Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

stahování pdf

05. kvě 2013 09:05 #107335
stahování pdf od jarsmid
Začátečník
Hezký den. Prosím, může někdo poradit?
J 2.5.9 , JCE
Do článků vkládám odkaz na soubor v pdf. Prohlížeč pak tento soubor otevře. Problém spočívá v tom, že některé pdf soubory (převážně jejichž autorství je ve státní správě) se nezobrazí korektně. Snad by se to dalo řešit nastavením prohlížeče, to ale není pro uživatele cesta. Jako nejlepší řešení se mi zdá možnost, kdy soubor se v prohlížeči neotvírá, ale stáhne se (s jeho otevřením pak už nemusí být problém, pokud se otevře přes současný adobe reader).
Existuje nějaká možnost (nějaké jednoduché rozšíření), jak prohlížečům v případě potřeby vnutit stažení souboru?
Děkuji.

05. kvě 2013 09:52 #107337
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
To mate nejjednodussi mit to ke stazeni. Treba jDownloads nebo PhocaDownload

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

05. kvě 2013 10:33 - 05. kvě 2013 10:33 #107338
Odpověď od Bart
Moderátor
Pokud to má být "něco jednoduchého" a ke článkům, tak bych doporučil rozšíření Attachments a nebo Core Design Easy Attachments plugin .

05. kvě 2013 10:47 #107341
Odpověď od jarsmid
Začátečník
Díky, o těchto rozšířeních vím. Já ale potřebuji v různých článcích (někde v textu) mít jeden a nebo více odkazů na pdf soubor (stáhnout/otevřít). Nic víc (žádné další informace typu autor, velikost souboru, datum atd.).
Snad by se to dalo řešit i vložením php kódu do článku. To ale předpokládá určité znalosti pro autora článku a obávám se, že to by mohla být překážka.

05. kvě 2013 10:49 #107343
Odpověď od jarsmid
Začátečník
Díky Bart, zkusím to.

05. kvě 2013 12:18 #107347
Odpověď od Bart
Moderátor

jarsmid napsal: Díky, o těchto rozšířeních vím. Já ale potřebuji v různých článcích (někde v textu) mít jeden a nebo více odkazů na pdf soubor (stáhnout/otevřít). Nic víc (žádné další informace typu autor, velikost souboru, datum atd.).
Snad by se to dalo řešit i vložením php kódu do článku. To ale předpokládá určité znalosti pro autora článku a obávám se, že to by mohla být překážka.

Tak potom je to jasné. Použijte Attachments . Ke stejnému účelu jsem ho kdysi nasadil (na Joomla 1.5 a používám ho do teď). Je to rychlé, jednoduché a velmi účelné rozšíření.