začátečník
Ještě jednou odkaz
www.bkweb.cz/predstava.png
29. kvě 2013 18:42 #108072
Začátečník
Pátral jsem na internetu a zkusím ještě upřesnit mojí představu. Jde mi o zobrazení podobné jako na straně
www.phoca.cz/wallpapers/category/11-zoo-vienna
. Takže první problém je jak dosáhnu tohoto zobrazení náhledů. Děkuji za pomoc.
30. kvě 2013 06:52 #108084
Odpověď od Bong
Moderátor
V Phoca Gallery se podívejte doprava nahoru a uvidíte tlačítko 'Možnosti', právě tam najdete spoustu možností nastavení vzhledu, dále záleží jaký typ položky menu galerie si vyberete (Seznam kategorií, Seznam obrázků, Cooliris 3D Wall) a jak si vlastnosti zobrazení v nastavení položky upravíte. Dál je to na vašich schopnostech pohrát si s CSS a vzhledem šablony.
Poděkovali: Břetislav Krupička