Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Po instalaci AdminTools nelze přidat uživatele
19. kvě 2013 09:24 #107794
Prosím o radu. Po instalaci AdminTools nelze přidat nového uživatele ve správci uživatelů. Hlásí to 403-došlo k chybě, Přístup odepřen. Dokonce i když rozkliknu stávajícího uživatele a dám jen Zavřít, objeví se tato hláška. Zřejmě nějaká práva. Zkoušel jsem spoustu věcí v AdminTools povypínat, nastavit práva některých složek dočasně na 777, ale bohužel bez výsledku. Ale jinak rozšíření se dají instalovat bez problémů. Nevíte někdo co s tím? Děkuji.
Martin
Martin
19. kvě 2013 11:48 #107798
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
A to řešení s nastavením práv na 777 vám poradil AdminTools? Nestahoval jste z nějakého warezu?
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
19. kvě 2013 12:09 #107799
Odpověď od Martens
Návštěvník
Když jsi zkoušel pozvypínat spoustu věcí v AdminTools, vypnul jsi i blokaci možnosti spávy uživatelů v back-endu? V defaultní konfiguraci Admin Tools je totiž zapnuta. Jinak jak psal Bong, práva 777 - ani omylem - to by mohly být docela dost brutální zadní brána s pozvánkou pro hacknutí Joomly.
19. kvě 2013 13:16 - 19. kvě 2013 13:17 #107802
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
Bong: 777 mě napadlo, že to třeba nemá práva zápisu do tmp nebo do nějaké jiné složky - to jsem si udělal ručně přes FTP a za minutu jsem to vrátil zpět. Jinak AdminTools mám koupené, 20 USD pro libovolný počet webů - to je jakoby to bylo zadarmo.
Martens: Tak jsem to zkusil a pořád nic. Předpokládám teda, že máte tu Back-end ochranu na mysli ve Správci .htaccess. Nastavil jsem volbu Ne, klikl jsem na Vytvořit a Uložit .htaccess a pořád to nejde, zkusil jsem se i odhlásit a znovu přihlásit a nic.
AdminTools mám asi 3 týdny, tak ještě tápu...
Martens: Tak jsem to zkusil a pořád nic. Předpokládám teda, že máte tu Back-end ochranu na mysli ve Správci .htaccess. Nastavil jsem volbu Ne, klikl jsem na Vytvořit a Uložit .htaccess a pořád to nejde, zkusil jsem se i odhlásit a znovu přihlásit a nic.
AdminTools mám asi 3 týdny, tak ještě tápu...
19. kvě 2013 13:30 #107803
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
ANO, už to funguje. Díky Martensi! Je to skutečně ve: Firewall Web Aplikací -> Konfigurace - v Odstavci Joomla! Feature Hardening Options -> Zakázat správu uživatelů v back-endu.
Díky!! Je tam tolik nastavení, toto jsem přehlédl.
Díky!! Je tam tolik nastavení, toto jsem přehlédl.