Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Zvýraznění syntaxe - Prettify

02. kvě 2013 16:03 - 02. kvě 2013 18:23 #107210
Hledám nějaký způsob jak integrovat do Joomly zvýraznění syntaxe kodu založenou na technologii Prettify . Sice jsem našel jeden jediný plugin na JED - JPrettify ( dokumentace ). Je to systémový plugin (ne content plugin), ale stejně nějak nefunguje např. s EasyBlogem (a dalších rozšíření..) - zde .
Navíc jsem nedosáhl ani požadovaných výstupů: Navíc je problém i se stylováním. Bohužel na celém JED existuje pouze jeden systémový a plugin (=JPrettify, který je také jediný založen an Prettify).

Dokázal by mi někdo pomoci/poradit?
Děkuji

02. kvě 2013 16:34 #107211
Odpověď od Cony
Moderátor
A nebyla by k dispozici rozumější test stránka? Tady na té se stahuje víc než 80 javaskriptů, 40 CSSek, něco oknčí na 404, jsou tam i nějaké JS chyby.
A neměl by ten kód být spíš lang-xml než lang-html?

02. kvě 2013 18:28 - 02. kvě 2013 18:28 #107217
Odpověď od Bart
Moderátor
Omlouvám se. Nainstaloval jsem čistou Joomlu. Do ní EasyBlog a JPrettify. Odkaz zde . V této šabloně se to aspoň nějak zobrazuje (zkoušel jsem to i ráno a fungovalo to). V YOOtheme to prostě nejede vůbec. Na co jsem přišel je to, že mi to v EasyBlogu maže tag </pre> (zvolen ŽÁDNÝ EDITOR). Tag <pre class="prettyprint"> zůstává. Zkoušel jsem více variant, bohužel nic co by fungovalo.
Mohu zaslat přístupy PM, pokud má někdo zájem tento problém zkoumat.

Mnohokrát děkuji

02. kvě 2013 23:13 #107250
Odpověď od Cony
Moderátor
Při psaní html musíte kód psát pomocí entity tedy ne
Code:
<pre class="prettify"> <h1>Test</h1> </pre>
ale
Code:
<pre class="prettify"> &lt;h1&gt;Test&lt;/h1&gt; </pre>
jinýmy slovy, když to napíšete ve WYSIWYG editoru tak aby tagy byli vidět, prettify to vyhodnotí správně.