Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Zvýraznění syntaxe - Prettify
02. kvě 2013 16:03 - 02. kvě 2013 18:23 #107210
Hledám nějaký způsob jak integrovat do Joomly zvýraznění syntaxe kodu založenou na technologii
Prettify
. Sice jsem našel jeden jediný plugin na JED -
JPrettify
(
dokumentace
). Je to systémový plugin (ne content plugin), ale stejně nějak nefunguje např. s EasyBlogem (a dalších rozšíření..) -
zde
.
Navíc jsem nedosáhl ani požadovaných výstupů: Navíc je problém i se stylováním. Bohužel na celém JED existuje pouze jeden systémový a plugin (=JPrettify, který je také jediný založen an Prettify).
Dokázal by mi někdo pomoci/poradit?
Děkuji
Navíc jsem nedosáhl ani požadovaných výstupů: Navíc je problém i se stylováním. Bohužel na celém JED existuje pouze jeden systémový a plugin (=JPrettify, který je také jediný založen an Prettify).
Dokázal by mi někdo pomoci/poradit?
Děkuji
02. kvě 2013 16:34 #107211
Odpověď od Cony
Moderátor
A nebyla by k dispozici rozumější test stránka? Tady na té se stahuje víc než 80 javaskriptů, 40 CSSek, něco oknčí na 404, jsou tam i nějaké JS chyby.
A neměl by ten kód být spíš lang-xml než lang-html?
A neměl by ten kód být spíš lang-xml než lang-html?
02. kvě 2013 18:28 - 02. kvě 2013 18:28 #107217
Odpověď od Bart
Moderátor
Omlouvám se. Nainstaloval jsem čistou Joomlu. Do ní EasyBlog a JPrettify. Odkaz
zde
. V této šabloně se to aspoň nějak zobrazuje (zkoušel jsem to i ráno a fungovalo to). V YOOtheme to prostě nejede vůbec. Na co jsem přišel je to, že mi to v EasyBlogu maže tag </pre> (zvolen ŽÁDNÝ EDITOR). Tag <pre class="prettyprint"> zůstává. Zkoušel jsem více variant, bohužel nic co by fungovalo.
Mohu zaslat přístupy PM, pokud má někdo zájem tento problém zkoumat.
Mnohokrát děkuji
Mohu zaslat přístupy PM, pokud má někdo zájem tento problém zkoumat.
Mnohokrát děkuji
02. kvě 2013 23:13 #107250
Odpověď od Cony
Moderátor
Při psaní html musíte kód psát pomocí entity tedy ne
ale
jinýmy slovy, když to napíšete ve WYSIWYG editoru tak aby tagy byli vidět, prettify to vyhodnotí správně.
Code:
<pre class="prettify">
<h1>Test</h1>
</pre>
Code:
<pre class="prettify">
<h1>Test</h1>
</pre>