Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

joomla bez index.php aneb .htaccess

09. kvě 2013 21:06 #107527
joomla bez index.php aneb .htaccess od Petr Drozda
Nováček
Ahoj všem. Nemá někdo zkušenost s odstraňováním index.php v adresách u J! 2.5.x a případně s přesměřováním subdomény na kategorii? Četl jsem sice starší vlákno ale nejsem z toho o nic moudřejší. Jak nastavit Joomlu a upravit .htacces? Weby mám na Wedos.cz Díky za pomoc.

09. kvě 2013 21:59 #107531
Odpověď od Bong
Moderátor
To mi neříkejte, že vy, takový letitý návštěvník, jste tu ještě nezahlédnul, jak udělat hezké SEF URL, opakuje se to tu pořád dokola. Třeba TADY . No a něco o tom přesměrování máte polopatě TADY .

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

10. kvě 2013 14:20 - 10. kvě 2013 14:23 #107554
Odpověď od Petr Drozda
Nováček
Polopatická informace je jediná správná :D Děkuji za odpověď. Chyběla mi k výsledku drobnost, vědět že je nutné zakomentovat v .htaccess řádek Options +FollowSymLinks

Po úpravě se sice generují pěkná URL, ale duplicitně. URL článku je na indexu
www.di24.cz/91-mobily/novinky/673-huawei...signovy-model-rady-p
a podruhé v kategorii Mobily
www.di24.cz/mobily/91-mobily/novinky/673...signovy-model-rady-p

Nelze to přes .htaccess ošetřit lépe? Děkuji Bongu.

10. kvě 2013 15:21 #107556
Odpověď od Bong
Moderátor
Jo tak, že máte 2 různé adresy pro jeden článek. Teď z hlavy nevím. Určitě se tu někdo chytřejší vyskytne.

Osobně jsem podobné problémy nakonec řešil nějakým SEF rozšířením

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Petr Drozda

10. kvě 2013 15:25 #107558
Odpověď od Petr Drozda
Nováček
Pokukuji po nich a zřejmě u nich také skončím :) Jen jsem měl snahu minimalizovat počet instalovaných rozšíření. Děkuji za pomoc, Bongu.

12. kvě 2013 18:45 - 12. kvě 2013 18:53 #107615
Odpověď od Petr Drozda
Nováček
Tak soubor .htaccess je v pořádku, problém bude někde v Joomla. Ta sice dělá „hezká“ URL, ale duplicitně. Na homepage udělá požadované URL domena/kategorie/subkategorie/clanek. Když jsem ale v kategorii, už má článek další URL adresu domena/menu/kategorie/subkategorie/clanek a jakmile vstoupím do subkategorie, článek získá další URL adresu domena/menu/submenu/kategorie/subkategorie/clanek Netuší někdo, kde je chyba?

Tuším, že Joomla chybně generuje do URL i samotné menu položky a ne pouze kategorie. Odkaz je v podpisu. Díky za pomoc.