Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Phoca gallery 3.2.4 - nastavení

24. kvě 2013 15:08 #107942
Phoca gallery 3.2.4 - nastavení od vejvik
Začátečník
Ahoj, mám joomlu 2.5.11 a k ní poslední verzi phoca gallery. Chtěl bych se zeptat na to samé na co jsem se ptal před dvěma lety k J1.5, odpověď co jsem tenkrát dostal mi pomohla, ale nyní u nové joomly na to přijít nemohu

1)chtěl bych odtstranit na strance nad galerii zobrazující se titulek toho kde jsem, - před dvěma lety jsem od uživatele H13 dostal radu " podívej se do parameters basic a parameters system (v menu odkazu na galerii, můžeš nastavit zobrazení titulku, jméno stránky, atd.)" ta pomohla, ale nyní si s tím opět nevím rady, nevím co kde zvolit

2) v předchozí joomle a phoca gallery jsem si mohl u jedné galerie zvolit, aby se u nazvu galerie zobrazoval obrazek maly nebo strední a další galerie v jiném odkazu byly jen textové bez obrázku. Jde toto nyní udělat? pouze jsem to našel v globálních parametrech phocy ale to mi dá obrázek ke všem nebo nikde, stejne tak mám galerie v 5 sloupcích ale galerii v jiném odkazu bych chtěl jen do dvou sloupečků taky netuším jak na to

díky za rady, Martin
stránky www.ze-vzduchu.cz

25. kvě 2013 15:59 #107959
Odpověď od vejvik
Začátečník
Chtěl bych se ještě zeptat k phoca gallery, když si ve správci nabídek vyberu jako typ položky nabídky
Seznam obrázků (zobrazení podle kategorií) vlevo v povinné položce si vyberu kategorie
Seznam kategorií (detail kategorie) vlevo si vybrat nic nemohu povinná položka chybí - na stránce se zobrazí mapa
je ta druhá položka takto v pořádku?
ptám se z důvodu jestli není někde chyba, jelikož se snažím nastavit galerii viz výše.

25. kvě 2013 20:14 #107965
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, ne všechno je možný v J2.5 - tam zmizely parametry komponenty, takže ty se např. musí manuálně vložit do xml, podle toho, jaký by jsi potřeboval. Co se ale týče titulku, tak tam by žádná změna být neměla.

Viz.:

www.phoca.cz/documents/16-joomla/572-mis...t-in-joomla-25-17-16

případně česky:
translate.google.cz/translate?sl=en&tl=c...mla-25-17-16&act=url

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

27. kvě 2013 11:35 #107998
Odpověď od vejvik
Začátečník
Tak jsem zkoumal rady co jsi mi dal, nakonec se podařilo a upravil jsem si každou fotogalerii zvlášť děkuji.
K tomu titulku jsem se nakonec taky dostal, v nabídce je zobrazit tlačítko zpět 2x a to první bylo třeba dát na ne.

díky za rady a nasměrování

poprosil bych ještě o jedno zodpovězení otázky, nasměrování: jakým způsobem je udělána tato galerie na stránkách phoca.cz
chtěl bych takovou, se změnou velikosti náhledů by snad nebyl problém, všechny fotky tahám z picasy

27. kvě 2013 13:42 #108003
Odpověď od vejvik
Začátečník
Ještě bych se rád zeptal
dle tohoto návodu návodu jsem chtěl vytvořit mapu jako zde na phoce Gallery Categories Map avšak se mi na mapě zobrazí jedna kategorie, jak jich zobrazím více, ani jsem nenašel přoč se mi zobrazuje ta kategorie, která se zobrazuje. Nějak jsme to asi dle návodu nepochopil. Nějaká rada nasměrování správným směrem.
(myslel jsme zda jde tímto způsobem udělat mapa, na které budou zobrazeny všechny kategorie)
něco podobného jsme si vytvořil pomocí phoca maps komponenty, ale takhle by se mi to líbilo více

27. kvě 2013 23:51 #108020
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, všechny hlavní (rodičkovské kategorie) se zobrazí v mapě - v categories view, pokud mají vlastní marker (ten se nastavuje v editaci kategorie) - tedy, když se nastaví "categories view" a v parametrech se nastaví aby se místo normálniho zobrazení zobrazovala mapa, pak se zobrazí všechny kategorie :idea:

www.phoca.cz/wallpapers/category/18-phoca - zde je použito vlastní css, css viz. zde:
www.phoca.cz/wallpapers/components/com_p...ocagallerycustom.css

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook